Протест заради отравянето на десетки кучета в Павел баня

Става въпрос както за бездомни, така и за домашни животни
19 яну 2023 10:32, Елка Василева
95
Протест заради отравянето на десетки кучета в Павел баня
Снимка: архив, БГНЕС

Заради жестокост към животни в Павел баня организираха протест. Недоволството е заради десетки случаи на отровени и простреляни кучета в града. Става въпрос както за бездомни, така и за домашни животни.

„През последните месеци има случаи на отровени кучета, които са умрели в адска агония. Вчера едно куче, след като е било простреляно, се е провлачило до хотел, пред който е паднало. Имало е страшна кръвозагуба“, коментира пред bTV Ивелина Недкова, представител на Animal Hope – Казанлък.

„Кучето, за което се грижех през последните три години, след като го прибрах от улицата, изяде навън филия с хляб пред очите на приятелката ми. В този момент говорех с нея по телефона и аз я успокоих, че просто някой е решил да остави храна за животните. Но не… Тези случаи зачестяват, колкото повече говорим за тях, сякаш толкова повече се случват. Вчера получих отговор от общината на сигнал, който бях подал“, коментира жител на Павел Баня.

Според него е необходимо да има спешен видео контрол в града и да се създаде на регистър на домашните кучета.

„И в момента има видео наблюдение, но няма как да поставим камери на всеки ъгъл. И сега имаме регистър за кучетата. Общината започва кампания за безплатна кастрация на домашните животни. Идеята е не гражданите да ходят при ветеринаря, а лекарят да посещава домовете“, коментира Милена Кавръгова, зам.-кмет на община Павел баня.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Термина"бездомно куче" нетрябва да съществува в една нормална страна. Те стават такива "бездомни" защото преди това са имали "дом" и понеже кучкарите са много загрижени и им бият шута навън. Затова да имаш куче трябва властта да те запише в регистър да го кастрираш да го обезпаразитиш да му плащаш данък да го водиш само с каишка и намордник, на места които са регламентирани. В противен случай се прибира в кучкарник чака се 2-3 дни ако не се потърси се ефтаназира и толкова.
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 65.Ами не стига, кучето ти като опикае на всякъде и след 1ч някое детенце си играе със същата тая тревичка.(повечето кучкари си разкарвате кучетата по детските площадки)Като си голяма кучколюбка взимаш си къщичка на село и мaстията ти да си пикае и сeре на воля в дворът ТИ.Не да я пускаш пак навън да oсира всичко
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тренират с кучетата, как да ви тровят децата.
65
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се прави, сле като държавата абдикира.
64
7
 
10
 
! Отговори
= преди 1 година
Не знам как е там,но в Пловдив,където живея всичко е опикано и осрано от домашни любимци. Да видиш някой помиярски фен да почисти след кучето си е чудо невиждано. Към момента в града има епидемия от няколко вида *** зарази. И никой не се замисля,кое е по важно-кучетата или децата,за които няма никакви чисти площи на които да играят.
63
3
 
7
 
! Отговори
Фашист преди 1 година
Има и по хуманни начини за умъртвяване. Отпускат се едни средства към приютити и там ги евтаназират.
62
4
 
9
 
! Отговори
До Черния преди 1 година
Кастрирани и обезпаразинтени кучета след минаване през приют не хапят. хапят некастрираните и най-вече озлобените домашни, гледани за боеве или като зли породи, нарочно възпитани по такъв начин от комплексираните си стопани.
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Галин Костов Ама явно и с пликчета и ръкавички пак няма да е достатъчно за кучемразците. Ето виж, един по-надолу в коментарите рИве, че не можело да се почисти с пликче изпишканото от кучетата, а само изаканото. И това му е драмата в живота. Не знам на Запад как им чистят изпишканото? Или просто тоя много се е захласнал?
60
5
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Куче в апартамент, е лудост.За всички, които искат да опитат и да са "като другите и още се колебаят - не се лъжете да се захващате. По никакъв начин. Знам, че някои си мислят, че извеждайки го, ще забършат някоя самотна куч карка (или реципрочно), но повярвайте ми - не си струва!
59
2
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Шматки, ако тротоарите са на общината, защо когато има сняг ви карат да си чистите пред входовете и ако не изчистите могат да ви глобят? ----///----- Защото риненето на снега е в пъти по-скъпо от обикновено метене.
58
7
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 1 година
Българинът е зло създание и за това семката му се затрива....и господ не може да ни търпи вече.
57
8
 
16
 
! Отговори
Галин Костов преди 1 година
Който иска куче, да си вземе и да си го гледа. Само че не да ги води по голяма нужда из паркове, градинки и детски площадки, а както е на запад -с пликчето и ръкавичките след него. Улиците не са място за развъждане на кучета. На нас нормалните данъкоплатци не ни е гот да заобикаляме налягали песове по спирките на градския.
56
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За кучевъдите светът е тоалетна, а ппосле ние не можем да пуснем децата си да стъпят на тревата
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шматки, ако тротоарите са на общината, защо когато има сняг ви карат да си чистите пред входовете и ако не изчистите могат да ви глобят? Защо не си чисти общината по вашата "логика"?
54
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е всички ние ,които не сме съгласни с кучкарския произвол да излезем на Протест ! Не искам да се сбутвам с кучета,да ме душат ,да ми скачат,лигавят, лаят и хапят, Не искам да газя кучешки акита и да повръщам чистеки ги от обувките . -Писна ми !
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 55 Ами загради си го. Вместо да прочетеш какви са задълженията ти като собственик и да разбереш. Но и това е начин - като го заградиш ще дойдат да ти махнат загражденията и ще ти обяснят, че си длъжен да го почистваш, но не можеш да го заграждаш. Да, наистина, я го загради. По-бързо ще стигнеш до осъзнаването на действителността, отколкото като дрънкаш във форум по тема от която не разбираш. Като те мързи да прочетеш, може това да е работещият начин за теб.
52
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре ще си заградя тротоара пред блока, защото според кучешката секта бил моя - тези хора пръщят от интелект.
51
3
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Ти съмсем си скъсала лентата, тротоарно право се плаща само и единствено, защото ползваш общинска собственост, в противен случай ще плащаш наем на собственика. Това което трябва да се уреди начина по които се отглеждат кучета, така че да не се пречи на околните!
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 52 Твое задължение да го чистиш. За поддръжка от типа смяна на настилка се прилага общо решение, за да е красиво.
49
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като тротоара е моя собственост, защото общината смени настилката пред моя блок? Въпрос за един милион към секта кучкар.