Протест заради отравянето на десетки кучета в Павел баня

Става въпрос както за бездомни, така и за домашни животни
19 яну 2023 10:32, Елка Василева
95
Протест заради отравянето на десетки кучета в Павел баня
Снимка: архив, БГНЕС

Заради жестокост към животни в Павел баня организираха протест. Недоволството е заради десетки случаи на отровени и простреляни кучета в града. Става въпрос както за бездомни, така и за домашни животни.

„През последните месеци има случаи на отровени кучета, които са умрели в адска агония. Вчера едно куче, след като е било простреляно, се е провлачило до хотел, пред който е паднало. Имало е страшна кръвозагуба“, коментира пред bTV Ивелина Недкова, представител на Animal Hope – Казанлък.

„Кучето, за което се грижех през последните три години, след като го прибрах от улицата, изяде навън филия с хляб пред очите на приятелката ми. В този момент говорех с нея по телефона и аз я успокоих, че просто някой е решил да остави храна за животните. Но не… Тези случаи зачестяват, колкото повече говорим за тях, сякаш толкова повече се случват. Вчера получих отговор от общината на сигнал, който бях подал“, коментира жител на Павел Баня.

Според него е необходимо да има спешен видео контрол в града и да се създаде на регистър на домашните кучета.

„И в момента има видео наблюдение, но няма как да поставим камери на всеки ъгъл. И сега имаме регистър за кучетата. Общината започва кампания за безплатна кастрация на домашните животни. Идеята е не гражданите да ходят при ветеринаря, а лекарят да посещава домовете“, коментира Милена Кавръгова, зам.-кмет на община Павел баня.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 43 Това някава проява на дедуктивна мисъл ли е?... Плаща се тротоарно право, защото тротоарът е определен за друга цел, а не някой да го заеме със столчета и маси. За да не се случва това безконтролно и да останат все пак тротоари, това трябва да се уреди по някакъв начин.
47
6
 
11
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 1 година
НА БЪЛГАРИНА ВСЕ НЕЩО МУ ПРЕЧИ. АМАН ОТ КОМПЛЕКСАРИ! Накрая ще останем сами с бетона и мръсотията, която създаваме. ХОРАТА СА ***, НЕ ЖИВОТНИТЕ! НИЕ ОТРАВЯМЕ ПЛАНЕТАТА. КЪДЕ ДА ОТИДАТ ЖИВОТНИТЕ, КАТО СМЕ ЗАВЗЕЛИ И ЕКСПЛОАТИРАМЕ ВСИЧКО, ДО КОЕТО СЕ ДОКОПАМЕ?!?!
46
3
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Тогава защо се плаща на общината тротоарно право? Аман от неграмотници! Не можеш да оправдаеш социопатията на кучкарите с някакви безпочвени обвинения спрямо обществото. Тротоарите са общинска собственост, няма никакви каква разлика с улиците.
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 37 Не е така и никога не е било. Разбирам, че не знаеш, но няма нужда го показваш толкова настойчиво. Просто провери нещата и ще се убедиш.
44
3
 
13
 
! Отговори
БайХ преди 1 година
В САЩ ако до 1месец не го осинови някой,кучетото се ефтанизира само в БГ е пълна с кучета и каруци и *** и пикна по улиците,нали ужким 30 год,ги скопяват,а то пак пълно с помиари,Колко защитници на помиари си чистят след кучето .
43
3
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 1 година
Това което пишеш е тотална лъжа, тротоара е общинска собственост и се чисти от общината, а останалото се чисти от чистачка наета от съседската общестност.
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 34 "защото аз плащам на общината да го направи" В грешка си. На общината плащаш данъци, с които тя, освен другите неща, трябва да почисти общинската собственост, която е обща за всички - например улиците. Тротоара пред входа ти, както и прилежащите към сградата части, са твое задължение. Трябва да си наемеш чистачка и за там, щом обичаш да плащаш. Няма лошо.
41
2
 
10
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Остави Англия , та в една Полша няма не чипирано куче и ако не си почистиш или го изоставиш или разхождаш без каишка на непозволени места директно си виждаш превода от заплатата с глаба за нарушението - никой не се занимава да ти се обяснява . После като са ти взеле вече парите ходи се блъска с държавната бюрокрация да си върнеш нещо. А с уличните кучета всичко отдавна е решено на всякъде - прибират ги в клетки , ако никой не го иска за следващите 2 седмици се умътвява и това е .
40
6
 
1
 
! Отговори
Фалафел преди 1 година
Стига да не се прехвърли това убиване и отравяне към котките, няма проблем.
39
3
 
7
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Мен не ме мързи да чистя между блоковете, каквото и да значи това, просто това не е моя работа, защото аз плащам на общината да го направи, докато кучкарите са длъжни да си почистят фекалиите останали от техните любимци. Няма никакво оправдание за кучкарите, напротив това е явна демострация на социопатия и тези хора трябва да се наказват тежко, въпроса е защо няма наказания?
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това да живееш в апартамент и да си вземеш куче, което да е по-голямо от 2-3 кила си е истинско наказание за самото куче. Според мен куче трябва да си вчемеш ако имаш условия да го отглеждаш, т.е. къща или вила с дворно място на което същото може да тича и да се разхожда на воля. Поне аз така ги разбирам нещата.
37
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Седем години в Англия. Над 400 000 км, (вкл. Шотландия и Уелс). Не съм видял НИТО ЕДНО бездомно куче!!! Тук, може да влезеш в затвора, ако си изоставиш кучето! Лятото, в България, в съседния двор се окучи *** на района (изоставена преди години от един съсед). Тя е ескортирана от още 6-7 мъжки и всяка година, по два пъти, дава общо 20-на нови... Нощите не може да се спи от вой и скимтене!!! Звънях къде ли не - нищо!! Дивашka страна!
36
4
 
6
 
! Отговори
nn преди 1 година
толкова злоба, лошотия, липса на човечност и елементарно ниво на развитие на едно място!!!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чик чок Кое не разбра? Винаги е било задължение на собствениците на жилища да почистват тротоарите пред жилищата си. А на общината - да почиства общинската собственост. Не е важно дали "хвърляш" нещо на земята, всичко се замърсява, това е естествен процес. И трябва да се почиства и поддържа. Но сега хората смятат за срамно да поддържат собствеността си и да чистят. И затова реагират като теб - чакат някой друг да почисти.
34
3
 
7
 
! Отговори
До Alex преди 1 година
Типичен кучкар ; ако-то от кучето му , вече му е напълнило и главата .Вместо доводи ръси обиди и закани
33
3
 
2
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
До АнонименМи мий ги тия улици! Щом имаш кой да ги цапа, мой ги! Аз не хвърлям нищо на улицата и не я цапам. Ти щом имаш, МИЙ след себе си!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 27 Хубаво, че плащаш някой да ти свърши работата, и това е вариант. Но аз те питах кога послед почисти пред входа - тротоара и прилежащите към сградата части. Това едно време хората го правеха. И то редовно. Сега е друго... Едни ги мързи да почистят след кучето си, други ги мързи да почистят около блока си... Не си по-различен от въпросните мързеливи стопани...
31
3
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Купете си рибки. За тях не трябва намордник.Може да си разхождате аквариума на твърд теглич.
30
3
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Любимите ми оправдания на кучкарите - моето куче не хапе и ако се миеше нямаше да е мръсно.
29
5
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Дай ми само една причина да търпя така наречените "мързеливите стопани" които не си почистват? Защо тези социопати не се наказват тежко? А аз и 99% плащат входни такси, с които се плаща на чистачка да почиства входовете. Омразата идва от теб и подобните на теб болни мозъци, които обвиняват обществото, че ни им търпи безропотно своеволията! Вие отказват да видите реалността, а именно че кучкарите дразнят останалите хора, те създават конфликт и няма как напрежението да не ескалира в даден момент.