Протест заради отравянето на десетки кучета в Павел баня

Става въпрос както за бездомни, така и за домашни животни
19 яну 2023 10:32, Елка Василева
95
Протест заради отравянето на десетки кучета в Павел баня
Снимка: архив, БГНЕС

Заради жестокост към животни в Павел баня организираха протест. Недоволството е заради десетки случаи на отровени и простреляни кучета в града. Става въпрос както за бездомни, така и за домашни животни.

„През последните месеци има случаи на отровени кучета, които са умрели в адска агония. Вчера едно куче, след като е било простреляно, се е провлачило до хотел, пред който е паднало. Имало е страшна кръвозагуба“, коментира пред bTV Ивелина Недкова, представител на Animal Hope – Казанлък.

„Кучето, за което се грижех през последните три години, след като го прибрах от улицата, изяде навън филия с хляб пред очите на приятелката ми. В този момент говорех с нея по телефона и аз я успокоих, че просто някой е решил да остави храна за животните. Но не… Тези случаи зачестяват, колкото повече говорим за тях, сякаш толкова повече се случват. Вчера получих отговор от общината на сигнал, който бях подал“, коментира жител на Павел Баня.

Според него е необходимо да има спешен видео контрол в града и да се създаде на регистър на домашните кучета.

„И в момента има видео наблюдение, но няма как да поставим камери на всеки ъгъл. И сега имаме регистър за кучетата. Общината започва кампания за безплатна кастрация на домашните животни. Идеята е не гражданите да ходят при ветеринаря, а лекарят да посещава домовете“, коментира Милена Кавръгова, зам.-кмет на община Павел баня.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
10
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Все повече - не означава всички ,Като пример 2 кучета разхождани 2 пъти дневно за една седмица са в състояние да превърнат парк или междублоково пространство в пълна *** ,а никой не е длъжен да чисти след кучкарите . Тази година за сега имаме късмет че няма сняг иначе като се стопи си става минно поле навсякъде
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как са се отровили, където е трябвало да бъдат на каишка?
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Чик чок Ако улиците се миеха редовно това нямаше да е проблем.
25
3
 
9
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
До АнонименИ как точно им събират "изпиканото" в пликчетата ? Може ли да ме светнеш? Пикаят по коли, по дървета, градинки. Там ходят хора и си играят. То не са само другите работи след кучето. С това наясно ли си или? Ако ще имаме куче, само защото да го имаме и да ходим с него да сИре и пЮкае навсякъде, извинявай! И аз обичам доста породи, но когато няма да има нужното внимание и грижа - не си вземам куче. Толкова по въпроса.
24
5
 
7
 
! Отговори
Бил Гейтц преди 1 година
До 28 "Кучешкият проблем се оправя само с отрова." Човешкият също.
23
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучешкият проблем се оправя само с отрова.
22
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 23 Първо, не всички ги мързи да почистят след кучето си. Все повече хора виждам, който си носят пликчета и събират каквото направи кучето им. Така че наблюдението и изводът ти са основани на омраза, щом виждаш само другата страна. Второ, ако се почистваха улиците, и това, което остава след мързеливите стопани, щеше да е почистено. И трето, ти кога за последен път помете пред входа си? Докато си изливаш омразата тук, можеше да свършиш тази полезна работа.
21
7
 
22
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Не слагат намордници на кучетата си, защото кучкарите са парадиращи социопати, те смятат за голямо геройство да дразнят нормалните хора. Но ние сме виновни за всички за това, защото ги търпим, ако примем закон, че за разхождане на куче без намордник и повод се лежи в затвор 5-10 години, нещата ще се оправят. Сега всичко е пожелателно, ако си съвестен ще спазваш правилата и няма да пречиш на останалито, но кучкарите са нагли хора и за тях е много важно да се гаврят с хората.
20
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 5 Това, че в София е мръсно, е защото общината и хората не почистват. Едно време улиците се миеха редовно, а хората почистваха пред домовете си. Но сега всички са толкова заети с омразата си към всичко и всички, че не им остава време да се погрижат за средата си.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Требе да си вардите цетата да не цофишат...
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погладнато като изолиран случай изглежда зле,но като сложим на кантара нахапани деца и хора като цяло -почва да не ми дреме толкоз . Отделно от личен опит мога да споделя ,че всеки сигнал който съм подавал до екоравновесие ,ако въобще ми отговорят след 2-3 седмици е `проверихме ,не намерихме кучето` и това е ,а в същото време *** висят пред училища и градини - разбирам защо някой взима нещата в свои ръце.
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До VladTepes Да си ги гледат в двора или на балкона!
16
6
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Ако ви е грижа за кучетата ВИ, водете ги с намордник и на каишка. Така няма да изядат филия, докато се заблейвате в телефона. Не виждам никой собственик на голямо куче да му слага намордник. Защо?
15
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо само там? Елате и в София. Няма парк в който да не пренаселено от кучета без повод. Няма къде да си пуснеш децата да играят. Само кучета и ***. И нагли собственици на които децата ти им пречат на кучетата им.
14
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А само преди ден същите тези коментиращи, които сега си изливат омразата върху кучетата, в новината за "Ловци на педофили" подкрепяха педофилите. Правете си изводите каква плява се е събрала в този форум...
13
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според секта кучкари аз трябва да търпя да ме лаят, хапят, спътпвам кучешки фекалии и т.н.!? Те ще се гаврят с нас, а ние сме длъжни да им се радвам - наглост и простотия ли бе да я опишеш.
12
5
 
27
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Първо любителите на псетата да не си пускат мастиите да бягат безконтролно между хората, трябва да ги разхождат на къс повод или на специално обособени площадки за да се избегнат инциденти.
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-показателна снимка - здраве! Парк, алея, пейки и два свободни, полудиви вука. Достатъчно е да мине дете на колело и пак ще има новина.
10
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучкарите са най-наглите същества на планетата! На тях изобщо не им дреме за околните, изцяло са погълнати от налудничевата си мания по някаква лаеща топка косми. Защо търпим съществуването на бездомни кучета нападащи хората по улиците, разнасящи зарази и мръсотия!? Защо търпим кучкарите да си разхождат любимците без намордник и повод, без да си чистят след тях? Защо търпим цялата тази гавра?
9
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за Животните- стопаните"хора" са Виновни ! В София е ад -навсякъде оакано ,цзверове тичат без повод , градинки,детски площадки,паркове -Ужас ! Е,на някой явно му е писнало.....