Мъж си купи кола от НАП, доставиха му я без двигател

Очаква се решение
23 яну 2023 10:38, Росен Стойчев
77
Мъж си купи кола от НАП, доставиха му я без двигател
Снимка: БГНЕС

Мъж играл на търг, организиран от Националната агенция за приходите. Той внесъл депозит, платил и цялата сума до последната стотинка. Почтеният данъкоплатец спечелил наддаването и станал собственик на скъп автомобил.

Още по темата
Той обаче пристигнал без двигател. В документацията пишело, че колата е в много добро техническо състояние, с 6-степенна скоростна кутия, съобщи НОВА.

Първоначално Даниел Николов помислил, че е станало недоразумение. След като се оказало, че вместо на моторно превозно средства, той е станал собственик на купе с гуми, мъжът направил искане да му бъдат върнати парите. От НАП обаче отказали. Първо заявили, че Николов трябва да приеме спечелената кола и сам да търси правата си в съда. После обаче решили, че е редно парите му да бъдат върнати. Мъжът пуснал жалба, но на 15 август 2022 г. получил отговор, в който пишело, че тя е неоснователна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: НАПрешениекола
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо триете коментарите по Спецов - защото са истина ли?
63
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
и на това му се вика европейци,по правилната дума е анадолци
62
1
 
4
 
! Отговори
Хайл химарс преди 1 година
Утре си пускам яловия на търг.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук няма цялата информация:"Спечелихме търга, явихме се на уреченото място - центъра на Бургас пред сградата на НАП. Там видяхме как закупеното от нас превозно средство пристига на платформа. Когато пристигна човекът с автомобила, той заяви, че колата е била ограбена предната вечер - откраднат е двигателят ѝ, скоростната кутия, таблото, фаровете и всички други агрегати, които са под предния капак"
60
1
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Преди търга задължително се прави оглед.Да е гледал. Ако двигателя е откраднат по пътя към новия собственик , вече е друго.
59
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вярвай на държавна институция. Колектив от крадци
58
1
 
17
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Удивително е, че НАП не са му поискали допълнително пари за модерния, тунингован модел.Без вредни емисии, тунингован чрез олекотяване.
57
0
 
22
 
! Отговори
Булгаристан преди 1 година
И как кола е в добро техническо състояние без двигател? Добро техническо състояние означава, че може да се движи по улиците без ремонт. Като шейна ли ще се движи това?
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега човека може да си избие парите ако пусне за ЧАСТИ. Кажи речи 20% засуга от дадените пари и НАП пък не го погнат че продава на чати ( продава без лиценз) и да декларира отново парите. БАСИ
55
0
 
18
 
! Отговори
Пешев преди 1 година
Едни от най-големите престъпници са в НАП и прокуратурата! България ще бъде осъдена за милиарди и трилиони в Страсбург и вие всички ще трябва да ги плащате!
54
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте сиЯ.... Начи хората са написали, че колата е в добро техническо състояние, но не са писали, че е КОМПЛЕКТНА, писали са че ИМА 6степенна скоростна кутия, но не са писали, че има двигател.... Общо взето като договор на банка или мобилен оператор - трябва да се чете от адвокат.
53
0
 
8
 
! Отговори
Спецов преди 1 година
Ха ха ха, вижте в интернет фирмата "паназpyк" чети на обратно! Работеща е и годишни отчети дава даже в нап.
52
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
до анонимния долу:..-"комунизЪма" не е имал проблеми,защото не е съществувал на практика в територията ни !!..Това си го закачете на ушите всички вие,които се заигравате с понятието "комунизъм" !...Проблемите и тогава и сега се дължат на МАНТАЛИТЕТА на "населението",което както тогава,така и сега се стреми да се докопа до всичко,за която цел е готово да се нарече както "комунист",така и "Гражданин за европейско развитие" ...МАНТАЛИТЕТ !!!
51
2
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ха ха ха!!....Ей,знаете ли,братята Гинес трябва да издадат специална брошура за парадоксите,идиотщините и куриозите в съвременна България.."Книгата на рекордите" им е доста скучна в сравнение с нашето битие..
50
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големите проблеми на комунизмът бяха: коруция, държавни хранилки, безхаберие на администрация, правитествен контрол на икономиката, контрол на медиите, полицейщина и че всички политици бяха една мафия... единствената разлика през 2023 е че циркът и бедноста са по-големи. Никой не иска да се заеме серьозно с тези проблеми.
49
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ми е тъжно да го кажа, ама най-добре нашата нация да бъде затрита...
48
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вече няма държава, а гледам оня маааааало___умния дългуч, днес подал и молба за референдум за президентска република!!!
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя няма ли си тъща?!?! Да я впряга бързо пред колата и да тегли добиччето..... А като го питат колко харчи ще казва между 5 и 6 камшика на километър - в зависимост от баира.
46
0
 
21
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
По Дискавъри има едно предаване "ловци на търгове" - да го е гледал,там редовно се прецакват така.
45
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя нее ли гледал Флинстоун? Да запретва крачолите и да кара.