Шофьор блъсна и уби колоездач в Шумен

Починалият е на 79 години
23 яну 2023 12:53, Йоана Цонева
18
Шофьор блъсна и уби колоездач в Шумен
Снимка: БГНЕС

Жена блъсна с автомобила си колоездач в Шумен, информира БТА. Инцидентът е станал през изминалите почивни дни по пътя към село Мараш.

Шофьорката застигнала движещ се в посока към кв. "Дивдядово" велосипедист и го блъснала с автомобила си. Пострадалият 79-годишен мъж бил транспортиран в болницата в тежко състояние с черепно-мозъчна травма и фрактури на ребра. Малко по-късно той починал.

Още по темата
Пробата за алкохол на водачката е отрицателна.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
За такива шофьори само доживотен затвор трябва!!! Няма друг начин!!!!
9
6
 
5
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
В случая с велосипедиста, отново виновен ще се окаже шофьора! Друг е въпроса какво е правил 79 годишният велосипедист на високоскоростен участък от пътя!?
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е много неприятна новина. Съболезнования на близките на починалия! Не мога да си обясня как е станал този инцидент - този път е междуселски, осеян с много дупки от много дълги години. Там трудно се развива скорост, на която да не можеш да реагираш... Освен, разбира се, ако статията е написана некоректно и става въпрос за главния път Шумен - Велики Преслав. Там се развиват много високи скорости, пътя е хубав, но постоянно изскачат каруци, трактори, колоездачи, пийнали пешеходци, крави и др.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минаването на червено е БГ национален спорт, а ако си с джипка на 15г минаваш с 80 км/ч и се оглеждаш дали са те забелязали съселяните и си мислиш че си много вървежен. БГ е по-зле от Сомалия
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е успяла да го заобиколи ли? Само напред по празен път ли може да "кара"?
5
5
 
15
 
! Отговори
Разбоко Грайндъра преди 1 година
Затвор за тази лейка шофьорка! Говори се за опазване на природа и колко са загрижени всички, но дори на велоалеите нагли, некадърни или слепи шофьори газят велосипедисти. После Бойко и Киро са ви виновни , че сме ГЕТО! Докато не започнат ВСИЧКИ да спазват законите и да се грижат за околната среда, като си изхвърлят *** в коша и не газят велосипедите посмели да не горят гориво за придвижване няма да се оправи нищо!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Културата на шофиране е не нулева, ами направо отрицателна в българия!
3
0
 
15
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 1 Както се спомена пътищата са за всички. Между селата често се случва да има колоездачи - причини много, но цената на горивата е сред тях. Не можем да лишаваме някаква част от хората от придвижване, защото някой е некадърен да кара или пък не вижда. По-скоро шофьорът не бива да се качва на колата ако се установи, че той има основна вина за инцидента. Винаги можеш да бутнеш неадекватен пешеходец или велосипедист, случва се шофьорите да грешат дори и на пешеходни пътеки.
2
6
 
5
 
! Отговори
Жираф преди 1 година
До АнонименПътищата са всички, единствената разлика на блъснат колоездач отзад, спрямо бавно движеща се кола е, че при второто щеше да пострада неадкватната да извърши правилно маневра за изпреварване шофьорка.
1
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трагично наистина и съболезнования за загиналия, но мястото на колелата не е на шосето! Пътищата са достатъчно натоварени и в повечето случаи дори твърде малки за трафика от МПСта и не е място за колоездач решил да си подритва здравната книжка по асфалта.