Произвеждаме скъпи храни, а вносът е затруднен

Коментар на Георги Вулджев и Любомир Дацов
Обновена: 8 фев 2023 15:15 | 8 фев 2023 15:15, Росен Стойчев
59
Произвеждаме скъпи храни, а вносът е затруднен
Снимка: БГНЕС

През последните години е имало натиск върху цените и производителите са държали цените ниски, с което са работили на загуба.

Още по темата
В тази обстановка те вдигнаха цените, за да могат да работят. Това обяви Любомир Дацов пред Нова Нюз.

Дацов каза, че основен проблем е, че произвеждаме скъпи храни и вносът е затруднен.

Георги Вулджев коментира думите на министъра на земеделието, че ще бъде създаден официален сайт, с който ще може да се следи движението и сравнението на цените. Той каза, че това няма да е от полза.

Икономистът е на мнение, че е „лоша идея да се налагат ограничения на цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
9
 
! Отговори
50 преди 1 година
Български наемен овчар, 500 лв заплата, в Гърция 1500. Цените в Гърция по-ниски. Заплатата на овчаря ли е причината. Няма кой да се наеме, щото чорбаджията алчен, иска нова яхта всяка година и цоца отвсякъде на макс. Непрежалимо.
56
3
 
8
 
! Отговори
Напротив преди 1 година
Не произвеждаме нищо или което се произвежда отива в ЕС.Тук ядем вносния *** причиняващ рак,и това се прави абсолютно умишлено за да има висока смъртност от 15г насам.КОЕ ВИ Е ДОБРЕТО ДА СТЕ В ЕВРОПУМИЯТА???? СТАВАЙТЕ И ИЗЛИЗАЙТЕ ДА СИ СПАСЯВАТЕ ДЪРЖАВАТА ***,ОТНЕМАТ ВИ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА И НИ ИЗБИВАТ КАТО КУЧЕТА,ЗАЩО ДА ТЪРПИМ ТАЗИ ГАВРА ЕС!
55
1
 
3
 
! Отговори
Старчок преди 1 година
Някой спомня ли си какво каза Димитър Попов преди години ?
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама няма и един истински мъжкар държавник да им тропне с ръка по масата и да им каже, че няма така да стане. Джамбазки само Македония му е в главата...
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъпо е, щото сме в т ъпия ЕС, дето само ни командори от кое по колко ще произвеждаме и кое няма да произвеждаме, че да го внасяме! Елементарно е бе, един пр ост селянин като Бай Тошо го правеше, а днес с всичката тая рутина и технология да не можем да си го произведем ли? Глупости. Ще ядем още боккллуците на ЕС, докато не им бием шута!
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При Бай Тошо по време на социализма сиренето се правеше от ИСТИНСКО мляко,БЪЛГАРСКО, а колбасите - от МЕСО.Здравеопазването беше БЕЗПЛАТНО.РАЗКАЗВАЙТЕ ТОВА НАДЕЦАТА СИ.Сега е сбъркан див див капитализъми тотална бедност.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До41. И комбайни си имама и трактори. Но Сияна овци, крави на свободна паша, кокошки на свободна паша. А мандра без млеко не работи. И лозе без мотика не върви
50
0
 
5
 
! Отговори
ДО 46 преди 1 година
Комбайните не вървят подир кравите и овцете, не берат домати и пипер. Има толкова много ръчен труд в СС, но няма кой да бачка.
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 48 Иван е обяснил и това: "А и държавата не може да им гарантира че някои няма да ги окраде.Както остава обикновенно". А предполагам ти си комбайнер.
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иван много добре ти го обясни . Комбайните също се карат от хора , а ти си най вероятно някой книжен плъх работещ на бюро на държавната ясла . Всъщност Вие сте причината за тези цени .
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, кой е виновен, че българското производство е скъпо, а вносът затруднен?А щом зависим от внос и няма българско производство, цените ще ги определя външния пазар. Ако рекат, ще ни врътнат и кранчето с вноса. Ама не беше ли всъщност това целта на занятието?
46
0
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 1 година
Иване, Иване ти селко стопанство с работа "на ръка" ли ще правиш? В Добруджа има комбайни за милиони
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе да, очакват ви фалити, а ние освен да минем на синьо сирене и вносно друго не ни остава.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз викам другаря ушат президент Радев и неговите подопечно служебни правителства да раздадат още десетина милиарда лева субсидии на бизнеса,та белким виж са се наяли червените гнииди които го издигнаха на власт и вземат че се кротнат!!!!!Помисли по въпроса фелдфебел Радев!!!!!!!
43
3
 
13
 
! Отговори
До38 преди 1 година
Съгласен с теб,всичко това се случва заради липсата на редовно правителство,ама дай да погледнем кой докара нещата до там?Кой обърна гръб на партията БСП която го издигна на власт,кой свали редовното правителство на Борисов,кой се отказа от своето отроче ПП,кой беше твореца на тия нови еднодневки като"Изправи се мутри вън"ИТН,Български възход,ами отвсякъде наднича Радев и червените кукловоди които седят зад него и са преки виновници за хаоса и анархията в която се намираме!
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "За ЕС е изгодно да внесе от бг защото заплатите са по ниски в бг".-И тези от Бг стоки си ги продават на своя народ по-евтино отколкото у нас.Нищо , че има транспортни и други разходи,пак са по-евтини там нашите стоки ! А са и много по-качествени от това,което остава за БГ пазара! Не стига,че ни тровят с некачествени храни,но ни ги продават и 50-60% по-скъпо!!!! НАГЛОСТ,АЛЧНОСТ и БЕЗОЧИЕ!
41
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Няма спекула.Просто хората които работеха в селата по фермите и нивите от сутрин до вечер вече ги няма.А и държавата не може да им гарантира че някои няма да ги окраде.Както остава обикновенно.Просто вече няма кой да работи тази къртовска работа.А и храната тепърва ще има да поскъпва,докато всеки си търси работа на сянка и на столче.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалост от много години във България реалноста е Комунист,Милиционер,Роднина а сега за капак всичко те си имат и"президент"на власт който вече две години дърпа конците на държавата и си затваря очите за случващото се!Нека да ви е честита"промяната"Българи!!!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В еврозоната цените ще са по*ниски*, връщане назад няма да има, какво, такова!
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Факта, че нямаме редовно правителство и търгашите правят каквото си искат е ОЧЕВАДЕН! Няма значение кой е на власт, ако е редовно правителство като тръгнат да лаят много търговците и започват с проверките и цените се стабилизират. Щото който и да е управник не може да оцелее 250% инфлация и да го преизберат. Обаче ние нямаме правителство от 2020-та насам. За справка през 2020-а имахме 4500 милионера и 4 милиардера сега са 10 милиардера и 11 ХИЛЯДИ МИЛИОНЕРА! За 3г 6500 новомилионери! ЧЕСТИТО!