Ще има укротяване на цените на имотите

Закупуването на къща се равнява на това на апартамент
Обновена: 9 фев 2023 11:15 | 9 фев 2023 11:14, Росен Стойчев
69
Ще има укротяване на цените на имотите
Снимка: БГНЕС

Голям ръст на строителството на къщи и сгради от смесен тип през 2022 г. Те са с над 32% спрямо последното тримесечие на 2021 г., а жилищата в тях нарастват с 5.3%.

Още по темата


Илиян Янкулов от агенция за недвижими имоти споделя, че ръстът няма да продължи със същите темпове. "По-скоро доходите на населението са фактор за това. Следват покачване на цените на суровините, след това на услугите, накрая на доходите на хората. Пазарът сега ще премине в застой след стремителното вдигане". Това обяви Янкулов пред Нова Нюз.

Според него за хората с повече от 2 деца се препоръчва закупуване на къща. "Строителството на къща и закупуване на парцел вече се равнява на закупуване на тристаен апартамент. Над 250 000 евро до 350 000 евро струва тристаен или четиристаен апартамент на централна локация. Калкулаторите на ипотечни кредити показват разликите във вноската при увеличение на лихвата", обясни Янкулов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За апартамент не искам да чуя- имаме сума в София, до един под наем, само 1 държим на цял последен етаж (че е тих и спокоен) и това е. Къща и само къща. Несравним кеф. Особено някоя на 20км от града на чист въздух в планината до борова гора. Пожелавам всекиму.