Протест на производителите на мляко

Предлагат им ниска изкупна цена
14 фев 2023 13:23, Росен Стойчев
48
Протест на производителите на мляко
Снимка: БГНЕС

Недоволство на животновъдите. Въпреки че цените на млечните продукти в магазините са се вдигнали в пъти и продължават да растат, изкупната цена на млякото пада. Те настояват за диалог с Министерството на земеделието и храните.

Още по темата
За днес са планирали протест в Хасково, съобщи Нова.

„Това, което ни накара да излезем на протест е отказът за изкупуване на мляко и шоковото намаляване на цените от близо седмица. Изкупната цена, която предлагат мандрите е от 85 стотинки за литър мляко”, заяви представител на фермерите.

Някои от производителите посочиха, че преди седмица тяхната продукция се е търсела много и цената е била около 1,25 лева за литър.

„Има внос на мляко от чужбина, което вреди на родното производство. Твърди се, че това е мляко от Унгария и Полша. Но след извършена от нас проверка стана ясно, че млякото влиза на цена от близо 85 стотинки”, добави друг собственик на кравеферма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: протестмлякодиалог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
До 20 Какъв ви е проблемът с тока? Компенсират ви. Нафтата беше 3,60 лятото. Сега колко е? Природен газ ако ползвате също намаля. Колко да сте вдигнали заплатите в селото - от 700 на 800лв? Фуражите са много евтини откакто внасят от Украйна. Познат търгува със зърно и царевица. Просто трябва да си достатъчно умен да купиш на ниска цена. Ако не си в състояние да се справиш, коли кравите. Явно не те бива за тази работа. Няма как да държите 1,30-1,40лв цена на едро.
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво като произвеждаш 7 тона на ден , моят 1 лев ми е ценен и няма да го дам на спекуланти . Времето се стопли , ще карам на риба , картофки и така поне до октомври месец. Не стане ли киселото около 1 лев , не ме чакайте
21
2
 
3
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЗА ВСИЧКИ НЕВОЛИ НА БЪЛГАРИНА КАТО ПОЧНЕМ ОТ МЛЯКОТО ЯИЦАТА ,МЕСОТО И ПРОИЗВОДНИТЕ МУ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ГОРИВА И ИЗОЩО ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е НАРЕД ИМА ВИНОВНИ .ТОВА СА ВСИЧКИ ОТ ВЛАСТА ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 32Г.ЕДНИ 240 НЕКАДЪРНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ НИ КОВЪТ 32Г .ЕДНИ ЗАКОНИ КОИТО НИЩО НЕ СТРУВАТ.АКО ИМАХМЕ СВЕСТНИ ЗАКОНИ И БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА ЩЯХМЕ ДА ЖИВЕЕМ ОТЛИЧНО.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименНяма как да стане това, произвеждаме по 7 тона мляко на ден във ферма на 50 км от най-близкия град голям град Добрич. В момента всеки литър е на 15 ст загуба при изкупна цена 0.95 лв без ДДС. Нито фуражи са поевтинели, нито добавки, нито ток или заплати. Най-много след 3-4 месеца 600 крави и телета да отидат под ножа
19
0
 
8
 
! Отговори
препърс преди 1 година
Трябва да се обединим,вместо да се караме и като едно да бойкотираме спекулантите от големите вериги и малките квартални магазини,ако имате възможност купувайте от производители,купувайте от приятели,споделяйте като цени къде е най добре,пример аз съм от Хасково ,промоция на олио в големи вериги 3.79 в търговията 3.20,ориз на промоция 2,79 в търговията 1,6 и т.н
18
0
 
11
 
! Отговори
Таван на цените преди 1 година
Сега е редно да "баннем" магазините за 2 седмици да се събудят (особено Била) че има пазар - търсене и предлагане. Не е нормално цените никога да не се връщат когато няма търсене. Просто всеки си има маза и рязко намаля потреблението именно заради тях. Аз лично ограничих над два пъти млечните храни. Полезно е :). Иначе прясно мляко на 1,50-2лв купувам, но на 4 лв да забравят. Кашкавал купувам *** на 20лв, кравешки на 18. Над тези цени Била и останалите да ме прощават! Нафтата намаля с 31%!
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на мен не ми харесва цената на млякото. И не го купувам.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не съм купувал млечни от началото на месеца .Смятам да не купувам поне още две седмици .Киселото мляко е 1,80 лв , прясното 4 лева .Няма да подклаждам спекулата . Дадоха им субсидии , намалиха имДДС , погонаха им за тока и газа .Кашкавал не съм купувал от Декември месец
15
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В магазина е 3 лв вземат им го за жълти стотинки от фермерите продават го на хората от селата, и аз съм вземал от човек по лев и петдесет ама няма нищо общо с това, мляко в магазина жъл каймак не разредено с вода
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Цена Маджаров нещо много си е повярвал. Киселото му мляко е 2.20, при положение че останалите са около 1.70
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип ги подкрепям тези хора.Само човек, който е гледал животни знае какво е това.
12
2
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Е, нали им се смеете на краварите. Ама то си е казано - имаш крава, пиеш мляко. Иначе си на сталичняя.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да продавате на преработвателите и продавайте направо на хората. Така много бързо преработвателите ще изпищят на умрело и ще се сетят, че не бива да работите на загуба.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кравите са истинските производители на мляко.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно! Никой не ропта когато растяха цените на млякото. Така беше и за олиото. Сега резко всеки реве като пада цената или не се търси суровината.
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре да изкупиват млякото по 5лв, а в магазина да го продават за 1лв.А разликата от 4лв да падне от небето.
7
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много *** народ - иска всичко да му е безплатно. Така е и за здравеопазването - трябвало да бъде безплатно. Безплатно, ама на кукуво лято.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3 Е *** в твойто село и си купи. Какъв е проблемът?
5
4
 
11
 
! Отговори
Видял преди 1 година
Някой виждал ли е частен кравар как добива мляко?!? Не, че другите ..са перфектни ...но вимето омазано с кал и ...екскременти, на жената ръцете и мръсни....дой млякото ....гледам и не вярвам на ушите си. Представям си хигиената в по-малките мандри....и чистотата на хората....
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млякото е от 2 до 3 лева в магазина. Какво плачат производителите. Изкупуват го от тях - извозва се в цистерни(камионите горят нафта), преработва се, бутилира се, сортира се, отива по борсите, от там се разнася в магазините, в магазините го транспортират до витрината с колички и го нареждат, на касата работи касиерка(и това е труд). Е това изброенето всичко ли да е безплатно !!! Нормално е да им дават 1/3 от стойността. Няма как да им дават 2/3. Криворазбрани нашенски мераци.