Протест на производителите на мляко

Предлагат им ниска изкупна цена
14 фев 2023 13:23, Росен Стойчев
48
Протест на производителите на мляко
Снимка: БГНЕС

Недоволство на животновъдите. Въпреки че цените на млечните продукти в магазините са се вдигнали в пъти и продължават да растат, изкупната цена на млякото пада. Те настояват за диалог с Министерството на земеделието и храните.

Още по темата
За днес са планирали протест в Хасково, съобщи Нова.

„Това, което ни накара да излезем на протест е отказът за изкупуване на мляко и шоковото намаляване на цените от близо седмица. Изкупната цена, която предлагат мандрите е от 85 стотинки за литър мляко”, заяви представител на фермерите.

Някои от производителите посочиха, че преди седмица тяхната продукция се е търсела много и цената е била около 1,25 лева за литър.

„Има внос на мляко от чужбина, което вреди на родното производство. Твърди се, че това е мляко от Унгария и Полша. Но след извършена от нас проверка стана ясно, че млякото влиза на цена от близо 85 стотинки”, добави друг собственик на кравеферма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: протестмлякодиалог
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мандрите трябва да започнат да си организират сами доставките на млякото и да прескачат магазинелите. В моето село си имаме един кравар и всички му звънят за да си поръчват вместо да пълнят джоба на прекупвача и няма проблеми с цените.
2
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Купува на 0.85 ст., а после в магазина на 4-5 лв. литъра.
1
1
 
11
 
! Отговори
Цена преди 1 година
Не знам на колко го искупуват млякото но в л* е ~5 лева литъра на Мадж* прясното мляко.