Варненската болница "Св. Анна" е докарана почти до фалит

Сградите са стари, а хората напускат
34
Варненската болница "Св. Анна" е докарана почти до фалит
Снимка: БГНЕС

Варненската болница "Св. Анна" е докарана почти до фалит, заяви пред БНР д-р Ивайло Митковски, ортопед и общински съветник от "Демократична България" във Варна.

„Проблемът е от началото на прехода и е от голяма важност за региона, защото болницата поема цялата спешност. От години всички нейни ръководства се опитват да я направят със статут "Варненски Пирогов". Болницата е акционерно дружество, като в нея дял има държавата, Община Варна, както и няколко общини от областта“, каза д-р Митковски. Според него това пречи и досега нито едно евро от европейски проекти не е влязло за обновяване на болницата.

Сградите са стари, а хората напускат.

"Св. Анна" е стратегическа за здравеопазването. Докарана е почти до фалит. Не функционира отделението по съдова хирургия. Всички сестри, с изключение на 1 или 2 от отделението по неврохирургия са си подали молбите за напускане, така че е пред затваряне и неврохирургията. Детското отделение е преместено в 1-2 стаи в детска хирургия. Болницата я съдят фирми за дължими суми. Положението е трагично. Трябва да се преобразува и като дружество, и като форма на управление. По този начин болницата загива", обясни д-р Митковски в интервю за предаването "Преди всички".

За тези проблеми той алармира всички здравни министри от всички правителства, но до момента ефект няма.

Д-р Ивайло Митковски показа фиша си за заплата, като за половин работен ден получава 638 лв. Докторът подчерта, че работи на 4-5 места, за да издържа семейството си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да фалира! Нека не убиват други майки, както моята!
5
8
 
14
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Ей сега ще се включат "Днес-овите" милионери - там разни програмИстори, ИТ-таджии, натискачи на бутони на мишка да му кажат какъв е *** тоя доктор с тия 630 лева на 1/2 ден. Те ще се похвалят за пореден път, че вземат по 6000/минута с техните "ВЕЛИКИ" КОДОВЕ".
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде където се лекхува бойковия електорат под формата на интегриращи се плащачи, всичко тъне в мизерия,разруха и борчове.
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На това докторче колко часа му е работният ден,щом работи на пет места?
2
3
 
6
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
Вчера един тук из коментарите се правеше на e-mail-аджия за 8000 лева заплата, бил голям специалист. Та ето за какво му бях отговорил, че цялата държава е такава, щото всички са големи специалисти. Ето резултатите от такива "СПЕЦиалЯсти". Отделен е въпросът, ако изобщо е вярно, кой нормален му дава толкова пари, за да пращал и-майли. Трябва да се прекръстим на Сбъркария.
1
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Директора и групата около него с огромни заплати,бонуси и тн.