Жена, която е настанена в общинско жилище, 19 години не плаща вода

Вече дължи близо 17 хиляди лева
73
Жена, която е настанена в общинско жилище, 19 години не плаща вода
Снимка: Pixabay

Жена от Варна от  19 години не е плащала сметките си за вода. Тя вече дължи близо 17 хиляди лева и твърди, че няма възможност да си покрие разходите, тъй като е социално слаба.

43-годишната жена е самотна майка и живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента. Въпреки нея и делата, които загубила, майката отказва да напусне дома си. Тя живее там от 1983-а година. Тогава била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете ѝ сестри.

„Изключително трудно живеем със социална помощ от 263 лв. на месец”, споделя самотната майка. Разказва, че се грижила за болния си баща и 14-годишното си дете.

Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов обясни пред Нова телевизия, че сметките, които наемателката трупа, се плащат от общината. Нейната версия обаче е друга.

„Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: водажилищеВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На един познат почина бащата, отдавна разведен и живеещ в собствен апартамент, който от дълги години си бил плащал само електричеството, защото бил с ниска пенсия. И след като почина, синът му трябваше да плаща данъците на жилището за не-знам-колко години назад, а също и неплтените сметки за ТЕЦ и вода. В противен случай щяха да го дадат на съдия-изпълнител. Мисля, че му бяха дали срок един месец и човекът се издължи. Тези обаче не притежават апартамента и искат пожизнено да минават метър.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
260 лева и били малко, ама показаха хубаво синия и гел маникюр с двойна дължина на ноктите като лопати. Успяла е да спести за него. Опита да го скрие зад гърба, ама тия нагли телевизионери взеха та го показаха.
59
0
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Щяла да съди България в Страсбург,защото я карали да плаща вода. Ха-ха.
58
0
 
5
 
! Отговори
кк преди 1 година
Има давност 5 години за тези сметки.
57
1
 
3
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
"Обещан" e апартамента...на някое семейство с 5 деца сигурно, дето чака от година и плаща по 300 лева наем вместо 50.
56
0
 
7
 
! Отговори
до 59 преди 1 година
Кметът каза,че жената живее с детето си в 4 стаи.Бащата го е гледала когато е боледувал,но той е починал.Детето и не е с увреждане.Проста тая изглежда нискообразована ,,майка,, никога не е работила.
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая тр.ътка цял живот не е работила.Ако детето и е с увреждане разбирам я ,но доколкото разбрах детето и е здраво.Всеки гледа деца и ходи на работа.Такива тъ.ртеи трябва да се изхвърлят на улицата.Пенсионери познавам, като вземат мизерните пенсии бягат първо да си плащат сметките и после ,ако остане за храна и лекарства.А тая охранена па.ча нямала възможност да плаща.
54
0
 
12
 
! Отговори
До Аха преди 1 година
Тези живеят на аванта още от 1983 г., от времето на късния социализъм. Така са свикнали. Тя, нейният баща и синът й ли се ширят в 4 стаи на символичен наем? Ако бащата е толкова зле, че се налага тя да бъде неотлъчно до него, значи щеше да му е социален асистент и да й плащат за това. А 14-годишният син? Не работела, за да го гледа и него. Нашите на 14 г. сами се гледат, учат и помагат у дома. И на английските принцове майка им не ги е гледала така, в интернат на колеж със строги правила са били
53
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
263 лв? Плюс може би телк -пенсията на бащата,детски.,еднократни.Плащаш и съществуваш според чергата си. Не е само тя и не живее като други и под наем.Трудно е знам, но сметките трябва да се плащат
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ехей, тая женица е била на 3 годинки когато семейството и се е нанесло, но въпреки символичния наем нито родителите и, нито тя са успели да се стабилизират следващите 40 години. Явно е крайно нуждаеща се цял живот, представям си какво им е на общинските служители, които не вземат кой знае колко, да се разправят с такива индивиди...
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах я тая по тв, просто е използвала. От общината са плащали водата, не ми стана ясно защо и защо не са я спрали за толкова години. Нямала доходи, била гледала баща си, майка си, сина си, бла-бла....Тия, дето работят, ни майки и бащи гледат, ни деца имат. И вече готова да съди България в Страсбург. Никакво неудобство, все едно някой и е крив, че живеела с 200 и нещо лева. За гонене е, има семейства с деца, които чакат с години, а тя със сина си в четири стаи живее, че и не плаща.
50
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що са чакали 19 години та сега са се сетили. Много странно. Може и да е права жената пак далавери за имоти да си въртят. Украинците се ширят по морето за бедните ни българи секирата
49
12
 
6
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Това ли е големият проблем на държавата в момента ? Ами хайде изгонете я на улицата, за да покажем колко строги и "справедливи" можем да бъдем със социално-слабите ! А относно сумата, твърде нереална и завишена ми се вижда - вероятно от "хуманни подбуди" са й начислили и доста яки лихви ! Похвално за общината, радвайте се че имаме такива "добри" управници !!!
48
6
 
15
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
хРомите 30 години ни вода, ни ток, ни данъци плащат..само помощи от държавата взимат...вие тока за една жена дето не си е платила 300 лева вода
47
4
 
31
 
! Отговори
До До ЧериЧери преди 1 година
Човек първо си осигурява доходи, после създава деца. Колко са българските семейства, които успяват да се уредят за общинско жилище? Това се случва, само ако за някое такова жилище няма желаещ ром. Затова ние предварително мислим не само как ще си храним бъдещите деца, но и къде ще живеем. Докато етносът първо създава проблеми, после реве, че някой е длъжен да му ги решава. От къде накъде? Тези 17 000 лв са от джоба на данъкоплатците, които работят и също имат деца и стари родители.
46
0
 
14
 
! Отговори
Познайте етноса преди 1 година
За такива огромни неплатени сметки има някаква давност. В крайна сметка ще се наложи да си плати водата само за последните няколко години, но ще трябва да се съветва с адвокат как да процедира. Ако е от онзи етнос, дори няма нужда тя сама да дири адвокат, някое НПО ще й го осигури.
45
0
 
13
 
! Отговори
Зози преди 1 година
До 50...... Ако някой от pимските общности ти каже нещо, оглеждай се за канарчета, ако не виждаш такива, значи теб са те взели за канарче.
44
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЧериЧери, жената ти обяснява, че се е грижила за болни родители и има деца, които гледа сама. Кога да работи? Това не е ли работа? Освен това имате ли представа колко е трудно да намериш жилище под наем, почти няма, особено след като украинците се изсипаха. Казвам ти го, защото аз живея под наем, за малко да остана на улицата, всичко е от 600 лева нагоре, без сметките, а никой не дава заплати от 2 бона, колкото и да работиш. Абсурдни злобари сте
43
0
 
9
 
! Отговори
Ганио нидерландски преди 1 година
В Нидерландия всяка държавна и общинска институция плюс някои частни със стратегическо значение, имат право да теглят с приоритет пари директно банковата ти сметка по която получаваш помощите, щото те са изчислени да ти стигат без цигари и алкохол. Ако въпреки това не си правиш сметката и парите свършат си е твой проблем, можеш да отидеш в социалната институция и да питаш за още, но това вече е друг въпрос, дали ще дадат.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, във Варна, пък и на много други места, *** са окупирали напълно незаконо цял квартал, и то в центъра, не плащат вода, не плащат ток, никакви данъци, но никой не им държи сметка, грабят, безчинстват, убиват, мърсят, ама имат право на всякакви помощи