Жена, която е настанена в общинско жилище, 19 години не плаща вода

Вече дължи близо 17 хиляди лева
73
Жена, която е настанена в общинско жилище, 19 години не плаща вода
Снимка: Pixabay

Жена от Варна от  19 години не е плащала сметките си за вода. Тя вече дължи близо 17 хиляди лева и твърди, че няма възможност да си покрие разходите, тъй като е социално слаба.

43-годишната жена е самотна майка и живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента. Въпреки нея и делата, които загубила, майката отказва да напусне дома си. Тя живее там от 1983-а година. Тогава била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете ѝ сестри.

„Изключително трудно живеем със социална помощ от 263 лв. на месец”, споделя самотната майка. Разказва, че се грижила за болния си баща и 14-годишното си дете.

Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов обясни пред Нова телевизия, че сметките, които наемателката трупа, се плащат от общината. Нейната версия обаче е друга.

„Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: водажилищеВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
20
 
7
 
! Отговори
Учете преди 1 година
Като е общинско жилището не трябва да плаща нищо!! Нали затова е настанена там щото няма пари!! Престанете със двойните си стандарти и руско китайските манталитети!!
20
0
 
11
 
! Отговори
.... преди 1 година
Мой човек Ти ли нахака минуси на всички че и на мен ,който казвам при мен какво се получи.Няма безплатен обяд мой човек,всичко се заплаща.Ти какво си мислиш че в чужбина не се плаща ли?Наемите са огромни и данъка също...
19
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социално слабите би следвало да имат поне безплатна вода и електричество, т.е. закрила от държавата, а не да бъдат изхвърляни от домовете си.Затова всички ще напускат тази проклета антихуманна страна. "Bulgaria wants you!", нали така?
18
1
 
7
 
! Отговори
Аналогия преди 1 година
Излиза, че за месец ВиК иска по 63 лв. за вода ? Не е коректно ! Софийската община Лозенец спира тока, не приема наема на горкия настанен, спира достъпа с полицаи и лента и готово :( Жилището се продава на на строителна компания.
17
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може жена на 43 години да не работи, а се извинява, че гледала родители сега пък била самотна майка. Като че ли е единствената в тази страна в такова положение.Това си е направо безочие и нахалствио. Да вземе да се хване на работа, детето е на 14 години. Медиите са виновни, в повечето случаи взимат страната на тези които не спазват никакви закони.
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Кирил Петков няма против такива крадене, нали? Защо при неговото управление това е било позволени да се случва, тези пари не са ли на всички?
15
16
 
13
 
! Отговори
Чукча писател преди 1 година
Апартамента сигурно има собствен басейн, минимум ? 17 бона за 19 години, нещо не се връзва, ако общината е плащали на ВиК, както се твърди. Склонен съм да вярвам на жената, че има вече избран "новодомец".
14
3
 
10
 
! Отговори
.... преди 1 година
Когато нямаш подобаващ доход се получава така.Трупаш сметки и един момент ,,някой" трябва да ги плати.В случая имота е общински не е на лицето,защото ако беше ВИК щеше до сега да е осъдило собственика чрез ЧСИ.При мен се получи така че наследих такъв имот на който 10г. не бяха плащани нито данък,нито ВИК,нито за входа ремонтите.И така аз като наследник ги платих мотах се едно 4 г. по ЧСИ и ВИК.Платих едно грубо 7 хил. и две погребения по 1000 лв. станаха 9 хил. и др. разходи станаха 10к. платих.
13
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха, 17000 за вода, да бе да, в Испания годишната ми сметка е 200 евро, що ли ми се чини че до оня ден никой не е плащал и от ВиК са ударили чертата 5000 хил за вода и 12 за лихви
12
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има цели махали, които никога не са плащали вода и ток... Нито пък билети за градския транспорт.
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щото е много трудно да сложите електронен кран на водомера и да спирате водата дистанционно, кото не се плати сметката.
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Спокоен 4И затова трябва да я държим в 4 стаен апартамент? Видя ли репортажа за какво става въпрос? 40години огромно общинско жилище за безпари и сметките не си плаща. За мен, като ме изгони жената след 20 годни брак няма общинско жилище. 42бинки за начало и 10 години плащам по 600лв.на месец на банката. Па не съм умрял! Аман от шмекери на наш гръб. Правете си фонд от Ваши ОБЛОЖЕНИ пари и помагайте, а не разполагайте с чужди пари!
9
21
 
27
 
! Отговори
Виж ти! преди 1 година
Ами американците също не са платили една стотинка наем за своите военни бази в България, който би трябвало да надхвърля многократно задълженията на жената от Варна.
8
1
 
52
 
! Отговори
Отегчен преди 1 година
Цялата система е изначално сбъркана. Не трябва да съществуват общински апартаменти за социално слаби. Създават се "контейнер градчета" близо до града, с осигурен транспорт до работните места за тия, които работят и точка! Извинете, ама и аз искам да живея в общинска къща в центъра на Русе срещу 25 лева месечен наем. Да спомена ли какъв етнос живее там?
7
1
 
42
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Винаги монетата има 2 страни. От една страна е отношението към хората в риск и минималната помощ на държавата. От другата имаме заучена безпомощност и социална изолация. Да не платиш 1 сметка за 19 години показва, че това не ти е приоритет и си свикнал да не се интересуваш кой плаща. А не ги плаща общината, а ги плаща обществото чрез данъците, които внася към бюджета.
6
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БългаринОт какво те е срам Бе българино? Че поредния шшмекер САМОТНА майка е решила, че в случая данъкоплатците във Варна трява да я издържат! Как е поднесена информацията в статиятията не искам да коментирам. От 80-те години държат това ОБЩИНСКО жилище. Сега са тя и детето й в ЧЕТИРИСТАЕН апартамент! И ВКС е потвърдил заповедта! Ще ни съди в Страсбург, та не само варненци, а всички български данъкоплатци да й палщаме кефа. Само за вода дължи към 14хил.лв.!!!! Платена е от общината!
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да научи малко руски и да се представи за бягаща от войната украинка. Веднага ще я настанят в петзвезден хотел на държавни разноски за колкото време си пожелае.
4
2
 
35
 
! Отговори
Спокоен преди 1 година
Че сметки трябва да се плащат е ясно, но аз съм втрещен, че има дори и теоретична вероятност да се оцелее с 263 лева месечно. Казвам ви го като инвалид, който получава 396 лева пенсия след 27 години трудов стаж.
3
9
 
28
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Срам ме е от тая държава дето мачка слабите, ония ден глобиха един щото на шофьорската книжка бил без брада пък сега си бил пуснал. Абсолютно никакъв смисъл от нито една държавна служба
2
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така както е тръгнала няма да плаща още 19 годиин.Да е жива и здрава жената. Грижи се за болния си баща и за детето си - това е една отговорна жена, но явно с нея ще ни занимават вместо с кражбата на пари чрез бетон.