Жена, която е настанена в общинско жилище, 19 години не плаща вода

Вече дължи близо 17 хиляди лева
73
Жена, която е настанена в общинско жилище, 19 години не плаща вода
Снимка: Pixabay

Жена от Варна от  19 години не е плащала сметките си за вода. Тя вече дължи близо 17 хиляди лева и твърди, че няма възможност да си покрие разходите, тъй като е социално слаба.

43-годишната жена е самотна майка и живее в общинско жилище в район „Младост”. Общината е издала заповед за извеждането ѝ от апартамента. Въпреки нея и делата, които загубила, майката отказва да напусне дома си. Тя живее там от 1983-а година. Тогава била настанена в апартамента с родителите си, баба си и двете ѝ сестри.

„Изключително трудно живеем със социална помощ от 263 лв. на месец”, споделя самотната майка. Разказва, че се грижила за болния си баща и 14-годишното си дете.

Кметът на варненския район "Младост" Христо Христов обясни пред Нова телевизия, че сметките, които наемателката трупа, се плащат от общината. Нейната версия обаче е друга.

„Апартаментът е обещан на някого – казвам го директно. Господин Христов раздава апартаменти на бизнесмени в кв. „Младост”, твърди жената. От районното кметство категорично отхвърлиха обвиненията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: водажилищеВарна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си продължително беден изпадаш в депресия и става порочен кръг, от който може да те измъкне само помощ от другите или някакво чудо. Явно ще трябва да е чудо, защото държавата помощ не оказва, хората също не разбират, че не разбират. Жал ми е за всички, които си мсилят, че имат право да я съдят.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От тази купчина хора, поне. двама-трима са здрави, за да работят. Има жени по на 70 години, които работят. А пенсионерите първо гледат да си платят сметките,
39
2
 
15
 
! Отговори
фо преди 1 година
Малко като ромеите направила
38
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А сградна инсталация платила ли е?
37
0
 
19
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Пълен хаос е в институциите. В общинско- държавна сграда казанчетата в тоалетните си текат денонощно. Казах на охраната , а той щял да предупреди . След половин година пак съм там. Проблема е същия. В друга сграда почти никои от офисите не работи . Всичко е заключено но отоплението е на пълни мощности
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Веднъж звъннах на 112 със сигнал, че на елепсовидното кръгово кръстовище до Максуда във Варна тече вода. Навън бе вече към 1-2 градуса с тенденция към минусови температури.А от 112 ми отказаха сигнала,тъй като трябвало да им дам точен адрес от къде идвала тая вода И там си тече вече над година! Там кой плаща да питам? Щото братятя poMu си берат вида без пари.
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой да плаща , като държавата я няма. И защо за водата , като се пилее по улиците във Варна. Тръбите с теч се запушват с клечки.
34
5
 
23
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 година
Самотна майка? А какво е станало с осеменителя, няма ли си баща това момче да му плаща издръжка?
33
5
 
8
 
! Отговори
дЕПУТАТ преди 1 година
АЗ съм ДЕпутТатка и съм настанена в служебно жилище , защото съм от Стара Загора работя за Копейкин и аз не плащам вода,ток, даже съм извикала мъжът ми художник и нарко -дилър да продава в София ,че в Стара Загора стана горещо !!!!!!!!!
32
5
 
21
 
! Отговори
x преди 1 година
Пълно е с такива *** по общинските жилища. Нагли...нагли...че ще и съди. Даже и децата им ги наследяват...прави и здрави хора, се ширят в големи общински апартаменти.Махайте го тоя *** и настанете хора които ще са благодарни за помощта.
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 21 години не живея у Бг. Прибирам се веднъж на 2-3 години за да платя данъците и да видя кво става у държавата, е па аз същу не съм плащал 17 - 18 г.
30
6
 
34
 
! Отговори
Чери преди 1 година
До АнонименНа тази жена вече й е било помогнато. Плаща общински наем, който е в пъти по-нисък от свободния наем. Освен това нека правим разлика между хора, които наистина не могат да работят по сериозни причини и тези, които са просто мързеливи и за тях все няма подходяща работа. Последните вдигат най-много врява за милосърдие и прочие...
29
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
двамата младежи с даренията и капачките да платят сметките на това деиствителнобедно семеиство
28
3
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Да бе, гледала майка си, баща си, а после и детето си и след като и е предоставено безплатно ползване на общинско жилище, 19 г. не може да си плати и водата, а на всичкото отгоре плаши и със Страсбург ... поне да я пратят да живее в някой квартал, като столипиново или факултето, при себеподобните си ... !!!
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уоравляващите след 2015 г. искат за 1 кубик вода 50 лева и повече. Какви са тия световни цени.
26
2
 
10
 
! Отговори
Мара преди 1 година
До УчетеТи, очевидно, си ***. Само те са убедени, че могат да живеят безплатно и за сметка на всички други.
25
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да я изведат насила щом не си плаща сметките. Пари нямала да живее, а за да си прави маникюр има (гледах репортажа по ТВ).
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Испания водомерите са електронни, няма инкасатори, които да обикалят с тефтери по домовете. Всички водомери са долу в помещение, което е заключено. Отчитат се електронно както в България се отчитат електромерите. В България поголовно се краде вода от хората, особено в големите блокове, които са свалили водомерите, не допускат инкасатори за вода, не плащат нищо. Начисляват им служебно кубици вода, а от общия водомер данните ги плащаме само ние, които си плащаме сметките.Така живеят на наш гръб.
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте един PayPal за да съберем пари и да помогнем на жената.
22
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уж няма пари за вода, но за адвокати да заведат дело в Страсбург има пари.. Как поне една единствена сметка не е платила? А това дали си социално слаб или силен не е от значение дали си отговорен да си плащаш сметките. В Пловдив срещу апартамента на родителите ми живее някаква диетоложка, която 10г.не е платила нито една такса от 3 лева месечно за асансьор, нито вода. Казвала, че не живее в жилището, а колата и е на паркинга всяка нощ. Криела се като мишkа от съседите, но простира и дрехи.......