Пеканов: България в Еврозоната до 2025 година

Страната реално е готова
22 мар 2023 08:45, Росен Стойчев
84
Пеканов: България в Еврозоната до 2025 година
Снимка: БГНЕС

Надявам се България да влезе в Еврозоната на 1 януари 2025 г. Това каза служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов по време на експертен дебат по темата.

"Има формални критерии за влизане на всяка една страна в Еврозоната, въпрос на време е България да ги изпълни. Критерият за инфлация остава, но тя така или иначе ще се успокои", допълни той.

Още по темата


"Българската икономика се движи с тази на Еврозоната, което означава, че ние сме готови", отбеляза служебният вицепремиер по управление на европейските средства, цитиран от БГНЕС.

Пеканов заяви, че България е член на ЕС от 15 г., а българските граждани и бизнес често правят трансакции в лева и в евро. Той допълни, че над 1,5 млрд. евро се изпращат в България, но при превалутирането се губи част от сумата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за чии ни е тази еврозона?
9
1
 
9
 
! Отговори
Настоящата ситуация преди 1 година
показва, че страната въобще не е готова, и пазарната икономика в България е само на теория. Реално е много лесно да се реализира спекула и картел и това е напълно законово неподвластно. Това, че маркираме някакви критерии като изпълнени очевидно е само ситуационно. Ако се въведе еврото, то веднага може да бъде атакувано от картелите и са срине доверието и във валутата и в евросъюза. Не виждам защо да ни одобряват за валутния съюз при този имиджов риск.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато Борисов влезе в затвора може и България да влезе в еврозоната.
7
6
 
1
 
! Отговори
Колкото преди 1 година
по-скоро,толкова по-добре! Обаче с хора като вас не виждам как ще стане?!
6
2
 
1
 
! Отговори
Лапайте хурки преди 1 година
Как те *** ? Кланяхте ли се тази сутрин на портрета на вашия аятолах Пу Джобния ? Сини точки на челата появиха ли ви се ? Не ? Значи не сте истински правоверни !
5
1
 
5
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Пеканов какво стана с планът с парите от Европа НЯМАААААА защо саботирате държавата ни подмени юмруци отрови безнаказано още много българи живеем в България не ви интересува
4
2
 
5
 
! Отговори
Да бе, готови сме преди 1 година
само да задраскаме 1 нула от % инфлация
3
6
 
6
 
! Отговори
Пеканов в ЗАТВОРА преди 1 година
още тази година!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главният прокурор на Република България, Иван Стоименов Гешев, пие кафета с цветнокожи пловдивски бизнесмени в чораповия бизнес, които не знаят какво е касова бележка, и държи номерата на престъпници в телефона си 'от учтивост'! Докато на мен за една неиздадена по погрешка бележка ми направиха пълна данъчна ревизия за една година назад!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този пеканов отново не си пил хапчета днес, от шизофрения :))