Мъж плати за Зелена зона и му вдигнаха колата

Обяснение за станалото
4 май 2023 11:03, Росен Стойчев
46
Мъж плати за Зелена зона и му вдигнаха колата
Снимка: БГНЕС

 Да заплатиш паркиране в „Зелена зона” и да не намериш колата си, когато се върнеш. Това се случило на мъж от София преди дни, предаде Нова.

Оказало се, че автомобилът му бил вдигнат от „паяк” и принудително преместен на наказателен паркинг.

Още по темата
Причината – „Зелената зона” се оказала само 2 метра. По думите на Венелин Манев това е абсурд.

Около 17 часа в неделя мъжът паркирал колата си. Като се върнал – нея я нямало. Попитал охранител в близост, който казал, че „паяк” я е вдигнал. Венелин си хванал такси, платил 62 лв., за да му бъде освободена колата, 20 лв. фиш и 15 лева за такси.

„Цялата сметка ми излезе 95 лв., но за мен това е абсолютно недоразумение, защото е касичка”, коментира мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 16я ми кажи кой да го направи паркинга, с какви пари и как да го поддържа с 5лв. месечно, задачката е от 1 клас
22
1
 
1
 
! Отговори
Грешка преди 1 година
Цената на общински паркинг да е 50 лв на месец за живущите, тогава може и 5 лв на час, защото колите на местните няма да са на улицата, а в паркинга сега хем плащаш хем места няма
21
4
 
6
 
! Отговори
Паркиращият с вълци преди 1 година
До Анонимен Номера на колата трябва да е изписан така както е по регистрация. V1234VN например не се зачита. Правилно са ви глобили.
20
6
 
5
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Опората е, че живущите са я поискали, зоната е неприложима за квартал кат Люлин, защото в един блок живеят хора колкото 4 преки в центъра, съответно дори хората да си извадят право да паркира пак няма места, трябва да има общински паркинги по адресна регистрация с по ниска месечна такса за паркиране, нещо от 5 лв месечно, тогава зоната може и 5 лв на час
19
3
 
12
 
! Отговори
Издънкова преди 1 година
Всеки иска да излиза на пътя да маха палка да глобява за да има рекет и това продължава 30г в нашата мила родина.ЦГМ и те се правят на инспектори по паркиране а самите те са най големите нарушители на закона.ВЪН шефа на паркиране в ЦГМ.
18
0
 
5
 
! Отговори
Паркиращият с вълци преди 1 година
До Закон на Мърфи Ракета ракия бар на Заимов е този "пример" Менюто на таблото пази колата от уроки и скобаджии!
17
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
То и пред нас е зона, ама тва си е общинска собственост..., могат да правят зона
16
7
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Тия зони са чиста дискриминация и злоупотреба с власт ! Единствено са оправдани на някои големи централни и търговски улици, но не и в жилищните квартали !
15
4
 
3
 
! Отговори
Паркиращият с вълци преди 1 година
До АнонименЕ щом от 96 година паркирате там, значи трябва всичко да е безплатно! Наше конституционно право е да паркираме където и както си поискаме! Как така ще ни взимат местата, които ни се полагат по право и конституция? НАРОДЕ!!!
14
0
 
7
 
! Отговори
Закон на Мърфи преди 1 година
Там където има заведения има менюта бележки салфетки и т н да не се пипат тези автомобили и това не е корупция която всички виждаме.Мини да хапнеш после нещо е класиката.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди 2 г пред блока ми направиха (откраднаха) паркинга от живущите като го направиха платен! от 96та живея там винаги съм спирал там! НАРОДЕ ???
12
1
 
7
 
! Отговори
До9 преди 1 година
Вероятно зоната е едно място и след него е примерно вход на гараж или ъгъл на пряка, тогава дига паяка
11
2
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Вероятно вкарват само номера на колата и софтуера им казва има ли смс, те не виждат другите номера, неприятно но трябва да се внимава, проблема с зоните е друг, първо това може да бъде с паркинг автомати и да ти налагат глоба без скобата, паяка мести коли само когато е в края на работния ден или пречат на движението, изобщо зоните са касичка на партиите в общинския съвет
10
5
 
10
 
! Отговори
коко преди 1 година
ПП Искаме референдум за зоната !!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причината Зелената зона се оказала само 2 метра. Не ми е ясна причината
8
1
 
16
 
! Отговори
Меркел преди 1 година
Кога ще направите разследване как се издават стикери за безплатно паркиране в синя или зелена зона на уж общински автомобили за над 100 000евро ?Защо общинарите не ползуват грАдският транспорт а имат привилегии?
7
6
 
13
 
! Отговори
коко преди 1 година
Напълно безполезна синя зеляна пимбяна зона - така или иначе пак не спирам където ми трябва и въртя с колата за място - разликата е че се плаща - а за неудобството заради ограниченото време да не говорим !!!
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен старец преди 1 година
И аз във Варна така изгорях. Една цифра повече съм писал и ги викам да махната скобата. Викам добре бе, става ясно че е за тая кола СМС-а, що ми слагате скоба. Те ми викат - няма как. Питам ги, други като мене има ли много... И те ми викат - то 90% само на объркани номера слагаме скоби...
5
2
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
До кога ще ги търпим тези хрантутници от Синя зона 5 в бора на директорите със заплати по над 7000лв?Директора на паркиране и мобилност лансира да има глоби в кръстовища и да се събират пари а не да се вдигат автомобилите създаващи опасност от ПТП или пешеходците да не могат да минават.Време и всички там да си ходят защото едно разследване би показало кражби за милиони на ден.Покровител е Столична община и ЦГМ са недосегаеми едно частно търговско дружество граби Софиянци ДО КОГА ?
4
4
 
10
 
! Отговори
странно преди 1 година
значи в неделя си паркирал колата в зелена зона и платил за нея !!!!! вие ни правите на големи балами беееее !!!! кой знае къде е спрял тоя! Със сигурност правилно са го глобили! Спрял е някъде само за малко на забранено място и после рев до небесата.....