Няма адекватни решения за движението по пътищата

Трябва да има действия
8 май 2023 21:05, Росен Стойчев
66
Няма адекватни решения за движението по пътищата

"По-важното е какви ще са адекватните мерки. Няма адекватни мерки. Има предложени за обществено обсъждане промени в Закона за движение по пътищата, които трябва да ги гласуват депутати, които не могат да се разберат кой да е шеф на комисията. Тези мерки, които в момента са предложени като промени в закона, са пълни глупости, ще лепим по входовете на хората, че имат някъде фиш за превишена скорост, който даже не е окончателен. Това не е мярка. От сутринта слушам как псевдоексперти обясняват, че спирачният път на този автомобил бил 300 метра. Ако е имала такъв спирачен път, тази кола е трябвало да се движи с 240 км. Тази количка мислите ли, че може да вдигне такава скорост?" Това обяви пред Bulgaria ON AIR експертът Христо Радков.

"Днес МВР и прокуратура направиха втора грешка.

Още по темата
Не излизат с ясно и точно становище, догадките започват да витаят. Тази кола с тази предна част, не може да влачи човек 300 метра на капака си", категорично заяви Йонко Иванов пред Bulgaria ON AIR.

"Там има разследващ полицай, който е дошъл. 18 часа по-късно в държавата има пълно затъмнение за това, което се случва. Не може по този начин да става - само с обещания и пълно безхаберие по темата пътна безопасност. Трябва да се вземат мерки между институциите, да бъдат поканени хората, които разбират от тези работи", смята Йонко Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички предлагани решения, които започват с увеличаване на размера на санкциите, са очевидно неадекватни.
50
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Никъде и никога по света увеличаването на наказанията не са спряли нарушителите и престъпниците. За повечето хора пътя бил увеличаване на наказанията записани в закона. Ясно е, че това само ще увеличи нарушенията по пътищата, както е вече десетки години. Наказанията се увеличават, нарушенията също се увеличават.
49
2
 
0
 
! Отговори
Оставка! преди 11 месеца
МВР на протестъра Демерджиев е неадекватно. Оставка!
48
1
 
7
 
! Отговори
Мерките не са ясни преди 11 месеца
Познавам човек, дето още първия месец му взеха книжката в Германия. Сега като види ограниче 40, кара с 40. Камери навсякъде и незбежност на наказанието. Колко трябва да си алтав за да предлагаш ограничение 5, 20 или 30км/ч? То сега е 50км/ч. Та те карат с 90-120! Потрошихме си колите от"легнали полоцаи-прагове" дето и с 5км/ч не може да ги преодолееш. По околовръсното и Цариградско защо няма работещи камери на определено растояние и невъзможност за *** на записите в КАТ? Къде отиват санкциите
47
4
 
2
 
! Отговори
Мерките са ясни преди 11 месеца
Всеки българин си прави банкова сметка и като направи нарущение веднага от нея се вземат парите в полза на държавата, както е в белите страни. За дв амесеца ще бъдат по тихи и от водата. Но не 20 лева, не. За превишаване на скоростта с 20 км. в час 300 лева без право на отстъпки. Два месеца гаранция Ви давам ще имате най дисциплираните шофьори в Европа.
46
2
 
7
 
! Отговори
ЛоШо преди 11 месеца
Има решение ама всичките управници са тапунгери.Хванат с алкохол зад волана - Конфискация на колата + 2000лв глоба, при повторно нарушение същото плюс 3-5години затворКараш в населено място с 30 над позволеното - глоба 2000лв, при повторно нарушение 5000лв, при трето 5000лв плюс конфискацция на колата.Полицаите да не ми стоят и на входове и изходи на града с камерите ами в немаркирани коли да обикалят бул и малки улички и да глобяват всеки, който дори мигач не подаде... полицията бездейства
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всичко това е съвкупност от "демокрацията" в която живеем вече почти 34 годинки и хАмериканските ценности към които се стремим усърдно.
44
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Йонко Иванов да не коментира като страничен наблюдател.Подготовката на новите водачи е крайно некачествена и той като председател на Съюза по авто-мото подготовка е пряко отговорен за това.Повечето инструктори гледат да приберат парите на курсиста,а какво ще научи слабо ги интересува.
43
2
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 11 месеца
КАТ България има численост колкото Руската Армия в Украйна .Защо не заемат позиция и да ни бранят ?
42
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинските герои напредват в Бахмут, освобождават територии в града. Украинските войници напреднаха в посока Бахмут, като постепенно освобождавайки от окупираните територии, съобщава агенция УНИАН. Новината бе потвърдена от командир на поделение "Тера" Николай Волохов, с позивна "АБдула". По думите му поделението е заело позиции в 4:30 и вече има добри новини за украинците.
41
1
 
13
 
! Отговори
Бизнес с трупове преди 11 месеца
Превишената скорост е най-елементарния начин за постъпления в хазната, но поставянето на камери не променя нищо. Това е лицемерното решение на проблема. В 90% от произшествията на пътя виновният дори не понася и административно наказание, а тези, които са нанесли и телесни повреди не понасят по-тежко наказание от онези, които са изкривили ден калник. Не че има смисъл, но да си споделя мнението. А защо никой от употребилите наркотици не го питат от къде ги е купил щом са забранени!?
40
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Колкото повече приближават украинските войски Севастопол, толкова повече ще се променя общественото мнение в Русия. Защо? Защото Крим е сакралният путински мит. Няма го кримският мит, няма Путин. А всяка диктатура се базира върху митове. Крим е основата на путинската митология след 2014 година. Затова напредването на ВСУ на изток ще създаде друга политическа ситуация в Русия.
39
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин загуби, не когато не успя да спечели тази война. Путин загуби, когато я започна!
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И няма и да има, въпреки, че е служебно правителство има начини за промяна на закона!Ще продължът да хвърчат с 200 градско състезателите, които са много повече от нормално управляващите мпс! Но дори и закона да се промени, няма воля (ефективност в пътна полиция). Забранете WAZE на територията на страната!
37
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Русия ще бъде победена точно както нацистка Германия", заяви украинският президент в изявление по повод 78-годишнината от капитулацията на Германия през Втората световна война, предаде ДПА. "И цялото старо зло, което връща съвременна Русия, ще бъде смазано точно както беше смазан нацизмът", каза в реч Зеленски. "Все още не знаем датата на нашата победа, но знаем, че това ще бъде празник за цяла Украйна, за цяла Европа, за целия свободен свят", посочи още той.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Факт Как го изчисли? Наруши правилата 100000 пъти и те хванаха само веднъж ли?
35
1
 
3
 
! Отговори
Чужденец преди 11 месеца
Абе,хора . Какъвто закон да измислят все ще има някой да го наруши. Трябва нещо практично,като оребряваме на пътя с по дълги отсечки за намаляване на скоростта. Младите шофьори две години с придружител. И забрана да карат в тъмната част на деня!
34
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Има основно правило: ефективността на наказанията се определя от тяхната неизбежност, като размера на наказанията е несъществен. Как е в България при движението по пътищата. На 100 хиляди нарушения има една глоба или акт, т.е. нулева ефективност.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 34 48 хиляди и от тях работят на терен 18 хиляди ??? Останалите ???
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Естет Ако Парламента приеме адекватни закони, полицията да работи и перманентно а не само констативно ,както трябва да бъде ,тогава ще има резултати .Сега полицията няма право при преследвания да създава препятствия ,камо ли да опъне верига ,сакън да не се претрепи нарушителят .Вони на умишлено възпрепятстване , при приемането на закони в подкрепа на законността от страна на управляващата демократична система и партии . С една дума умишлен саботаж под външен натиск .