Няма адекватни решения за движението по пътищата

Трябва да има действия
8 май 2023 21:05, Росен Стойчев
66
Няма адекватни решения за движението по пътищата

"По-важното е какви ще са адекватните мерки. Няма адекватни мерки. Има предложени за обществено обсъждане промени в Закона за движение по пътищата, които трябва да ги гласуват депутати, които не могат да се разберат кой да е шеф на комисията. Тези мерки, които в момента са предложени като промени в закона, са пълни глупости, ще лепим по входовете на хората, че имат някъде фиш за превишена скорост, който даже не е окончателен. Това не е мярка. От сутринта слушам как псевдоексперти обясняват, че спирачният път на този автомобил бил 300 метра. Ако е имала такъв спирачен път, тази кола е трябвало да се движи с 240 км. Тази количка мислите ли, че може да вдигне такава скорост?" Това обяви пред Bulgaria ON AIR експертът Христо Радков.

"Днес МВР и прокуратура направиха втора грешка.

Още по темата
Не излизат с ясно и точно становище, догадките започват да витаят. Тази кола с тази предна част, не може да влачи човек 300 метра на капака си", категорично заяви Йонко Иванов пред Bulgaria ON AIR.

"Там има разследващ полицай, който е дошъл. 18 часа по-късно в държавата има пълно затъмнение за това, което се случва. Не може по този начин да става - само с обещания и пълно безхаберие по темата пътна безопасност. Трябва да се вземат мерки между институциите, да бъдат поканени хората, които разбират от тези работи", смята Йонко Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
до 30 преди 1 година
Ти нормален ли си 300 м. спирачен път да са възможни? Това е почти да спираш от сточна гара до лъвов мост. То влак спира по-лесно. Ако не са работели спирачките въпросът е съвсем различен.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обща численост на МВР - 48 хиляди според сайта на МВР, като там са най-различни - пожарникари, гранична полиция, жандармерия, МВР болница и т.н. Как решихте, че са 60 хиляди и то само полицията?
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 31 Естествено, че държавата е виновна, че регистрира технически нередовни превозни средства. кой да е виновен?
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишеш "брой държавни служители България" и от сайта на НСИ директно излиза таблица по месеци с броя им.Към декември 2022 пише:общо - 98343, централна администрация - 56345, местна - 41998.Отдолу има забележка, че в тези числа не влизат служители на МВР и МНО.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези колички нямат адекватни спирачки и е напълно възможно да спира 300 м при скорост около 100-120 км.ч. особено ако гумите са скапани
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Естет В момента имам двама познати, които излежават ефективни присъди за шофиране в нетрезво състояние без произшествие. По година и половина. Та какви по-ефективни присъди искаш? Присъди има.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ха Цели 7 године? Брех. Брех. Брех. Това адекватно ли ти се вижда? А на тоя 18 годишния какво ще му отнемеш? остатъците от форда, маратонките и смартфона ли?
24
1
 
2
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 1 година
Всичко започна с ВКС и Максим Стависки!
23
2
 
1
 
! Отговори
Ха преди 1 година
Достатъчно е Наказанията да са Адекватни и ще има промяна! В Италия за 2 убити на пътя е осъден българин на 7 ГОД затвор и Отнемане на Имуществото му - многоетажна собственост, земи и т.н. !!!
22
0
 
0
 
! Отговори
DO 18 преди 1 година
Не си написал само че трябва да кацнем на Луната и да колонизираме Марс .Просто трябва да има присъствие на Полиция , не да пишат глоби .
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Администрацията е стотина хиляди човека. Не си измисляйте! Има данни за това - четете.
20
0
 
1
 
! Отговори
До естет преди 1 година
Всъщност всички промени в закона през последните 33 години уж целяха това, което си написал, а стана по-лошо. Сещаш ли се защо?
19
1
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 1 година
Пожарникаря направи 400 000 души администрация, която в по-голямата си част неправи нищо, защото е назначена политически, "нашите хора". Същото е и в милицията 60 000 калпака на държавна хранилка!
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има си адекватни решения за движението по пътищата и те от много години се прилагат в нормалните държави. Като за начало може да се намалят значително заложените в закона санкции за нарушаването на закона. На пръв поглед звучи парадоксално, но историята отдавна е доказала, че по-високите санкции в закона не водят до нищо по-добро, а става по-зле.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига с тези стотици хиляди държавни служители. Техният брой дълго време беше 97-98 хиляди, сега не съм проверявал колко са, но не е много по-различно. Стига и с това, че нищо не правели. Напротив, скъсват си знаете какво от работа, за да изпълняват непрекъснато променяните от депутатите закони, обикновено по предложение на правителството, а не на държавните служители. Защо не пробвате да поработите като такива, за да се спрете. Не съм държавен служител.
16
0
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Не знам какъв експерт трябва да си да си купиш билет в автобус и по средата на пътя като видиш, че няма колани в автобуса да напишеш един акт за пет хиляди на собственика на автобуса и една глоба от хиляда лева на шофъора, че е допуснал пътници в автобуса, след като знае, че в автобуса няма функциониращи колани. Всичко е мафия в България и корупция. Иначе на хартия и по документи сме страхотни и перфектни.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма експерти по пътна безопасност, въпреки че много хора се пишат за такива. Второ, КАТ и ДАИ трябва да изпълняват закона, а не да го пишат. Писането на закона е работа на хора, които никога не са работили в КАТ или ДАИ, иначе всички виждате какво става - сега закона се пише от хората, които го изпълняват. Все едно аз да си пиша закон за себе си, примерно каква да ми е заплатата.
14
3
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Маса народ измря в автобуси послендите години и сега в автобусите от 10 автобуса в девет няма колани за пасажерите. Ние не сме държава а някаква територия по зле и от африканските територии. Стотици хиляди държавни служители вземат заплати и никаква работа не вършат, само се барат по заадните части и чешат с тях столовете, но иначе не пропускат да празнуват празник след празник а българите мрът по пътищата като мухи.
13
2
 
5
 
! Отговори
БГ massengrab преди 1 година
След 33 г. демократично възпитание, жертвите по пътищата се увеличиха стократно.Тук караме най-неизправните и стари коли в света и караме по най-разбитите пътища в света. За 33 г. БГ се превърна в една западна автоморга. От старите коли въздухът е толкова замърсен, че белодробните отделения в болниците са пълни. Ето до това ни доведе настоящия демократичен режим. Толкова добре живеем в ЕС, че хората нямат пари да си купят нови коли, затова пък всяко семейство има по 4 стари катраника.
12
2
 
2
 
! Отговори
Отличник преди 1 година
Докато полицията не разстреля като кучета 1-2ма такива "шофьори" - за съпротива при арест примерно, няма да им дойде акъла в главата. Страх лозе пази, казват.