Шишков: Въпросът беше да има ли или не магистрала "Струма"

Затова се наложи спешна първа копка на пътен възел "Кресна"
17 май 2023 13:41, Стела Стоянова
24
Шишков: Въпросът беше да има ли или не магистрала "Струма"
Снимка БГНЕС

"Струма е една от спящите магистрали  няма време да я бавим", каза пред bTV регионалният министър Иван Шишков. Той уточни, че строителство няма отношение и не предопределя избор на трасе през Кресненското дефиле.

Вчера той даде старт на доизграждането на пътен възел "Кресна", докато в същото време еколози и местни хора протестираха с твърдението, че това предопредея трасето на магистралата да бъде през Кресненското дефиле.

"Веднъж се виждах с тези хора в министерството. Показах им подробния устройствен план, който представлява единствено и само приключване на пътния възел. По време на първата копка същите тези хора бяха на място и протестираха на пътния възел. Наложи се и беше спешно да се направи тази първа копка, за да започне доизграждането на пътния възел. Защото темата беше не "през къде ще мине магистралата", а темата беше "ще има или няма да има магистрала "Струма" на практика", каза той.

Още по темата

"Ако до края на май не бяхме започнали този участък, означаваше да върна процедурата три години назад и на практика почти да се лишим от възможността да бъде изградена магистрала "Струма" в този участък. И да загубим пари. Пак ще бъда конкретен. До 2029 г. е програмният период, в който ние трябва да изградим магистралата. А този участък не беше по никакъв начин започнат, така че това е изключително важно", уточни Шишков.

По думите на министъра никой в момента не се ангажира да каже откъде ще минава трасето на "Струма".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 11 месеца
всички които пречат да има магистрала там са съучастници в убийства!
21
0
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 11 месеца
Не слушайте еколозите, те само мрънкат за щяло и нещяло и не щото много им дреме за природата.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да има разбирасе, без магистрала заради 10 и по малко човека ли, много са еко, ама истриха магистралите.
19
1
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 11 месеца
не знам къде видяхте , магистрали.Ако това са магистрали , това означава че в БГ всички сме на полигон за изпитване на МПС.А строителните фирми са ПУЦ за ученици пътищари.Покажете един път , едно платно на което настилката е издържала без ремонт до изтичането на гаранцията. Не искаме магистрали искаме въздушни коридори щото ще си купувам летяща кола.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НАТО иска струма
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На тоя само като му видиш мaлоyмната физиономия и ти става ясно, че е от крадливата cган на Рундьо.
16
0
 
3
 
! Отговори
MG преди 11 месеца
Абе Шиш какво става с тунела под Шипка, питам защото веднъж се изцепи , че не бил перспективен, т. е. на живеещите от двете страни на бълкана не им трябва. Само за вас Попите са ви необходими магистрали и тунели, за да може да си топите задниците в гръцко.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Алекс И аз искам магистрала към село ама нема. Кой ходи на Гърция има шосе що требва да е магистрала. Гърция не е бг.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
НЕ се обяснявай шишак - сложиха те министър, защото имаш лична вендета към ГЕРБ, заради убитото момче от твоето бездействие и издадени от теб и твоите служители бележчици.
13
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
До Анонимен8 Ало,човече,живеем в 21-ви век.Може да ходиш на Бяло море,когато пожелаеш.Ако можеш да си го позволиш.Ако не можеш,дали ще е гръцко или българско,е без значение.
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аман от зелените, вече да я бяха построили тая магистрала, колко още хора трябва да умрат заради тия камъняци. Зелените да идат да видят Странджа остана без дървета.
11
2
 
4
 
! Отговори
Киро преди 11 месеца
Не му се отразява добре но този човек това министерство. Надебеля и има нездравословен вид. Не знам до кога ще издържи.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Екоталибаните лобират за чужди фирми да правят разни скъпи неща, като тунели и мостове, което наши не могат и следователно ще бъдат подизпълнители и зле платени! За целта еколозите взимат по някой грант, но разгонват фамилията на държавата! Откакто спряха лифтовете на Банско се видя, че с рекет далеч се стига и финанси има!
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руснаците в Мариопол построиха цели квартали и улици за отрицателно време- Ние без война се питаме да строим или не. Жалки сме.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако Гърция ни върне бяло море тогава е в интерес на бг. А сега ги блокираме и ще фалират. Губим важен кос.
7
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много е скъпо и е ненужна. За Гърция има самолети и жп е по-евтино. Освен това тунелите на Петрохан и Троян са по-нужни на бг, докато Струма е в полза на Гърция която заграби бяло море.
6
5
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 11 месеца
Шишков,смело напред.Що народ погина заради липсата на магистрала."Еколозите" са платени лобисти на чужда строителна компания,която иска да строи ултра скъп тунел.Шепата местни са финансирани от същото място.Години наред пътят минава през дефилето и на дефилето нищо му няма.
5
3
 
18
 
! Отговори
Майора преди 11 месеца
Публична тайна е че протестите се водят от подчинените на екомилионерите Сандов и Белев , които взеха най апетитните имоти по "Натура 2000" и друго не ги интересува! Не знам още колко хора трябва да загинат за да се разбере че има нужда от магистралата! Но явно за тях животните са им по мили пт хората!
4
2
 
11
 
! Отговори
Българин преди 11 месеца
Някой нещо разбра ли му на Този??? Стигнал до гениалното прозрение, че трябвало да има магистрала? Браво бе ,Шиши, че то това всички го знаем! А с това , как трябвало да бъде готова 2029 година направо изби рибата! А сега раздайте някоя друга поръчка за милиарди! Все едно, друг ще трябва да ги плаща! Пари може да няма , ама комисионната трябва да се усвои!
3
0
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 11 месеца
Ами много пречещи кияци има!