Който не е видял Родопите, не е видял България

Rodopi.travel дава подробна информация за забележителностите
31 май 2023 04:00, Анисия Иванова
16
Който не е видял Родопите, не е видял България
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новата онлайн платформа Rodopi.travel представя подробна информация за забележителностите в Родопите, като опитва да събере в един портал всички пещери, екопътеки и забележителности. Липсата на подобен единен интернет портал е подтикнала създателите на сайта, разказа Фатме Молаахмед, основател на платформата Rodopi.travel, в ефира на предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

"В началото решихме да го направим само за Сърница... Направи ни впечатление, че няма събрани такива обширни статии дори за околните туристически курорти като Велинград или Доспат. Търсейки, идеята се разрасна да бъдат включени целите Родопи."

Освен забележителностите, порталът се разширява постепенно с различните туристически дейности в различните курорти. Подробните над 200 статии са събирани от налични справочници, интернет публикации, като целта им е освен да привличат вниманието на туристите, да дават и наистина полезна информация.

"Готвим нова версия на сайта с нови секции, снимков материал и подобрена версия на търсачката, така че по време на четене да може да се видят места за настаняване и препратки към други статии."

Туристическият бизнес може да се включи като изпрати информация за услугите, които предлага, а потребителите може да изпращат снимки, така че да се получи една взаимнополезна общност, каза Молаахмед.

Идеята е от статия за определен курорт потребителите да могат да намират други близки дестинации или дейности, които биха ги заинтересували, каза тя.

 "За всеки регион е описано какво може да е интересно, освен престоят в хотела. Или когато отново се връщаш, да посетиш и още нещо.", разказа гостът.

Много популярни сред потребителите са установените курорти като Велинград, архитектурни резервати като Ковачевица и Сатовча, екопътеки и язовири, каза Молаахмед. Все повече млади хора и с малки деца посещават региона, като има и засилен интерес от чужденци. Освен традиционните руснаци, украинци, германци и англичани, има посетители и от нетрадиционни дестинации като Китай и Индонезия. Засилва се и туристопотокът от Северна Македония и Гърция, добави тя.

Родопите привличат и с кулинарните си традиции, но този сегмент може да бъде застъпен още по-добре в туристическото преживяване.

Целият разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
Затова Жоро-павето беше там и ви чакаше
13
0
 
1
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 3 месеца
Защо така Фатинце, Стара Планина, Морето, Искърският Пролом и пр. не са ли част от България, или България е само твоето родно място и околността му?
12
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
До 7 Виж на картата !
11
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 3 месеца
Аз си харесвам Стара Планина. Когато пътувам по Тракия към Пловдив, на ляво в Източните Родопи има един връх като пирамида. Като мина Раковски се отваря едно широко поле - отляво Стара Планина, Отдясно Родопа планина.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как ги разпознавате?
9
3
 
8
 
! Отговори
Дааам преди 3 месеца
Цяла България е красива, забележителна, държавата със наx-много минерални извори, злато(което се копае от Американците и даже несе знае колко се изнася), но не случи на народ.Дългите години кръвосмшателство от тип Евро-ценности разми истинските патриоти и родолюбци.Българите са изчезващ вид, съвременните римляни заеха тяхното място а достойните се снижиха и предадоха.Няма България, няма и да има.Не се пънете.Има една територия която ще бъде употребена и изхвърлена.
8
2
 
7
 
! Отговори
Невидял преди 3 месеца
Абееее.....не е точно тъй!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Който не е видял Родопите, не е видял България----ходи ми се много ама като знам че е пълно с гризли, не смея
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Белоградчик не съм сигурен дали е в Балкана!
5
0
 
7
 
! Отговори
Торлак преди 3 месеца
Който пък не е видял северозападния Балкан , белоградчишко , чипровско - и той не е видял България !
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хубава е природата в Бг, спор няма, ама хората.....
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
който не е видял делиюрманаи не е ял разградски дюнер не може да се нарече българин!
2
0
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
И ако не са Тракия и Добруджа ще измрат от глад!
1
1
 
12
 
! Отговори
Пияния помак преди 3 месеца
Най - много пият в Девин