Арх. Здравков: Опитваме да решим въпроса с училищата и ДГ

Решения за София
13 юни 2023 16:52, Росен Стойчев
9
Арх. Здравков: Опитваме да решим въпроса с училищата и ДГ
Снимка: БГНЕС

Положихме изключително много усилия територията на столицата да не се претоварва с толкова много бъдещо застрояване.

Още по темата
Битките, които водихме през последните години са да се създадат ясни регламенти, за да може всеки да прецени какво се предвижда, когато се строи до имота му, и какви са предвижданията на плана. Това каза в студиото на БНТ главният архитект на София Здравко Здравков в коментар за свършеното за седемте години, през които е на този пост.

 “Ударно се опитваме да възстановим социалната инфраструктура в някои квартали, защото в следствие на двата пика на строителството - този от 90-те и този до 2008 година, основно са строени жилищни сгради и са изпуснати мероприятията на социалната инфраструктура. За съжаление, Столична община не разполага с голям брой имоти и търсим във всеки един от тези квартали как може да бъде решен проблема с осигуряването на училища и детски градини”, обясни Здравков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Относно коментарите Пази боже сляпо да прогледа - Алеко Константинов го е казал много отдавна за такива като вас. Аз нямам какво да добавя.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Относно последните 2 коментара съм категорично съгласен, че може да се работи дистанционно и че много млади хора се изнесоха от града покрай КОВИД. Но, според мен, за социално значими професии- лекари, учители и подобни, които не могат да полагат дистанционен труд, трябва също да има места за градината, въпреки че не са от София. С останалото съм сългасен- градът се наводни с нископлатени мякащи провинциалисти, обитаващи крайните квартали и псевдо програмисти, които си мислят, че 7к са нещо.
6
3
 
2
 
! Отговори
DO 2 преди 10 месеца
Не че нещо, но както 5 е написал в днешно време почти всеки интелектуален труд може да се полага откъдето си пожелаеш... Давам пример със себе си- кореняк софиянец, роден на Попа с 12 имота в града. Изнесохме се с 2 деца от него. Живеем в планински район на 25км на чистота и спокойствие. Работим от вкъщи, децата ходят в малко градче на ДГ и то с деца само на хора като нас. Местните ги няма- слугуват в Софето за жълти стотинки и ми плащат наем...
5
2
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 10 месеца
През 2023та 95% от квалифицирания труд може да се полага от всяка точка на планетата. Ама проблемът на тия от провинцията ви е, че сте слугинаж функционално неграмотен и квалифицираният труд е непонятен за вас.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нищо не сте решили! Спрете да пускате наглите бачкери слуги от прованса в града! Ако взимаш под максималния ОП по 2 и си жител на града от по-малко от 10г, никаква градина! Да си пращат бъдещите берачи на малини в прованса на градина бачкаторите! Там места има.
3
1
 
4
 
! Отговори
Наглец преди 10 месеца
И тоя наглец влезна в режим на мазно лъжене. Нито един имот откупен за зелена площ, ама мислел за хората. Айде лъжи мажи, не остана
2
3
 
7
 
! Отговори
преди 10 месеца
Направете работни места извън София, погрижете се за останалата част на страната и няма да има нужда всички да се трупат там да си търсят работа. Ама.. Не искате.
1
1
 
4
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Крайно време е да поставите край на върколашките изпълнения, че дебелогъзата зайде...:)))