Приемат заявления за помощ от засегнатите от наводненията в Берковица

Вчера екипи на общината са описали щетите
14 юни 2023 15:22, Йоана Цонева
1
Приемат заявления за помощ от засегнатите от наводненията в Берковица
Снимка: БГНЕС

Община Берковица започна събиране на заявки за подпомагане на пострадалите от наводненията. Финансова помощ ще се отпуска на собственици на законно построени и единствени жилища или на хора, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища, съобщи кметът Димитранка Каменова.

От днес в общината се приемат заявления с искания за възстановителна помощ за имотите, засегнати от наводненията. Желаещите да получат такава помощ трябва да приложат копие от акта за собственост или учредено вещно право на ползване на имота, документи за законност на сградата, удостоверение за данъчна оценка на имота и декларация, че засегнатото жилище е единственото на собственика, уточниха от местната администрация.

Още по темата
След набирането на заявленията и описването на щетите общината ще кандидатства за помощ пред Междуведомствената комисия към Министерския съвет, уточни кметът.

Вчера екипи на общината са обходили засегнатите жилищни имоти и са описали щетите. Много от собствениците на жилища са споделили, че имат нужда от средства за закупуване на нова бяла и черна техника, тъй като при пороя на 12 юни са унищожени много хладилници, фризери, печки, телевизори на приземните етажи на сградите, а други са пострадали от токов удар.

Помощ за пострадалите от наводнението в Берковица ще окаже и държавата чрез Министерството на труда и социалната политика. Помощ вече оказва Българският червен кръст, който раздава храни и продукти от първа необходимост на нуждаещите се, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
лична карта трябва ли ? а нотариален акт на къщите да носят ли?