Кметът на Монтана: Щетите в общината са на стойност около 3 млн. лева

Язовир Огоста е под контрол, увери Златко Живков
16 юни 2023 20:16, Йоана Цонева
10
Кметът на Монтана: Щетите в общината са на стойност около 3 млн. лева
Снимка: БГНЕС

Щетите от наводненията са по инфраструктурата на три села в община Монтана и не касаят живота и сигурността на хората. Това заяви кметът на града Златко Живков.

По думите му за възстановяването на щетите в Смоляновци, Клисурица и Долна Рикса са необходими между 2.5 и 3 милиона лева. Там са разрушени около 20 улици.

Язовир Огоста е под контрол, увери кметът на Монтана. Нивото на водата е почти 7 метра под преливника, като контролирано се изпускат 56 кубически метра вода в секунда, допълни Живков.

Още по темата
Осъществява се денонощно наблюдение на всички водоеми в областта и към момента няма заплаха за живота и безопасността на хората, уточни монтанският кмет.

Няма опасни язовири, потвърди областният управител Валери Димитров. Своевременните действия на службите за защита на населението при язовир Клисурица и язовир Смирненски са предотвратили покачването на водите. Ситуацията е овладяна, успокои Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
До 5: преди 10 месеца
Не забравяй да се застраховаш лично защото може лесно да бъдеш намерен!
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Супер. В нормалните общини всичко е застраховано. За кое се жалваме сега?! Застрахователните ще платят. Или май не сме застраховани, а?!
4
0
 
10
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 10 месеца
Долните 4 коментара разкриват тоталната деградация на българското общество и оcкoтяванeто на българите. За тях значими са само жълтопаветните сopocoидни наpкомани, стoличните безделници и крадци, които не се награбиха толкова десетилетия от приватизация, еврофондове и държавни заеми. Когато става въпрос за селища от държавата, това за тях са хора по-долна категория, за които не трябва да се отделя пари от бюджета. Ако е така, нека да идва Ердоган и да управлява вилaета Бyлгaриcтан по-справедливо
3
5
 
2
 
! Отговори
Дон Кикот преди 10 месеца
Те улиците и преди бяха с дупки ама сега наводнението виновно за оправдание :)
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Важното е,че държавата е спестила един 100-200 бона за чистене на реки.
1
6
 
4
 
! Отговори
Урсула преди 10 месеца
За 3 села по 20 човека - иска 3 милиона лева аванта за асфалт :)))