Слабо начало на сезона по морето, по-зле и от времето на COVID

Лошо време през юни и необичайно мъртво вълнение
Обновена: 27 юни 2023 17:48 | 27 юни 2023 11:00, Анисия Иванова
570
Слабо начало на сезона по морето, по-зле и от времето на COVID
Снимка: БГНЕС

Заради лошото време през юни, по-слабо от очакванията и с необичайно мъртво вълнение започва туристическият сезон по Южното Черноморие.

Хотелиери смятат, че точно дъждовното време през юни е причината за отлива на туристи. Силният северозападен вятър образува подводни течения, които са опасни при навлизане навътре в морето.

Оптимистично с цифри и проценти очерта прогнозите на министерството за новия туристически сезон зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева още в средата на май. Тогава тя изрази очакване за ръст от 5% спрямо рекордната 2019 г.

След този оптимизъм обаче дойде реалността - курортите по Южното Черноморие останаха почти празни през юни. Според търговци, дори по време на пандемията е било по-добре. Според тях толкова слабо начало на сезона не е имало много отдавна.

Евтим Стоянов, който е собственик на хотел и ресторант, признава пред БНР, че са били обнадеждени за началото на сезона, за съжаление обаче очакванията не са се потвърдили до момента. Според него в България не се прави почти нищо за българския туризъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


570
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
държавата да отпусне помощ за хотелиерите! аиде алибегров къде си? почвай да ревеш пак по тв
476
1
 
20
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 10 месеца
По време на соца по морето всичко беше държавно а сега частно, тогава държавата имаше представителства по туризма из цяла европа плащаше луди пари за реклама и имаше от цяла европа туристи а сега ревете, че няма и България нищо не прави за туризма. Е, иска ви се безплатно държавата да ви прави реклама а вие да печелите с баслословни вдигнати цени но няма и няма да имате туристи те отиват навън при по-изгодни от вашите условия и цени. За да имате туристи плащайте за реклама и намалете цените.
475
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Созопол жулят с 12 лева за паркинг на ден. Никога повече няма да стъпя там. Кожодери и мародери!
474
2
 
14
 
! Отговори
хак да им е преди 10 месеца
няма им стъпим, докато роболепничат на руските ***. Ще ходим и ще си харчим високите заплати по цивилизования свят, те нека си се радват на ***, бетона, казината, подаръците от Русия, дошли с взрива на язовира и ментето алкохол. Тва искаха и си го получиха :) пък може и един пилон да набучат на Калиакра, така за стимул на туризма, сигурно ще се получи успешно и красиво, хахаха
473
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защото времето е лошо. Това е причината. Ще видите средата на юли какво ще бъде. Фул.
472
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да вдигнат цацата на 20лв и бирата на 10 и готово.
471
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
персонала крив,цените високи, лъжат в сметките, нацупени,сърдити,невежи.качество храна да не говорим. отишал си на почивка и само кат ги видиш и ти иде да си тръгнеш.
470
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проблема е че българина е мошеник и тарикат и се мисли за по умен от другите. ще фалирате няма как.
469
0
 
35
 
! Отговори
Блясъчко преди 10 месеца
Кой ще ви дава по 15 лв за цаца и 7 лв. за бира и да ме гледат накриво, бе смешки?Ултра ол инклузива в Турция ми е 100 кинта на ден и едва ли не *** ще ми направят
468
0
 
30
 
! Отговори
ПРОГРАМИСТ преди 10 месеца
цени - високи обслужване - ниско. що е то?
467
1
 
28
 
! Отговори
Стамат преди 10 месеца
Да се събират на случаен принцип по 1000 човека всеки ден и под полицейски конвой да се водят на морето. Само така хотелиерите ще са доволни.
466
1
 
26
 
! Отговори
гост преди 10 месеца
Съседа всяка година жули семейно до Турция . Било много по евтино и изгодно .Някаква туристическа фирма до средиземноморието. Шокира ме още в началото цената на самолетният билет 70лв повече не ми бе нужно и да го питам.Догодина живот и здраве ще пробваме и ние .
465
0
 
41
 
! Отговори
О, божке преди 10 месеца
Това с паркирането е и в Несебър. Всяко място е със скоба, на общината или не знам на кого. Най-интересното е, че ако стигнеш сутринта платените не са отворили. Спят си хората. Така чаках да стане 10.30, да се наспят и да ми отворят. И половината ден ми мина на бариерата. Е, да ти се отпочива. Самият факт, че обикаляш като неканен целия град ти казва: Не си добре дошъл, какво търсиш тук, я си тръгвай и повече не се връщай. Както ще й направя.
464
2
 
11
 
! Отговори
TCT преди 10 месеца
До Анонимен 471: Водата в Черно море е зелена, а не синя или безцветна
463
1
 
47
 
! Отговори
az преди 10 месеца
Тия смешници така и не разбраха, че чартърите вече приключиха. Богатите пенсионери на запад се научиха как сами да си организират ваканцията, а и видяха колко е по-добре по Гърция. От сега нататък все по-малко ще стават някакви екскурзии с баби. Който дойде не повтаря.
462
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само заради мазната чалга не искам да стъпвам, а да не говорим за всичко останало...Чалгализирана държава.
461
1
 
24
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 10 месеца
В БГ цялата морска ивица, 370км., в Гърция, 13000км. Няма място за сравнения.
460
0
 
56
 
! Отговори
Морски преди 10 месеца
Вчера бях на плажа в Поморие. Само българи, тук- таме украинци и някой словак или поляк. Брутална чалга, посяти фасове в пясъка. Мила, родна картинка. Такситата - стоят, файтоните- стоят, мъка ... мъка..... А цените ... до небесата.
459
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Царево през май 150 лв за двустаен. Наложи се по работа да съм там. Айде няма нужда.
458
0
 
49
 
! Отговори
Турист преди 10 месеца
Аз съм от тия туристи 2019, когато ходих и аз на нашето море поради липса на алтернатива. Отседнах в Созопол, защото компанията вика там е добре. 14 лева паркинг на влизане, ако излезеш отново те таксуват, отиваме на плаж на 3км от града тъй като няма транспорт-с колата, там 10 лева в една нива,връщаме се викам да хапнем, те ми викат с резервация 5 дни напред е заето. Като такси бях, 1 седмица не успях да си почина. Не бих повторил.