КНСБ: Готови сме за протести и стачки

Това обяви Тодор Капитанов
6 юли 2023 16:55, Росен Стойчев
5
КНСБ: Готови сме за протести и стачки
Снимка: БГНЕС

"Законопредложенията за промяна на така предложения бюджет има технологична възможност да се извършват между първо и второ четене, затова го подкрепихме на Тристранката, но за съжаление много от нашите искания не бяха отразени.

Още по темата
Искаме поне инфлацията да бъде компенсирана с повишаване на заплатите".

Това каза пред БНР вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов.

И съобщи, че от малко повече от седмица КНСБ прави допитване до членовете на синдикалната организация и до момента са се включили близо 5000 души:

"75% от тях са в готовност да участват в протестни и в стачни действия на регионално ниво, а и в национален протест. Много вероятно е да проведем протестни действия в цялата страна още другата седмица".

Капитанов посочи за необходимостта от 168 млн. лева, които да се насочат за компенсиране на работните заплати:  

"Те могат да бъдат преместени от капиталовите разходи, планирани в бюджета, считаме, че те няма да могат да бъдат изпълнени докрай. Така ще бъдат удовлетворени справедливите искания за увеличение на заплатите. Инфлацията продължава да расте, макар и с по-слабо темпо. Държавата е по-лошият работодател от частния".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: протестготовиКНСБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами какво чакате,заплати не мърдат,минимални заплащане не мърда,докога с тоя популизъм и с това навеждане на олигархията изкарвате сто хиляди по улиците и всички искания ще бъдат приети?
3
1
 
3
 
! Отговори
Член на КНСБ преди 9 месеца
Само говорите нищо не правите.
2
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 9 месеца
Къв е тоя *** на снимката? Кърлежи такива. Пари няма, но вие ще стачкувате, точно преди да се приеме бюджета. Само мътите водата, от вас никаква полза. Смучите от заплатата ми по принуда членски внос, който автоматично се вдига с повишаване на мин.заплата, а моята не мърда. Значи искате пари за паразитното си съществуване. Протест срещу вас много би ме зарадвал.
1
4
 
3
 
! Отговори
трябваше днес а не преди 9 месеца
КНСБ: Готови сме за протести и стачки