50% лична инфлация за всеки работещ, отчете КНСБ

Хората обеднявали всеки ден, напрежението ще се превърне в бомба
32
50% лична инфлация за всеки работещ, отчете КНСБ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Когато има социално напрежение в страната, начин за решаване на проблемите е масата за преговори. Протестите осъществяват натиск за приемане на едно или друго решение. Писмата до работодателите са първоначалната стъпка, която всеки служител има право да изпрати на своя работодател. В процеса на преговори ще се видят всички възможности, коментира пред БНР Тодор Капитанов, вицепрезидент на КНСБ, във връзка с продължаващите протести, организирани от синдиката.

Още по темата
И подчерта, че личната инфлация на всеки от работещите е около 50%.

"Неизбежно е вдигането на доходите във всяка една сфера", смята той.

Капитанов заяви, че исканията се поставят и пред сега действащото правителство, и по време на срещи между представители на КНСБ и представители на партии, които ще участват на изборите.

"Търсим общо съгласие и се надяваме повечето партии да припознаят сериозните проблеми, които КНСБ поставя", посочи той.

По думите му няма сектор без социално напрежение в него.

"Хората обедняват с всеки един ден, ако този процес не се овладее, социалното напрежение ще се превърне в бомба", отсече Капитанов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 28, 29 : Този сценарий, който описвате не е много вероятен. Имам резервни варианти. Знам че много ви се иска хора като мен да броят стотинките, но просто няма как да стане. Като дойде време ще измисля нещо друго. Няма да е нито първото, нито последното блато, от което съм изплувал.
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
29 - ще продължиш да си взимаш голямата заплатка (разбирам, че това да трупаш виртуални пари е най-голямото щастие в живота ти), само ако успееш да оцелееш от събитията, които в момента се задават. Така че не бързай да се радваш. Може да използваш малко от ресурсите си да си купиш противоядрена екипировка или поне противогаз.
26
3
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Аз разбирам, че си отличник в технологичната част, но производителите, които ти търсят услугите са много чувствителни на тема печалба. Когато крайния продукт, през 3-4 търговеца и производителя, трябва да се изкупи от оръфляците, защото това е основната цел на всеки производител, мениджър и собственик - да продаде продукт, а те завалиите нямат и долар в джоба, защото лихвите са станали по 20-25% в кредитните им карти, тогава обратно по веригата, няма кой да ти плати на теб за твоя продукт.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26 : Ще ти обясня малко по-подробно. Разработвам технологии за автоматизация на процесите. Именно в момент на рецесия тези технологии ще намалят разходите на бизнесите, като заменят десетина от opъфляците, които споменавам по-долу. Те ще отидат да си търсят друга работа, а аз ще продължавам да си си взимам голямата, актуализираща се заплата за да поддържам каквото съм направил. Сега схващаш ли разликата?
24
3
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Който лети много високо, пада по - дълго и повече боли. Ти не си мисли, че света ще е добре още дълго, идва рецесия и целия свят ще се свие. Ти си лети лети ... само 1% от света ще забогатее, всичко друго ще е леш. Но не вярвам да си от него, щото тоя 1% не пишат в dnes.bg на български.
23
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 : за щастие, продукта, който произвеждам не е предназначен за opъфляци, а за международен пазар. Не се заблуждавай че именно ти ми плащаш заплатата.
22
4
 
7
 
! Отговори
До 5 преди 1 година
То хубаво я предоговарят, но и твоята заплата се изплаща от другите потребители. Икономиката се движи от потреблението и консумацията. Те като обеднеят и спрат да купуват другите, каквото и да е, на кой ще си продаваш продуктите? Скоро и при теб ще се разтресе, то вече целия свят се разтресе от наближаващата рецесия.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 21 : имаш отговорности, които няма как да пренебрегнеш. Аз бях сам, като го направих, и имах сериозен резерв в банката, достатъчен да не работя няколко години. Проблема е належащ за хората със семейства, кредити и ипотеки - от последните две бягам много старателно.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 20, хубава идея, но докато не си намеря друга работа, няма как. И без това 3 човека оценяваме на моята заплата, че ако остана и без нея...От 19
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 : Направи им предложение. Ако го откажат пускай предизвестието. И докато трае срока на предизвестие не пипвай нищо да работиш. Аз така бях - направиха ми забележка, отговора ми беше "щото к'во, да не ме уволните случайно?".
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдааа, обаче моите шефове живея в друга Галактика, където всичко цъфти, цъфти и съответно няма нужда да вдигат парите. Инфлация ли? Каква инфлация?И после се чудят,че колегите масово напускат. При първа възможност и аз също.
17
2
 
7
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
В България само приказки никакви действия. Чакат нареждане от Козяк, какво да се предприеме.
16
3
 
2
 
! Отговори
НИ КИ АС преди 1 година
Бойко е виновен .
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 15 : Предполагай колкото си искаш. Явно не си случил на добра фирма. Просто напусни.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам тези които твърдите си предоговаряте заплатите сте ИТ-та, ако не взимате вече поне 10 бона чисто сте доста назад, освен това и там не се вдигат заплати особено, дори при мен лично всичко се актуализираше само с инфлацията докато фирмата си напазари офисче за 50 млн. еврака при почти сигурно 90% хора които искат да работят от вкъщи.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честита промяна, сега се връщам от баничарницата от днес със скромното уевеличение 30% и магазините вече се напълни с ментета сирене и кашкавал а копеленцата сега се надлъгват отново.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Толкоз 12 : Накрая ще си вариш старите ботуши :)
11
1
 
18
 
! Отговори
Толкоз преди 1 година
50-100%... като нещо ти стане скъпо спираш да го употребяваш, прясното мляко мина 3 лв. спрях го, киселото отива към 2лв. и него ще спра, яйцата отиват към 50 ст, скоро и те под ножа.Като стане нетърпимо и изхода към село или летището и дотам. Държавата е на самоуправление и нищо градивно не се случва. Само се говори и се краде.
10
3
 
3
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 1 година
нАд 1 000 000 нямаме никакви доходи вече десетки години.. Заедно с деца и принудени да посещават опасни училища младежи броя на без доходните е над 2 000 000..Много от тях живеят с оскъдните доходи на родители вкл баби и дядовци с под минимални пенсии..Ограбващи милиарди чрез манипулиране цените на тока за бизнеса и цините на горивата не им пука докладват ,че платили над когото трябва за СПОКОЙстве при грабежите на Милиарди довели до вдигане на всички цени..МВР и службите НЕ ИМ ПУКА НА ЗАПЛАТИ
9
3
 
7
 
! Отговори
работещ беден преди 1 година
За първи път от 3 години ни вдигнаха заплатите с 50 лв. Сега е 1050 лв бруто. Става дума за структура на здравеопазването.