Динкова: Започнахме да оценяваме българските туристи, както го правят в Гърция

Министърът обяви решенията за добър туризъм
10 юли 2023 13:12, Росен Стойчев
94
Динкова: Започнахме да оценяваме българските туристи, както го правят в Гърция
Снимка: БГНЕС

Официалните данни за последния месец показват милион регистрирани нощувки, което е със 7% повече, сравнено със същия период на миналата година. Има притеснения за следващия месец, но за момента сезонът върви добре.

Още по темата
Това коментира в студиото на Нова министърът на туризма Зарица Динкова.

"Ние започнахме да оценяваме нашите туристи по начина, по който те срещат гостоприемството и уважението в Гърция. Най-добрите решения за по-силен туризъм са пазарните - доброто съотношение между цената и качеството", подчерта тя.

"Кална кампания се вихри доста мощно и целенасочено срещу българския бранд. Тя е доста уплътнена и съответства на всички критерии за хибридност", категорична е Динкова.

Министърът очерта "планини от натрупани проблеми".

"Това са натрупвания с десетилетия, системни и структурни проблеми, чието решение не зависи само от една институция", добави Динкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
7
 
! Отговори
Morski преди 9 месеца
Така става като системата е все още Балкантурист и бившите соц барманчета, станаха хотелиери! Никаква култура, никакво образование, никакво обслужване - НИКАКВА СТРАТЕГИЯ! СЕЗОНЪТ ДА ИЗБИЕМЕ, ЗА ДРУГИЯ ЩЕ МИСЛИМ ПОСЛЕ! ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ Е ТАКА!
78
1
 
16
 
! Отговори
Ккк преди 9 месеца
Кой лъжете ? В момента съм на Северното Черноморие, и с очите си виждам, че сезонът е пълен провал - празно, празно и празно. Няма въобще хора , ама въобще преди две седмици бяхме на юг за дълъг уикенд, и там определено има по-малко хора от предни сезони министърката лъже най-нагло и безочливо. Вместо да излезе и да каже истината и да посочи проблемите. Явно и тая е високопарна нищоправка като другите от партийката ѝ.
77
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
За една пърленка в Девня , комплекс "Вълшебен извор" искат 7.50 лв. За другите цени няма да казвам.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това ли беше министърката. Аз я взех за някаква си там секретарка.
75
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
Не съм видял още.
74
1
 
23
 
! Отговори
Мунчо преди 9 месеца
6 лв. кафе в Балчик преди 2 дни. За две кафета платих с 15 лв. и сервитьора се направи на разсеян и не върна ресто. Прекалена цена за селска простащина и глупост. Ако така я карат след някоя година вече никой няма да се излъже.
73
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Минимум 2/3 от бетона трябва да изчезне все едно никога не е съществувал.
72
1
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Да се хвърля кал по черноморския туризъм е излишно.Неграмотните мутри се постараха достатъчно.
71
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ТАЗИ Е ПО-ЗЛЕ ОТ ОЧАКВАНОТО
70
1
 
16
 
! Отговори
Весо преди 9 месеца
Днес оценяваме,нещо което сме изгубили,а утреДинкова,не министър на туризма,ще търсим онова,което вече нямаме!Тъжна,грозна и плачеща е картинката по родното ни Черноморие!Свирепи погледи,настръхнали хотелиери,липса на туристи,бесни кръчмари,наточени брадви от години и жалки европейски алкохолици!Срамно е едно,къде бяхме,докъде стигнахме,защо ни няма?
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква кампания?! Откакто през 2003 година отидох на море в Испания, повече не стъпих на Мутроморието.
68
1
 
11
 
! Отговори
Балкантурист преди 9 месеца
Започне ли министър на туризма да говори за българският турист и колко е важен значи работите са на зле и хабер си няма от туризъм. Сравнете това недоразумение със служебният министър Илин Димитров, който от учиническите си години работив туризма и е почнал от най-ниското стъпало, човек живееш с туризма и за туризма. Явно не ни трябват профисионалисти, а парашутисти.
67
1
 
24
 
! Отговори
Един там преди 9 месеца
На никой не му се ходи на почивка в България ще, защото на хората им е писнало от простотията на Бай ***-Хотелиера.
66
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айде стига - в Гърция единственото по-хубаво от при нас е чистотата
65
1
 
36
 
! Отговори
Опа преди 9 месеца
15 лв./150 гр. порция цаца = 100 лв./кг. Аре мерси. Догодина си пожелавам след масови фалити да бутат тия бетонни грозилища и на тяхно място да построят истински курорти за почивка. Чао!
64
1
 
24
 
! Отговори
Безплатен трол преди 9 месеца
Ей *** на, хибриден *** съм! Че не харесвам и плюя по Черноморието. Къде да ходя да си взема парите и колко ми се полагат? Плюя искрено защото съм се нагледала на хигиенни безумия в БГ кръчми по морето. После защо децата все хващат лятно грип че на морето. В Гърция няма лятно грипче, просто има хигиена
63
1
 
26
 
! Отговори
Нострадамус от София преди 9 месеца
И Август няма да има хора. Защото тези с парите още май и юни бяха в Гърция, ще отскочат и Септември. Август е много топло там и ще си работят на климатик, но няма да отидат на лай.номорието. Септември ще повторят Гърция, там добре се съчетават на два пъти празниците. Министърката да ходи да размахва знаменце, нагазила в мръсната вода
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 65. Вземи ме и мен с теб
61
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България имаше едно от най- красивите крайбрежия на Черно море. За съжаление всичко беше съсипано от комунистическия режим 45 години и последвалия преход 33 години по руски модел. Всичко е безвъзвратно изгубено. Благодарим ти матушка могучая россия, че прецака България!
60
0
 
28
 
! Отговори
Жиката преди 9 месеца
С порция цаца от 16 лв ,а дано фалират всичките.Къде е конкуренцията ?Измамата пазарна икономика ...