Динкова: Започнахме да оценяваме българските туристи, както го правят в Гърция

Министърът обяви решенията за добър туризъм
10 юли 2023 13:12, Росен Стойчев
94
Динкова: Започнахме да оценяваме българските туристи, както го правят в Гърция
Снимка: БГНЕС

Официалните данни за последния месец показват милион регистрирани нощувки, което е със 7% повече, сравнено със същия период на миналата година. Има притеснения за следващия месец, но за момента сезонът върви добре.

Още по темата
Това коментира в студиото на Нова министърът на туризма Зарица Динкова.

"Ние започнахме да оценяваме нашите туристи по начина, по който те срещат гостоприемството и уважението в Гърция. Най-добрите решения за по-силен туризъм са пазарните - доброто съотношение между цената и качеството", подчерта тя.

"Кална кампания се вихри доста мощно и целенасочено срещу българския бранд. Тя е доста уплътнена и съответства на всички критерии за хибридност", категорична е Динкова.

Министърът очерта "планини от натрупани проблеми".

"Това са натрупвания с десетилетия, системни и структурни проблеми, чието решение не зависи само от една институция", добави Динкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази година плажувам където и миналата. В бара с най-хубавите коктейли момчето като ме видя ме позна и се сети кой е любимия ми коктейл. Оставям му по 50 бакшиш, защото е пич! В единия ресторат влизам първия ден, виждам му собственика, чудя се дали ме помни, а той вече ми налива от неговото си специално ципуру за добре дошъл. Ще похарча 6-7,000 евро за две седмици. Гaнюфците в БГ да ми дишат праха. След 10 години може да ги проверя как са.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Добре! Само, че глей ко стаа на брега! Морето не го гледай!
57
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Българското крайбрежие беше толкова красиво 70те и 80те години. Вие бетонирахте и застроихте всичко. Махнахте красивите дюни. Развалихте еко системата на Черно море. Изливате си мърсотийте вътре. Никой не иска да идва на това мизерно и унищожено крайбрежие. Трябваше първо да мислите за 100 години напред и тогава да действате, кега вече е късно. Съсипахте всичко. Няма дори една пречиствателна станция на морето. Комунистически *** сте. Където са стъпили руснаци, и трева не никне.
56
1
 
18
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 10 месеца
Когато ходите на българското Кафявоморие, вие директно спонсорирате мафиотската държавичка. Ушака папа кюфтета, помпи мускули и после има сили да ви тероризира. Първото нещо, което се прави в условия на война е да се спрат парите на врага! За Русия, Милиционерската КоНчина (въпрос на време) е неприятелска. За нас е вражеска!
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва в съвременните училишта да се въведе предмет за обучение на бъдещето поколение" Как се развалят хотели? Как да се отбетонира почвата? Как да се премахнат петролните дупки от които излиза нафта? Как да се премахне производството на шистов гас?
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не можаха да разберат, че чара на морето го няма вече след всичките бетонни панелки, отношение, обслужване и много други неща( с малко плажове, като изключение). А те са трупани с години. Морето не е само плаж осеен с хиляди пластмасови шезлонзи, платени паркинги и така нататък. За това са опашките по границата с Гърция.
53
0
 
32
 
! Отговори
Dabe преди 10 месеца
Я малко факти -хибридни кални нали- Гърция: Паркиране -безплатно, настаняване от 50-120евро лукс- барбекю ,градинки,паркове ,места за сядане на теферич за цяла компания ,храна -600г Лаврак / пресен хванат на деня / на скара с гарнитура 200 домат и 100г домашни картофки не Метро замразени *** 12евро .Абе всичката им храна е прясна няма нищо замразено, вода и хляб в 90% от заведенията е безплатно.Обслужване винаги усмихнати ще си счупят краката да ти свършат работата. Абе същото като тук.
52
0
 
15
 
! Отговори
Poli преди 10 месеца
Поемете си отговорност! Които работите се разграничете от некадърните мутри и недейте само да се оплаквате от държавата, ами искайте контрол и стандарти като в белите държави. Хората знаят истината и горчиво сме я вкусвали много пъти всички. 30 години хората си казват "това лято може да са пооправили малко" и все по-зле става. Виновни са само собствениците, за тарикатския манталитет и простащина, която налагат най-нагло... вие сте за улицата не за собственици и там ще се върнете... кармата
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Започнахме.... А 35 години какво са правили? Трябва да национализират всичко построено по курортите защото е построено криминално.
50
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само дето и българските туристи вече оценяват родните хотели спрямо Гърция, Италия, Испания, Франция и др. и оценката е слаб 2
49
1
 
16
 
! Отговори
Стар гларус преди 10 месеца
По българските плажове, само дебели българки. А едно време.... ех, едно време......
48
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
отиваш на слънчака и гледаш пералня до пералня ;) празни хотелни туристи няма , но в края на сезона ще пишат , че е било пълно
47
0
 
13
 
! Отговори
Морски преди 10 месеца
Моме, говори за България, не за Гърция!
46
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Внесете си и туристи, от Бангладеш и Сумалия
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да сигурно, колкото и българските политици оценяват българския народ и роботят за интересите му и за България. Повярвахме ви! Всичко е само на думи и празни обещания. Ако има балъци да ви вярват след 33 години кражби, убийства, грабене и розруха, корупция и наглост. Моля
44
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ДДС-то за туризма трябва да стане отрицателно за да могат мутро-хотелиерите да развиват бизнес
43
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само жалките руснаци могат да ходят на нашето Черноморие. Жалко че ще станат много бедни за следващите десетилетия и няма да снасят на мутрите по морето.
42
0
 
26
 
! Отговори
морски преди 10 месеца
Персонал няма, дори и на задоволително ниво не могат да намерят. Каква услуга ще получите ?!
41
1
 
20
 
! Отговори
Не се хаби! преди 10 месеца
В Испания също оценяват българските туристи... За вас алчни пр0дажници - отново среден пръст!
40
0
 
28
 
! Отговори
Qwerty преди 10 месеца
Най ме кефи как родните "бизнесмени" реват като вдовици когато нещо не им изнася. Те винаги са жертва на някой или на нещо - то не беше ковид, то държавата им била виновна, нямало квалифицирани работници, войната в Украйна им била виновна, украинците и руснаците спрели да идват, времето било лошо, гърците ги цакали с кални кампании...