Хотелиери в Кранево притеснени: Труден сезон, дори румънците са по-малко

Не знам откъде ги извадиха тия 1 милион повече туристи, жалват се те
12 юли 2023 07:12, Красимир Ангелов
201
Хотелиери в Кранево притеснени: Труден сезон, дори румънците са по-малко
Снимка: БГНЕС

Сериозни трудности изпитват хотелиерите при започването на сезона на Север, разказаха управителите на хотели в курортното село Кранево.

Според Станислав Димитров най-големият проблем идва от разпространяваните слухове за замърсяването на водата след взрива на язовир "Нова Каховка" в Украйна. "Много късно се сетиха да вземат проби и да опровергаят тръгналите слухове. Най-лошото беше, че при взрива всички писаха "шок", "ужас", "замърсено море", "радиоактивно замърсяване", а когато излязоха чисти пробите, ги обявиха само по сайтовете на едно-две министерства и толкова", каза още Димитров.

Той коментира също и че са спаднали резервациите.  Който се е записал отрано, пристига, но много слабо върви със записванията оттук нататък.

"Не знам откъде ги извадиха тия 1 милион повече туристи. Това, което очаквахме като ръст или поне като завръщане на туристите от преди пандемията, го няма. Дори румънските гости вече са все по-малко. Курортите са полупразни. Личи си дори по това, че в разгара на лятото можеш да намериш място за паркиране на автобус. Това, че започнаха да взимат проби, повлия много добре, но антирекламата си свърши работата. Хората ги няма", обобщи Станислав Димитров.  

Вера Николова, която също е управител на хотел, призна, че не очаква силен сезон.

"Това, че някой хотел си е напълнил базата за две-три седмици, въобще не означава, че сезонът е силен и ще бъда препълнено. Различни са факторите, които влияят на решенията на почиващите. Определено ги стреснаха слуховете за замърсената вода, но и инфлацията също играе роля в решението за почивка и къде. Има колеги, които въобще не успяха да отворят този сезон, а при нас той не е много дълъг", коментира още Николова.  

Управителят на комплекс в село Кранево Петър Малджиев също казва, че се очаква слаб сезон. "При нас, знаете, сезонът по принцит не е дълъг. Успяваме да изпълним резервациите, но различни фактори оказват вече своето влияние и не можем да очакваме резултати както отпреди пандемията. Още повече, че сега има и война. Не могат да идват руснаци, поляци не идват, украинците също. Германци също все по-малко резервират. Освен това хората ги е страх, че ще платят за престой и няма да могат да влязат в морето", каза още Малджиев.

По последна информация от Министерството на околната среда и водите, няма данни за замърсяване в акваторията на Черно море. Благоприятните прогнози гарантират чиста вода и в следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
1
 
3
 
! Отговори
Че кой ходи на черно преди 9 месеца
Море бе?То е за мизерници,не за хора.Ние сме в Гърция
149
1
 
13
 
! Отговори
Дочо Булгуров преди 9 месеца
До 189.Така е,преди 2 дена се върнахме от Лефкада,70 % са румънците там,пълно е с тях,да не реват хотелиерите защото резликата между черноморието и гръцкото море е от тука до последната планета.Във всяко едно отношение,Нокога повече не бих стъпил *** нашето море,след видяното и преживяното на Лефкада.
148
0
 
16
 
! Отговори
189 преди 9 месеца
До Ооо. Потвърждавам за румънците в Гърция. Тази година са навсякъде. Дори и в близките до България райони са много повече от нас.
147
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нали знаете, че според комунистите Бог не съществува, понеже те са Богове! Просто ги попитайте. Те казват, че всички ние децата на хората сме биле като компютри и когато тялото спре да работи, все едно му изключваш компютъра, Ама кой е тоя дето изключва компютъра и те не знаят!.... Казва се П.и.ч Божи!
146
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И един въпрос към "богатите" - бедните нямат ли право на живот по Българското Черноморие? Отговор едно! Да *** бедните *** - ***, пролетарски и ислямисти владеещи богатството по Българското Черноморие! Отговор две! В оригиналната атинска демокрация са били хора, граждани, богати и гнусни, безправни, бедняци!
145
0
 
16
 
! Отговори
плажуващ преди 9 месеца
Оправете си цените и ще видите резултата!
144
10
 
9
 
! Отговори
До Хотелиерите преди 9 месеца
Няма да се плашите - ще има пари за всички вас . Тагарев има проект за САЩ Бази , с Ядрени Ракети , разположени в големите Курорти .Няма да има Туристи , а Войници - България отпуска 2,5 Милиарда Лева Годишно за издръжка на американската армия .Ще готвите , ще оправяте легла .
143
0
 
11
 
! Отговори
мечок преди 9 месеца
Ами хотелиерите да си го направят силен...кой да им го направи
142
0
 
25
 
! Отговори
хотелиери?! преди 9 месеца
Кранево едно време беше нещо, сега е нищо, и по-зле става. Пример за местен хотелиер:Една сърдита леличка, дето вика не ми скачай в басейна, дошли сте ми на гости в моята къща.
141
4
 
16
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 9 месеца
Тия мутри, ако разчитат на трайно безработните милиони българи скоро ще фалират да си преместят хотелите в Украйна там ще си намерят кой да им отиде, хотелиерите са нагли, наглите хотелиери да фалират всички тия са тиквенски слуги
140
2
 
17
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 9 месеца
Народа няма какво да яде трайно безработен е, така,че тия с хотелите да фалират много средства взеха покрай украинците, всички мутри там са мулти милионери и пак не им стигат средствата да фалират няма кой да отиде там
139
5
 
19
 
! Отговори
Емигрантка преди 9 месеца
За качествена почивка на българското черноморие се купува собствен ваканционен имот и си го ползващ когато искаш, а за глезоттии и пълна почивка се ходи в Гърция и Испания и на други места по света. Защото собствения ваканционен имот ше си го направищ с качествено обзавеждане и няма да слагаш евтини хасени чаршафи дето про едно пране заминават, както и хавлиите ще са добро качество, няма да слагаш на масата различни чинии и прибори дето са останали с години.
138
0
 
31
 
! Отговори
НАГЛА ЛЪЖА преди 9 месеца
Лъжат като разпрани. Ясно е, че реват за помощи от нашите данъци.Любимите им руснаци,поляци и прочие пак са им напълнили хотелите.И миналата година имаше война за съжаление,и пак беше пълно с руснаци и поляци,особено по Северното Черноморие.Драмата е понеже не успяха да се нагушат, така, както очакваха от клетите украински бежанци- първо "държавата" ни ги прецака, после вторите. За хорицата, пострадали от наводнения за пореден път-нищо, българи са, бедни са, да *** според умнокрасивите оправниц
137
7
 
14
 
! Отговори
Гларус преди 9 месеца
Във Варна търсете квартални капанчета, закусвални и кръчми. Да, мръсно е, летят мухи, има фасове по земята и покрифките са на дупки от цигари но иначе е много вкусно и евтино.
136
2
 
28
 
! Отговори
яожг преди 9 месеца
Защо ми цензурирахте р у ш н яци- любимците на бг търговците по Черноморието- подмазване, менюта и е огромни надписи основно на руски и т.н. Ами те да ви идват,и украинските бежанци,от които бяха пропищяли ресторантьори, че не си плащали сметките,арогантните поляции, и английските убитаци по Слънчака.Насила изгонихте българите,а мастити хотелиери казаха в ефир,че българите са с най-широки пръсти.Изгонихте ни,сега ревете. Да са ви честити гореописаните!
135
0
 
43
 
! Отговори
Ооо преди 9 месеца
Мога ли са ям прясна риба на Черноморието? - Почти никъде! Мога ли да паркирам - почти никъде! Има ли свободен плаж и чиста вода - почти никъде! Има ли нагли викачи, продавачи, сервитьори и т.н - почти навсякъде това почивка ли е - почти не !Защо тогава? Построиха навсякъде комплекси, апарт хотели и т.н - кой дава пари за хотел на Черноморието ? Тая година има толкова румънци в Гърция, че не е истина, поне 3пъти повече от българите, направо са заляли навсякъде! Сами си преебахме курортите!!!!
134
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Легловата база да се заеме от бежанци, да се задължат на път към Европа да откадат 2 седмици по черноморието. Това сириици, афганистанци, пакистанци, африканци сите да ползват легловата база, тя и без това освен за руснаци и бежанци за нищо друго не става. Ами като е строена в сателит на Русия от руснаци за реснаци.
133
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какви лагери с рускини имаше навремето на това Кранево, сега кой да ходи там ами никой.
132
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съли и компания алчни хотелиери ся пак ще искат пари от държавата явно
131
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отивам на плажа. До нас сядат 30 *** и си носят фалшива JBL но мощна колонка с най - новите хитове на Фики , Меди , Исус , Мехмедчо и който е там още. Къмпингите е същата работа - яко бичене на чалга , мощно без никави забележки. Аз ако искам да съм на чалготека , ще ида в някъв такъв *** бар. Просто няма контрол от държавата за всичко