Доходите са ниски, протестите ще продължат

Това обяви Тодор Капитанов
15 юли 2023 07:50, Росен Стойчев
40

Със сигурност протестната и стачната готовност на работещите и синдикалните членове не е овладяна. Социално напрежение има и ще има, докато не мине гласуването на второ четене на Бюджет 2023.
Още по темата
След 3-дневни протестни акции, все пак успяхме да се срещнем с повечето депутати лице в лице, да им обяснят хората какви са всъщност проблемите и каква е реалната ситуация в заплащането. Успяхме да ги убедим, че има спешна нужда от повишаване на доходите в редица от секторите, които един по един излязоха на протест. Това каза вицепрезидентът на КНСБ д-р Тодор Капитанов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му синдикатите са успели да преобърнат настройката на някои от парламентарните групи.

"Във всички законопроекти, които подготвихме, за всяка една институция сме показали как и защо трябва да дойдат тези пари, също така откъде могат да дойдат. А ние сме на мнение, че те могат да дойдат от капиталовите разходи в бюджета, защото те няма да могат да са изпълнени в такъв размер. Тези средства могат да бъдат насочени изцяло за покриване на спешните нужди. Магазинът за работещите бедни работи ежедневно, но хората дори от него не могат да пазаруват", допълни д-р Капитанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Раздавачите на бетеери и ядрени реактори мислят какво още да дадат на Зеленски. Зеленски е световен лидер на свободния свят. Евролевите синове от жълтите криви павета подкрепят евролевите евроценности.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков милитариста ще остави само цветя за посрещане на руската заплаха.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всичко за Украйна, всичко за победата!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Доходите са ниски. Въпреки това от почти 2 години спекулантите вдигат цените до небето. Народът остана без спестявания, без пари и оборотите на спекулантите се сринаха. Този факт ги принуди да намалят цените. От протестите отново ще спечелят спекулантите - ще имат повод за ново увеличаване на цените.
14
1
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 10 месеца
Цялата система за образуване на доходите на българите да се промени а откъде идват парите за увеличение на депутатите и определени хора какво произвеждат тези хора А цените 6 лв литър олио сирена кашкавал на високи цени Прекупвачи си налагат цени каквито желаят тези хора какво произвеждат прекупвачите
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заплатите и покупателната ни способност са най-ниски в Европа още от преди Бойково време, ама и той за 12г нищо не направи по въпроса. И тогава виждахме, как цените на храни и дрехи в Западна Европа бяха по-ниски от тук.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна иска всичко.Данък "Украйна" да се въведе,всички искаме да плащаме за Украйна.Подготвяме бригада от най-добрите евролеви синове на партиите, които да помогнат на Зеленски. Зеленски е световен лидер на свободния свят.Евролевите градски *** вече се записват да помогнат на свободния свят.Тагарев ще праща всеки бетеер с 10 евролеви синове на НАТО от жълтите павета. 100 по 10 са хиляда смели евролеви синове на партиите и жени на тестостеронна терапия. Джендърмерията ще победи Путин.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
20лв за 1 пъпеш и 2 домата от сергия с найлон в краен квартал Трошево на Варна пред банка ДСК на улицата и без касова бележка разбира се,а ако купиш бучка сирене от тава 18лв.,1 кг.св.месо 16 лв. картофи 2 лв. 1 хляб 1.65лв. много добре вървим..а те се грижат за др.държави и народи,преди с 50лв.влизахме в магазин,сега ти трябват 100лв.
10
2
 
15
 
! Отговори
Бгг преди 10 месеца
На укрите дават пари, оръжия за собственият ви народ няма ***,*** ви продажна.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Един работещ осигурява половин пенсия. Работещият не може да изкара пенсията си. Ниски данъци, ниски осигуровки. Парите отиват при богатите. Останалите са роби на богатите. Без държавата да преразпределя, всички ще бъдат африкански граждани.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
аре жа бее! Важното е да има за украйна! Сега ще се включим и в европейския механизъм за възстановяването и и ще даваме по процент от нашия БВП!
7
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И от къде пари бре? На един работещ в частния сектор се падат минимум по един пенсионер (пенсионните фондове до 1996 са източени на нула няколко пъти), едно дете и един чиновник. Сиреч един храни трима. Извън София че и в нея, много от раелните заплати на работниците са под тези на чиновниците. Та данъците ли ще вдигат или ще се тегли заем за хрантутниците, 'щот на дали ще ги намалят.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не ги слушайте от къде ще ви вдигнат заплатите като няма производство какво произвеждаме всичко е в сивата, икономика и всичко е внос вижте магазините груцки и турски краставици и домати испански картофи за месото да не говорим 70,,, % внос
5
2
 
16
 
! Отговори
Констатации преди 10 месеца
1. Доходите на повечето работещи са недостатъчни за оцеляване. 2. Повишаването на пенсиите не може да компенсира дори инфрлацията; нашата днешна пенсионна система е добра само за онези, които никога не са работили. 3. Властимащите постоянно намират някаква форма да дават още и още пари на онези, които са социално слаби, защота не искат да работят или пък работят в сивия сектор и не плащат данъци. Но пък са многодетни и кой знае защо данъкоплатците са отговорни за изхранването на децата им.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе пруграмистити няма ли да стачкуват и те ?
3
0
 
12
 
! Отговори
Ами преди 10 месеца
Доходите са ниски, като чакат синдикати да ги оправят.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Каква, е тая стратегия не знам не заплатите трябва да се увеличават а цените трябва да падат иначе първото води до инфлация
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Брадчед то няма работещи само в държавния сектор бе. Или в частния всичко е наред и е цветя и рози или ви е страх ? Как се правят на улави, че няма работещи по частни фирми и произвеждащи веществен продукт. Само държавните служители им в главите.