Плати си като поп - и ресторантьорите съдят клиента, поръчал скъпите стекове

Уронвал престижа на заведенията
22 юли 2023 16:41, Стела Стоянова
287
Плати си като поп - и ресторантьорите съдят клиента, поръчал скъпите стекове
Снимка БГНЕС

Две браншови организации - Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, обявиха, че ще съдят клиента, който през седмицата се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.

След това се разгоря бурна полемика коко точно струва така нареченият "рибай стек", а КЗП започна проверки по заведенията и дори констатира, че в случая ресторантът на е бил прав да калкулира цените на стека на базата на 100 г.

От браншовите организации изпратиха съобщение до медиите, в което уточняват, че мъжът се е опитал да навреди на ресторанта, за да "получи своята минутка слава". Допълват още, че за всеки един подобен случай в бъдеще също ще завеждат дела.

Ресторантьорските организации твърдят, че "някои медии участват в своеобразно състезание по очернянето на летния ни сезон", пише "Сега".

Още по темата

В медиите се разрази и сериозен спор обяснено ли е на клиента какво точно заплаща. От видеоклип става ясно, че човекът е заплатил сумата кеш.

"Ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти. Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат", пишат в заключение от браншовите организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: ресторантрибай стек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Клиента трябва, като опита пържолата да определи, колко възрастно е телето, къде е отглеждано, с какво е хранено, иначе няма култура за хранене в заведение!
145
0
 
11
 
! Отговори
селян от жълт.плочки преди 10 месеца
До Румен. Абонат е лице което предварително заявява и плаща цената на услугата. Така мен на село ме абонираха за вестник Работническо Дело. целогодишно. За тези от Топлофикация са казва КЛИЕНТИ.
144
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нищо ще го осъдят нито някой ще им стъпи в измисления ресторант , а за тези пари в Сърбия или Турция на ръце ще го носят , а разбирачите да си ядът стековете по измисленото черноморие , които не са и приготвени както трябва вероятно
143
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не клиентът, а ресторантът си прави реклама на чужд гръб!!! Пфу, тарикати долни!
142
3
 
23
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
Значи щом видят, че някой Няма достатъчно интелект - веднага му пробутват рибай стек без много много да му обясняват. Още по- добре за тях , ако вече е подпийнал достатъчно и хич не му е да пита що е това рибай?! И аз не знаех за тая врътка зловеща!!!
141
5
 
30
 
! Отговори
Уууу преди 10 месеца
Според мен тия видяха, че мъжът е окичен със златни верижки и го дава тежкарски и просто му надписаха броя на порциите. Никакво специално месо не е ял.По начало плащане на 100 гр. пържола не съществува, още по-малко пък на сурово тегло.
140
7
 
8
 
! Отговори
Румен преди 10 месеца
Тия пък за едни пържоли. Отишли да си доброволно . И сега са си обещали "друг път, няма така да правят" . А какво да кажат простите селяни които са ги абонирали задължително во век и веков за централното отопление на Топлофикация. И за празни панелки плащат и летни време.
139
0
 
2
 
! Отговори
до 138 преди 10 месеца
Спокойно, цомчо и късомишков, не се пропускат!
138
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интерсно! От нито една хотелска асоциация не се обадиха в защита на кръчмара! Щот си знаят колко големо гюббре са всичките.
137
0
 
24
 
! Отговори
Урко преди 10 месеца
Мога да свържа пича с добър адвокат от Германия на фифти фифти.Адвоката ще пусне случката и на немските медии.
136
1
 
40
 
! Отговори
Рибай преди 10 месеца
Много ми е любопитно специалното месо откъде идва, чие производство, колко време и как е било съхранявано и прочие.
135
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До123. А какво да кажем ние простите селяни. Които плащаме "сградна инсталация" по прогнозни цени или по "специалната служебна "формула целокупно и целогодишно. На Дружество Топлофикация Ад с централното отопление. От ранна пролет до късна есен сме по градините и по полето. Апартаментите ни , панелките ни, стоят празни Не консумираме и вода. За нас нямали защита от КЗК, от ЗЗП от Централното Управление на държавата
134
1
 
8
 
! Отговори
Do 135 преди 10 месеца
Отново по джендърски пропускаш и ППДБЛГБТ! Защо ли?
133
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А на бас, че 99 процента от хората няма да различат рибай стек от стандартно телешко! Демек жертвата на обира е възможно да е замезил вехта аржентинска крава, вместо някакъв си специален сорт. По бг морето освен върли ментетта, комай друго няма.
132
2
 
26
 
! Отговори
Леля чичо преди 10 месеца
Да завеждаш дело и да го спечелиш са 2 различни неща, в щатите ресторанта щеше да плати на клиента обезщетение , да се извинят а клиента можеше да ги съди за неимуществени вреди и да ги одере 1-2 млн доларес
131
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако нацията не беше толкова опростачена и деградирала, тази дискусия изобщо нямаше да я има. Но десетилетие на герб и две години копейкина пропаганда, не прощават на никого. Свиквайте и по-зле ще става.
130
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щели да го съдят. Щели да искат западноевропейски цени. Някак си двете не са съвместими. Айде да ги видим. Ако си мислят, че със сплашване ще стане, е, няма да им се получи. Най-малкото потребителите могат да ги спамят с ниски ревюта в приложенията за ресторанти, пък те да си губят времето в дела.
129
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ходя на море главно в двете южни съседки на България. Избирам места в които е почти невъзможно да се чуе българска реч (разбирай диалектни псувни, ругатни и истерични крясъци). Не е зле!!!
128
0
 
24
 
! Отговори
Мм мм преди 10 месеца
Не допускам някой от Гърция или Турция да им е платил да излязат с такова изявление. Просто са се самозабравили.
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Варненци затова не ядат в Търговище. Заплати не по банков път, украинки сервитьорки, гръб от готвачи,ядеш си у града на красавиците и после си ходиш обран и опърдян...