Плати си като поп - и ресторантьорите съдят клиента, поръчал скъпите стекове

Уронвал престижа на заведенията
22 юли 2023 16:41, Стела Стоянова
287
Плати си като поп - и ресторантьорите съдят клиента, поръчал скъпите стекове
Снимка БГНЕС

Две браншови организации - Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, обявиха, че ще съдят клиента, който през седмицата се оплака, че е платил 490 лв. за три пържоли в ресторант във Варна.

След това се разгоря бурна полемика коко точно струва така нареченият "рибай стек", а КЗП започна проверки по заведенията и дори констатира, че в случая ресторантът на е бил прав да калкулира цените на стека на базата на 100 г.

От браншовите организации изпратиха съобщение до медиите, в което уточняват, че мъжът се е опитал да навреди на ресторанта, за да "получи своята минутка слава". Допълват още, че за всеки един подобен случай в бъдеще също ще завеждат дела.

Ресторантьорските организации твърдят, че "някои медии участват в своеобразно състезание по очернянето на летния ни сезон", пише "Сега".

Още по темата

В медиите се разрази и сериозен спор обяснено ли е на клиента какво точно заплаща. От видеоклип става ясно, че човекът е заплатил сумата кеш.

"Ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти. Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат", пишат в заключение от браншовите организации.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още по темата: ресторантрибай стек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
36
 
! Отговори
ха ха преди 9 месеца
До MIKE ... не питай. Ще си спестиш инфаркта. А че наглеят много тия тарикати по морето , вярно си е . От години зареждат най ефтиното и си слагат цени като на лукс заведение.... Друг е въпроса дали тоя "рибай" колко е бил наистина рибай и от коя примоция на Лидъл са го взели.
165
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми на какво основание ще го съдят?! Редно е той да го съди за измама и за уронване на доброто му име.Аман от мутренски браншови организации.
164
2
 
11
 
! Отговори
фермер преди 9 месеца
Аз съм си на бойлер и на местно отопление. Пускам си го от смартфона . Когато си искам . Нищо , че съм на село.
163
6
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 месеца
На море винаги ходя ол инклузив в хубав хотел, и на ресторант не стъпваме. То просто няма нужда .
162
5
 
10
 
! Отговори
MIKE преди 9 месеца
Щом слагат такива цени на Рибай стека не ми се мисли на колко ще калулират Топ-сирлионат или Медалионат( Тендерлион стек)...
161
5
 
36
 
! Отговори
Съдията Дред преди 9 месеца
ДАНО да има ПУБЛИЧНО съдебно дело ..... И на това дело да се поискат доказателства от обидените рестьорантьори КОГА са купили този "рибай стек" бил ли е в срок на годност КАК са си начислили надценката и ЗАЩО в менюто им е въведен с цена за 100 грама след като НЕ СЕРВИРАТ стограмови порции и бил ли е уведомен клиента КОЛКО ПО СТО порции ще му бъдат сервирани .... П.С. Гледах видеото. Сервирали са ми и съм ял рибай стек , не в България .... ПО ЖАЛЪК СТЕК ОТ ТОЗИ НА ВИДЕОТО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ .
160
2
 
2
 
! Отговори
статистиката преди 9 месеца
До157 Румен. Няма как и кои да ги пита. Топлофикация не е ресторант. Дружеството е на централно отопление от ТЕЦ. А ТЕЦ - а е като огромен бойлер захранващ милионите панелки. И това че са празни горещата вода циркулира. Загубите се плащат целокупно от простите и от умните селяни
159
5
 
29
 
! Отговори
Pipi преди 9 месеца
Ето затова няма български туристи по нашето черноморие,в Гърция и Турция е 100000 пъти по добре.
158
5
 
30
 
! Отговори
Калимера преди 9 месеца
Кое е това заведение? Напишете му името само,нищо повече.И ще видите,че нито,,браншови организации- мафиотски синдикати",нито държавните органи ще са във възможностите си да спасят кръчмата от фалит на момента.Гаранция-Франция,че името на крайбрежният капан ще бъде сменено скоро,ако вече не се е случило.А догодина там ще има друг собственик.От този безобразен скандал,всички българи хванаха за Гърция.И ще изкарат клиента виновен за ,,мъртвият сезин" и фалиралите им кръчми.Евала на човека,смелчага
157
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нагли рИсторантьорчета! Скоро ще почнат фалитите им!
156
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Високоалпийска Милка с айромесо.
155
1
 
35
 
! Отговори
Mopcku_ преди 9 месеца
затова си хапвам и пийвам вкъщи. А тия наглеци от заведенията край плажа да си стоят със скъпата храна и да си я ядът сами. ДДС-то им отдавна е свалено на 9%. Сигурен съм, че ако идат и питат сервитьорката ще е на 4 часов работен ден и на минимална заплата. Е, питам тогава на кое отгоре да им платя тлъстите цени? Да си ядът сами безценната храна, а после пак да питат защо нямало туристи.
154
2
 
18
 
! Отговори
MIKE преди 9 месеца
Винаги проверявайте цените в менюто преди да поръчате. Винаги питайте, ако нещо не Ви е ясно. Основни правила, които ще Ви предпазят от неприятности навсякаде по света включително и в България. Колкото до цените на рибай стека- всеки ресторант по света има он-лайне меню така, че не е трудно да се сравни въпростната кръчма с Мишелин ресторант.
153
37
 
5
 
! Отговори
Ресторантьор преди 9 месеца
Не стига, че сте прости, ами сте и бедни мишоци с претенции. Не искам изобщо българи в моят ресторант. Мразя ви и ви пожелавам да ***.
152
0
 
1
 
! Отговори
Румен преди 9 месеца
До "селянина от жълтите плочки". Водата ги абонати . Нещо като вечни роби или крепостни селяни . Защото ако почнат да ги питат клиент ли искаш да станеш. То няма кои да им стане!
151
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
аз съм клиент, щом си плащам мога да изказвам мнение и цена и качество и всичко и никой ресторант не може да ми каже копче камо ли да ме съди , тези са фалирали вече кво ще съдят
150
1
 
29
 
! Отговори
Гражданин преди 9 месеца
Още еднаа причина , за да де престъпвам в Б ресторант на Черно море. Ще ме съдят.
149
0
 
38
 
! Отговори
И компенсирани преди 9 месеца
На тия нагли тарикати по време на пандемията им изплащаха държавна компенсация, без да работят.
148
2
 
38
 
! Отговори
Калимера преди 9 месеца
Тия кожодери по крайбрежието на ,,*** дупка" сами си сложиха въжето за през следващият сезон(2024).Как можеш да съдиш клиент който си е платил на момента?И това е искане на някакви мафиотски клики?Къде е държавата? За какво ,,оронване на престиж" става дума?Човекът платил си на момента има и касов бон,какъв им е проблемът на мафиотският синдикат? Добре че беше този човек,който със заработените си пари плати,и показа кирливите ризи на ,,престижа" на черноморието.Та народа ги видя на живо.
147
1
 
29
 
! Отговори
Петър преди 9 месеца
Само не разбирам защо не пише името на ресторанта та да не се натресат и други клиенти на тези нагли ***. Първо излъгали и обрали човека, после го обвинили, че е ***, задето не попитал. Името на ресторанта трябва да е в заглавието. Иначе за каква журналистическа етика говорим.