HelpBook: Варненци искат правила за е-тротинетките

Карат се от малолетни, опасни са, твърдят наши потребители
8 авг 2023 17:45, Анисия Иванова
19
HelpBook: Варненци искат правила за е-тротинетките
Снимка: БГНЕС

Електрическите тротинетки все повече набират популярност за придвижване в градската среда, тъй като са удобни, леки и маневрени. Предпочитани са от много ползващи ги, заради това, че са забавни и лесни за управление, но са екологични и имат нулеви вредни емисии. Повод за притеснение стават зачестилите инциденти на пътя, паркове, тротоари.

Ето какво пише наш потребител до Отдел "Пътна полиция" - СДВР чрез платформата на Helpbook.info:

"Искам да подам сигнал за електрически тротинетки, управлявани в нетрезво състояния, а и не само, но винаги безразсъдно и опасно за пешеходците в Морската градина на град Варна.

Тротинетките се карат и от малолетни лица, качени по няколко на превозното средство, развиващи изключително висока скорост.

Карането на електрически тротинетки застрашава безопасносста на пешеходците, особено малките деца. Сблъсъкът на малко дете с такава тротинетка би довел до трайни последствия за здравето на детето.

Единствените места, където пешеходците могат да се чувстват спокойни за здравето си, да не се оглеждат във всички посоки, все едно са на магистрала, да пуснат децата си да карат колело или да тичат свободно, бяха пешеходните зони, но след като вече 5 година държавата спи и не регламентира движението на тези МПС-та, не ги забранява на територията на парковете, не им сложи регистрационни номера, не изисква трезво състояние при управлението им, не изисква пълнолетие, психическа годност и шофьорска книжка, парковете се превърнаха в по- опасни места за пешеходците, отколкото улиците, където поне има правила.

Апелирам за пълна забрана на електрическите тротинетки на територията на паркове и градини и тяхното регулиране!", се настоява в сигнала.

За да се намалят броя на инцидентите с електрически тротинетки и скутери, призоваваме всички, които управляват такива, да използват предпазни каски и други средства за безопасност, както и да се движат по подходящи за това терени със съобразената за това скорост.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ВарнатротинеткиHelpBook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
КАКВО,ЧЕ ИСКА,ТЕ ЧАКЪТ ДА УБИЯТ НЯКОЙ ВЪВ МОРСКАТА ГРАДИНА ИЛИ НА ОЖИВЕНИТЕ ПЪЛНИ СЪС ХОРА ВАРНЕНСКИ БУЛЕВАРДИ,ОСОБЕНО ДО МОРЕТО И ТОГАВА ЩЕ СЕ СЕТЯТ,ЧЕ ИМА ПОЛИЦИЯ,СЪД,ПРОКУРАТУРА,КОЙТО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва изпит за е-тротинетките. Да се провежда по следният начин. Ако минеш по ХЕМУС разстоянието от София до Варна с е-тротинетна само в лява лента по средата и стигнеш жив можеш да караш този явен символ на хомосексуалността си където си искаш. Ако пък те бутне някой и умреш проблемът с некадърните тротинеткаджии ще се саморазреши. Както се казва няма негативна страна ситуацията. Нормалните шофьори не трябва да се наказват ако бутнат тротинеткаджия, Гражданската ще плати щети по "возилото"!
16
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Освен всичко друго , понякога се самовзривяват.
15
1
 
1
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 8 месеца
До 10: подкрепа. И аз не моа си разходя 4-е котки по тротоарите от кучета и тротинетки.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вярно е,по булевардите на града масово се карат тротинетки от малолетни и пияни младежи
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Във Варна масово се карат тротинетки от пияни тинейджери по улици с 40-50 км в час,по тротоари и из мотската градина,а полицаите не реагират по никакъв начин.Нормално ли е това?
12
0
 
12
 
! Отговори
По закон преди 8 месеца
Електрическите тротинетки са моторни превозни средства по смисъла на Закона за движението по пътищата. В допълнителните разпоредби на закона, 6, т. 10 и 11, четем:Пътно превозно средство е съоръжение, придвижвано по пътя на колела и използвано за превозване на хора и/или товари.По тази причина тротинетките НЯМАТ място на тротоарите, парковете и т.н.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-вече опасни за пешеходците!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Още и кучета разхождат по две три по тротоарите сега и тротинетки. Помооооощ!
9
2
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 8 месеца
Ами на тротоара ли да карат където и количките паркират незаконно но безнаказано.
8
2
 
7
 
! Отговори
Мдаа преди 8 месеца
Най интересното е че тези от снимките са по 5000 лв! И всеки втори кара такава!! Във тази държава всичко е объркано!! Заплатите трябва да паднат на половина данъците да се вдигнат поне три пъти и горивото 3,50 за да са добре всички!!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Обикновен коньовичар - Както се казва: " Захотели стать получше, палачилос как всегда!"
6
1
 
17
 
! Отговори
Ехо преди 8 месеца
Че кой ще ги глобява бе! Аз пукнат полицай ме съм видял по улиците? Къде са не знам. Чувам само че им повишават заплатите. Само тогава се появяват да пушат!!!!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абсолютно опасно е смесването на автомобилния транспорт с тротинетки! Последните са изключително неустойчиви, заради незначителния жиромомнет на малките колелца. Освен това, лавирането на тротонетките между автомобилите внася силни смущения в концентрацията на автомобилните водачи. Също като от скутери и мотоциклети!
4
1
 
7
 
! Отговори
ЕмилитУ : преди 8 месеца
"Летя със 120 по магистралата и си охлузих кайсиите по асфалта..."
3
7
 
10
 
! Отговори
Скромно мнение преди 8 месеца
Със забрана на определени места съм съгласен , с останалото НЕ. Регистрация , номер , книжка , каска и какви ли не глупости, ще обезсмисли съществуването на този вид превозно средство.
2
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-лесно е да ги забранявате, който кара безразсъдно без значение какво трябва да бъде глобяван и наказва, заради такива *** хората които ходим на работа с тротинетка и пазим останалите страдаме.
1
2
 
20
 
! Отговори
Обикновен коньовичар преди 8 месеца
Не са единствените, които искат решения. В София се обеща едно, но останахме само с обещаниятакакто винаги.