Хапка и пийка по морето: Две кебапчета с гарнитура и бира - 11 лв.

Морето ни било пълно с туристи, това показват числата
11 авг 2023 08:43, Александър Попов
119

"Толкова много хора рядко виждам. Има всичко. За ден през община Несебър преминават около 550 000 души. Полицията охранява 450 000. Става въпрос за огромна организация. България се появява като доста стабилна дестинация, защото обслужва доста хора. Тук не са само хотели и ресторанти, всички сектори на стопанството са засегнати. Усещането е, че се оплакваме, че туристите са по-малко, но като числа те излизат повече. Всеки месец приключваме със 7-8% повече", каза директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Много хора разчитат на офертите в последния момент, които през август ще са с 30% по-евтини.

По думите му тази година има хора, които по няколко пъти са били на българското море.

"Срещам доста хора, които са били повече от 2 пъти на море. Някои от тях и по 5-6 пъти. Бизнесът си работи, хората са малко по-заети, някои оставят семействата си тук и се връщат, за да работят. Други идват почти всеки уикенд от началото на месец юни. Имаме доста интензивни пътувания. Но в момента, в който се появят облаци и дъжд, веднага това води до керван от автомобили и задръстване по пътищата", посочи Драганов.

Той сподели, че се строят нови и нови хотели.

"Стратегията на общините е конкурента борба и изместване на по-слабия. Няма какво да се изненадваме, че някои ще излязат от бизнеса. Държавата България трябва да види каква е нейната собственост на туристическите ценности. Министерството на туризма няма нито обект, който да е негова собственост. А един турист като отиде, една скара с 2 кебапчета с гарнитура и бира е 11 лв., най-скъп е калканът - 39 лв. Разбира се, има и скъпи места, но на тях е описано."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: моребиракебапче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
4
 
! Отговори
В Приморско преди 8 месеца
Де що има ***, всичко е в Приморско.И се бута и се ръга, гледа все да е отпред.И вървят в редица като на село из ливадите.Боже, голяма простотия.А украинците вече се мислят за местни и не можеш да си напазаруваш от тях.Нагли, нахални и брутални. Докога бе, Боже?
105
1
 
2
 
! Отговори
Тук преди 8 месеца
Тук на нашето море много е добре.Малко духа и чадърите скъпи, ама е добре. Тя водата студена, ама за какво ни е вода.Бира да има и ляб.Абе, важното е да сме живи и здрави.Който има пари си угажда, който няма гледа.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анатоли преди 8 месеца
Мога без море мога и без кебапче но без бира НЕ!
103
5
 
1
 
! Отговори
хах преди 8 месеца
Само да кажа, че тази година съм 3 пъти в Италия, два пъти в Гърция, два пъти в България. И в Израел, където наистина е скъпичко.
102
6
 
1
 
! Отговори
хах преди 8 месеца
Не сравняваме цени с ниско качество. Апартамент под 100евра в гърция не можеш да вземеш в гърция август. Салатата ти е 20-на лв, октоподче, с което аз не се наяждам - 35 лв, ципура 35лв, пиене, хляб и отиваш на 30 евра на човек за обяд. И 30е вечер са 60 евро, 120лв на човек. Двама - 240лв и нощувка 200 - 440лв. И на плажа фрапета станаха 450лв (средно) за двама на ден с нормално ядене и хубав апартамент на ДЕН.Другото е мизерия и готвене.В Несебър можеш и да се впишете наполовина.
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много ми е интересно как сравнявате цени на почивка с много ниско качество в България, с цени на почивка с нормално качество в други държави?! Аз като избирам къде ще ходя на почивка избирам според качеството, а цените са на заден план.
100
3
 
2
 
! Отговори
хах до 99 преди 8 месеца
И аз ходя по Гърция, добре е , но реално плащам х 3 в сравнение с България.Иначе сега погледнах - 450лв за 3 дни със закуска на Наксос. Но... До Атина са 1000км + такси. Доста път ми е. Освен това има и ферибот.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За последните 10 години съм почивал 4 пъти в Испания, 3 пъти в Италия и по един път на Карибите, ЮАР и Гърция. Какво Бетономорие, какви 11 лева?!?!?!
98
0
 
8
 
! Отговори
Обикновен човек преди 8 месеца
А нас нормалните хора какво ни интересува цените по Мутроморието?! Нормалните хора от поне 15-20 години, почиваме в чужбина
97
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
100
96
1
 
4
 
! Отговори
94 плевните преди 8 месеца
Сладур, миналата година бях на Наксос, един от Цикладите. Нощувките ми излязоха средно около $48 на вечер, в голяма, хубава и удобна стая, в изключително уютно семейно хотелче, на 2 линия. Първа не ми и трябва, поради шума. Вярно, беше началото на септември, но юли & август са прекалено горещи в Гърция така или иначе. Най-скъпите и единствени! чадъри на 1 линия бяха 30 евро. Бях там веднъж, но не е задължително. На любимото ми място- 10 евро консумация. Без резервации, без глупости при напускане
95
0
 
2
 
! Отговори
Това "явление&q преди 8 месеца
кебапчета с гарнитура, не съществува дори по бургаския плаж, камо ли по по-скъпите места или където гнусна барака с отвратителен персонал е единственото място за хапване. Да, кебапчета по 2-2,50 могат да се намерят, но като сложиш отделно салата и/или картофи, сметката отива към 20 лв, че и нагоре, дори в най-скапаното капанче, да не говорим че свястна гарнитура, като зеленчуци на грил, например, няма почти никъде, а ако случайно има, ще са тиквички и моркови и най-често не стават за ядене.
94
1
 
2
 
! Отговори
Един Българин преди 8 месеца
До НЕ А при Цеко ходиш ли? Не че нещо ама в Банско друго освен мутри няма. Иначе и аз обичам планините, но гледам да ходя в къщи за гости, а не при мутробетона. Лошото е е за ски е сложно без мутри. Я на Ковачки , яна Цеко ще попаднеш...не че Цветелина не ни прецака м.г. с безумното прекратяване на сезона в най-големия сняг за целия сезон... Всяка година Пампорово работи за англичаните и като мине 22ри март са на умирачка дори и да има сняг (като тази).Драганов,държавата трябва да има контрол!
93
0
 
6
 
! Отговори
ДаКастрирамеЛиПаси преди 8 месеца
Много скоро ще се наскачате,ваш...мама!"Кой не скача е червен."Помните ли!?
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
тоя е "мечтател безумен образ невъзможен", шо ми го давате...
91
12
 
3
 
! Отговори
хах преди 8 месеца
Идвам от Несебър. Апартамент на главната в Несебър - 80лв, със закуска.Обяд на главната 6,50лв основно ястие. Миди с ориз - 7лв. 40 евра нощувка в гръцко август ще намерите,ама в някоя плевня. И за 3 евро основно...
90
2
 
2
 
! Отговори
хах преди 8 месеца
Това са 5 евра За 5 евра у гърция ще ви дадът половин салата.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България става само за руски сателит и за нищо друго!
88
1
 
13
 
! Отговори
Хахахаххаа преди 8 месеца
Оня с 600-те лева за 4 пържоли и той сигурно е повярвал на тая статия за 11 кинта бира скара, ако може да чете изобщо разбира се... Един чадър с 2 шезлонга е 40 лева, а паркинга в НЕсебър за плажа стига до 50 лева на ден. 90 лева съм назад преди да му стигна на тоя двете кебапчета за 10 лева... Евтиния...
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бетономорието отдавна съм го занулил! Там няма как да си починеш, а 1000% е сигурно , че ще бъдеш ограбен!