Потушиха големия пожар в Сакар

Бедственото положение в Свиленград остава
22 авг 2023 10:26, Стела Стоянова
4
Потушиха големия пожар в Сакар
Снимка БГНЕС, архив

Потушен е пожарът в Сакар планина, който бушуваше в землищата на селата Пъстрогор, Младиново, Момково и Васково от миналата събота, съобщиха от Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Хасково.

Още снощи екипите огнеборци, лесничеи и доброволци успяха да овладеят огнищата, който се разпростираха на площ 15 000 декара, от които 7000 декара гора, информира БТА.

Още по темата

На място ще остане дежурен екип, който да следи за евентуални разпалвания. Засега не е отменено бедственото полежение в община Свиленград, което изтича днес в 23,59 ч според заповедта на кмета Анастас Карчев. Остава в сила и заповедта на областния управител на Хасково Гинка Райчева за забрана на всякакви лесотехнически и земеделски дейности на територията на областта. За особено недопустими се смятат дейностите по почистването на стърнища, пасища, ливади и горски територии. И за днес в региона е обявен най-високият индекс за пожароопасност.

Пожарът възникна от пасище в землището на свиленградското село Младиново, а една от вероятните причини е човешка дейност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Сакарпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
никакъв пожар преди 8 месеца
няма,поредните измислици,не вярвахте,че има болни от вируса,щото не сте познавали такива,сега пожар видяхте ли,че вярвате,ши-зо-фре-ни-ци такива,трябва да сте последоватени,не фурнаджийски лопати,за едно така,за друго онака както ви изнася,приказката за феса и интереса,гну-сни сте
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 1, виждам че никога не си стъпвал в такова горище, офцъ, крави нема как да изчитят голем храсталак
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПЛАНИНАТА САКАР В ТУРЦИЯ НОСИ ИМЕТО ХАСМОКАР
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вместо животни да пасат и почистват така пасищата ЕС плаща за да ги чистят с тежка техника и в тези горещини това е гаранция за пожар и трагедии... Кой дръъвник се е съгласил да се чистят така пасища и по това време на годината?! Няма ли кой да обясни на Брюксел, че нашият интерес не е такъв? Защо тия пасища не се раздадат на овчари? Овцете не палят пожари!