28 август е ден на траур в Габрово за загиналите фенове на "Левски"

Това съобщи кметът на Габрово
25 авг 2023 20:29, Стела Стоянова
28
28 август е ден на траур в Габрово за загиналите фенове на "Левски"
Снимка БГНЕС, архив

За ден на траур на територията на община Габрово е обявен 28 август. Това съобщи кметът на Габрово Таня Христова на страницата си във фейсбук.

В рамките на траурния ден всички национални и общински знамена ще бъдат свалени наполовина, посочва в изявлението си кметът.

„Изразявам своето дълбоко съжаление за трагичния пътен инцидент, при който беше отнет живота на четирима наши съграждани и поднасям своите най-искрени съболезнования на техните близки и приятели. Думите са безсилни да утешат скръбта за такава тежка загуба, особено когато изпращаме млади хора“, написа Христова.

Още по темата

В катастрофа между кола и камион в четвъртък вечер на главния път София – Варна, на място загинаха водачът и трима пътници от колата, на възраст 18, 51 и двама на 47 години, от Габрово. Още един бе откаран в ловешката болница. Той е без опасност за живота, с гръдна травма, информираха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

Организацията на привържениците на Професионален футболен клуб „Левски“ (ПФК „Левски“) в Габрово „Сините Габрово“ отправиха апел за набиране на средства, които да бъдат предоставени на семействата на загиналите и пострадали в катастрофата привърженици на ПФК „Левски“.

По-рано днес и от съперника на "Левски" - "Айнтрахт" изказаха съболезнования на близките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 7 месеца
да бяха станали донори колко хора щяха да спасят
19
1
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 7 месеца
До Анонимен какво не ти я есно,били са като всички българи,нагли,самозабравили се,мислещи се за богове,да де ама българския господ се разсеял и не щеш ли пукнали,а аз искам снимки от погребението да видя как с няколко влакови копмозиции(всеки един) си изнасят несметните богатства за оня свят,но дори и така пак такъв рай като тука няма да намерят
18
1
 
6
 
! Отговори
Габрово преди 7 месеца
Познавам един от тях. Невероятен човек, който държеше на семейството си, работеше изключително много, а спорта и рибата му бяха хоби.... не знам за "постиженията", за които говорите, но бе истински и верен другар!
17
5
 
0
 
! Отговори
Натали Трифонова преди 7 месеца
Преди 3 години щяха да ги пишат, че са се гътнали от Ковид
16
3
 
8
 
! Отговори
Кера преди 7 месеца
Тая кметица да не изкукала ?! Що са простотия ?! Каква е заслугата на тия кукли , че цял град да ги жали ?! Чиито и почитатели да са , постигнала ги е участта на много загинали във необявената война по пътищата ни. То така погледнато целогодишно трябва да сме в траур. Алооу, кметицата, пий си хапчетата, че избори идат !
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе Яворе, човек с добро сърце си, но тези фенове/агитки на клубовете у нас (независимо кой клуб) се превърнаха от 20 години в някаква форма на организирани престъпни групи. Смъртта е трагедия навсякъде, но за един човек се гледа какво точно е направил през живота си, какво добро е сторил и на кого е помогнал - навярно за загиналите може да се съжалява само за мъката на техните майки.
14
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зашо не се пишат имената им? Да отидем във Фейсбук и да видим какви хора са били, какви са били техните постижения в живота, специалисти по какво са били, каква е била тяхната квалификация, тяхната добрина, техните приятели, какво са мислили и писали там?
13
4
 
4
 
! Отговори
Явор преди 7 месеца
Преди няколко дни, в моя квартал, имаше некролог за едно момче, паметен, по повод 19 години от неговата смърт. 2004 загина на морето, там беше с приятели, падна от скала, 80-ти набор е този човек. В едно кафе до нас, което фалира, беше си заведение за пласиране на дрога и беше пълно още в 7:30 ходеше едно момче, което мисля, че го убиха през 2009; близките му крият. Май си беше пласьор на дрога. Прави сте, че са си го търсели и феновете на Левски, но трагедията си е трагедия.
12
2
 
4
 
! Отговори
Явор преди 7 месеца
Моля ви, отърсете се от догмите, скъсайте с тях и недейте да бъдете толкова бездушни. Имат вина, има вина и шофьорът, но това си е трагедия и трябва да има ден на траур. Почернени са родители.
11
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Зеленски може да ги награди посмъртно с ордена Степан Бандера.
10
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има ли взети проби за алкохол и дрога от загиналите "герои"? Щом като Соломон Паси плати за биенето на жените пред паметника, защо не даде някой друг лев и за тези? И кой нормален човек по средата на седмицата си оставя семейството и работата, та тръгва на мачове?
9
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Траур в Габрово? Направете ги и почетни граждани на Габрово, а защо да няма и Европейски траур в Евросъюза?
8
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е такива като тия изпочупиха всички магазини по Графа.
7
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Брех, за борците на посолството всички знамена долу
6
18
 
16
 
! Отговори
Естествен подбор преди 7 месеца
Четирима дрогирани фашисти по-малко.
5
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Който паметник бута, под паметник лежи.
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Видях и чух "феновете" преди мача - крясаци огласяха цяла София. Ако т.нар. "еуфория" е била подплатена с алкохох......сещайте се ...... Инак: язък, да си отидеш така.....
3
12
 
12
 
! Отговори
Фен преди 7 месеца
Почивайте в мир сини ангели!
2
13
 
7
 
! Отговори
До 1 от Бай Петко преди 7 месеца
Габровци не черпят щот са стиснати.Нека да си купи една кутия бомбони и да си я хапне сам.
1
8
 
7
 
! Отговори
ПКП преди 7 месеца
Оцелелият трябва да почерпи