Прокурор: Божков е имал бизнес с Пригожин

Действал е през офшорна компания
26 авг 2023 18:02, Росен Стойчев
95
Прокурор: Божков е имал бизнес с Пригожин
Снимка: БГНЕС

СГС гледа мярката на бизнесмена Васил Божков, предаде репортер на БГНЕС.

По-рано днес прокуратурата поиска постоянното му задържане под стража. Васил Божков уточни, че няма какво да коментира.

Още по темата

“Има опасност от укриването му. Очевидно е, че Божков е имал преки отношения с руски граждани, като болшинството от тях са свързани с офшорна компания, която пък има общо с обвиняемия по делото Георги Попов”, подчертаха от прокуратурата. “Обвиняемият Божков е структурирал действащи дружества, опериращи в сферата на хазарта, със значителен финансов капитал, регистрирал е хазартна дейност в Република Грузия”, каза още прокурорът по делото Ангел Кънев.

От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани.

На 18 май т.г. с пост отново в профила си във фейсбук, Божков съобщи, че е "готов да се върне в България като защитен свидетел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: прокуроргледа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
8
 
! Отговори
Цирк преди 9 месеца
Е,й?!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Накрая да не вземе Путин да поиска да му дадем Божков.
16
4
 
15
 
! Отговори
до 18 преди 9 месеца
Има слухове, че Брендо изнесъл българско оръжие за 350 милиона щ. долара в Украйна?
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Божков се е споразумял със сглобката БГ правителство. Това, че е имал бизнеси с руски граждани, нищо не значи, понеже преди войната те не бяха проблем, американците искат да се бъркат навяскъде, и тази администрация е отровна и трябва да се изкорени от САЩ, запали война в Европа, какво стана всъщност, големи обещания към Зеленски той им се върза, в резултат война с Русия, ботатите и средна класа украинци напуснаха Украйна безпроблемно, а бедните, които останаха отидоха в армията и *** всеки ден
14
6
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 9 месеца
Май най- сигурното място за Божков е точно в България. Иначе щеше да ходи до Пригожин. Някой го подтиква към това печално завръщане, а той се съгласи, за да спаси живота си. Не е лесно да си българският Пригожин.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами какво стана с Брендо?Уж беше в Украйна да не са му дали укрогражданство и да е станал бандеровец?Не се чува нищо за него.
12
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки обикновен гражданин на България е наясно как тръгна промените от 1989г. Модела бе по руските образец . Така някой близки до службите от ДС. Станаха богаташи. Няма мутра която да не е въртяла взимане , даване с Москва . Някои се усетиха и спряха , други обратно . Унесоха се в корупцията. И не виждат му края . А трябва да се спрът
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някой го докара със сигурност . И му обеща нещо или е заплашен много жестоко най вероятно второто за да спаси кожата такива тримове са ги правили босовете на наркокартели
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След убийството, измамата носи най- лошата карма. Който нож вади - от нож умира. Който лъже и *** - от измама не се отървава до девето коляно! Вселенски закон.
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пригожин има дялове и намеса във всеки бизнес в Русия.Казвам има защото не е сигурно че е бил в самолета.При обиска на централата на Вагнер откриха 20 паспорта на Пригожин с различни имена.А Божков е солиден бизнесмен не се учудвам че е имал бизнес със Пригожин.
8
5
 
8
 
! Отговори
ОТ СЕЛО преди 9 месеца
А аз видях Божков в Московска кръчма как се целуваше с Путин, но бяха доста пийнали !!
7
6
 
11
 
! Отговори
До 5 преди 9 месеца
Да. Ама не избяга в Русия, а си дойде в бг! Чудя се къде какво е платил. Сигурно и тук действа на най- високо ниво. Иска ми се да го питам - като беше и вероятно още е най- богатият човек в бг - стана ли по- щастлив ???
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прокурори ще падат отнпрозорци май ...
5
7
 
8
 
! Отговори
Упс преди 9 месеца
Измамата носи лоша карма за Божков. И за наследниците му. Защото не може да унаследяваш парите и имотите, а да не унаследяваш и лошата част от наследството си.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Човека лети на високо щом върти бизнес с най довереният човек на Путин.Явно в Русия има бизнес и много солидни връзки.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да, бе и Божков ще си остави пощата ей, така за разкош с доказателства? Нещо много очевадно ми се вижда. Освен ако нарочно не е оставена следата.
2
9
 
10
 
! Отговори
Безимен. преди 9 месеца
От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани. A със Бойко и Горанов според Компютърат въобще не се познават! А СЕГА КАТ ТОТОТО държи ХАЗАРТА как е милионерите увеличиха ли се ??? Пенсионерите търкат ли талончетата или това им е добавката към пенсията вече??
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И кво от това въпросния прокурор искал ли е екстрадиция на брендо той най вероятно е изнудван сега от бандеровските власти