Критична ситуация, трима души вероятно са отнесени от водите в Царево

Два язовира преливат, има наводнени къщи, отнесени коли, разрушени пътища
5 сеп 2023 16:06, Анисия Иванова
110

Тежки наводнения по Южното Черноморие. Евакуират хора, има наводнени къщи, отнесени коли и разрушени пътища.

По непотвърдена информация има трима души отнесени от придошлите води на един от двата срутените моста, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев пред bTV.

"Ситуацията в Царево е изключително тревожна, да не кажа критична. Село Кости е под вода, село Бродилово започва да страда от прииждащата река Велека. Имаме няколко отнесени мостови съоръжения. В град Царево има два моста, които паднаха", каза още кметът.

Още по темата

Два от язовирите на територията на общината Ясна Поляна и Хаджи Яни преливат, но засега няма опасност за населението.

"Обмисля се и обявяване на частично бедствено положение в община Малко Търново, където граничното съоръжение е компрометирано", заяви областният управител Пламен Янев пред Bulgaria ON AIR.

"В най-критичните къмпинги по последна информация всички хора са евакуирани на безопасно място, възможно най-нависоко. В село Костѝ ситуацията остава критична, но там има високи точки, където хората знаят да се изтеглят, там беше първият сигнал за прииждащи води. Към момента никой не е потвърдил окончателно, че някой липсва", обясни още Янев.

В момента в Царево се провежда щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
10
 
! Отговори
Боже пази България преди 7 месеца
Друг не може. Всяка година стихиите стават по стихийни и ние можем само да си коментираме
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Гледайте мисирката по бтв, ще умрете от смях :) Не знаят какво да и говорят в слушалката и фъфли на макс
57
4
 
9
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 7 месеца
Горския кмет Гошо Лапачев ,кмет от бандата ГЕП ,е обикновен измамник и крадец.Обсебил е цялото градче и си пълни ненаситната гуша до пръсване.Вече 12 години граби и се хили като нев.меняем.
56
10
 
9
 
! Отговори
СЕГА ГЛЕДАЙТЕ..!! преди 7 месеца
ОТКЪДЕ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ПОМОЩ ЗА БЪЛГАРИЯ..??..... МНОГО ЯСНО - ОТ ЕВРОПА,КАКТО ВИНАГИ ОТ 35 ГОДИНИ НАСАМ ПОЛУЧАВАМЕ.... А ГЛЕДАЙТЕ ОТ РУСИЯ КАКВО ЩЕ ПОЛУЧИМ--ОЩЕ ЕДИН НОЖ В ГЪРБА, КАКТО С МАКЕДОНИЯ И С ПРЕЧКИТЕ ПРЕД ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА И ШЕНГЕН.....
55
0
 
11
 
! Отговори
Ъм преди 7 месеца
На какъв език е фразата "провежда се щаб"?
54
11
 
4
 
! Отговори
Сержант преди 7 месеца
,,Русофилството в България е стигнало до и...ди...отство'' - М. Кусев 1914г.
53
1
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
До 53 "... ние не сме украинци,... " - вие сте про'с'таци дет гласувате за ес и нато, а не за България. НИКАКВА помощ за вас! ПП. ЕС почна да иска извънредно нови милиоти за Украйна. Дано ви съдере кожите с няколко милиарда от България
52
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
250л на кв.м.,как ви се струва.Просто няма кой да реагира.Тагарев трябваше вече да е взел мерки за спасяването на хората,но ние не сме украинци,за да прави наколенки на Козяк.
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Къде са натовски те хеликоптери,за да съдействат?Над 50 деца блокирани в хотел Царево. Първият етаж е под вода. Нямало достъп до тях.Къде са тези съюзници ,да помогнат на децата,а не само да кесят в базите и да кръжат над главите на хората в Южна България ?
50
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лапчев, ами то само с крадене на обществени средства не става.. ти какво си направил до сега?? И пак се гласиш да управляваш , а?? То и в комбината с областния са довели до най-тежкото наводнение по морето до сега..
49
10
 
6
 
! Отговори
Тенгри кан преди 7 месеца
Хубавото на сичку тва е, че разрушената инфраструктура, нема да позволи на Турция да ни нападне, а който турчин е купил земя с подставени лица е валат;)))
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Турците в Бг гласуват за Доган. Доган изсича горите, краде от парите за канализация, пътища и кво ли не. Пита се КОЙ е виновен!!! Ама нали сте ТъъъПИ !!" - To нали знаеш не е л'yд този който яде баницата, а този който му я дава. Не са виновни турците, че някой позволява на някой друг да сече гори и да краде каквото и да било. Аз лично даже въобще не бих обвинявал Доган. Нито ДПС. Много повече бих обвинявал ГЕРБ. В крайна сметка ГЕРБ управляваха толкова години, почти като БКП, а не бяха ДПС.
47
12
 
27
 
! Отговори
Оставка преди 7 месеца
Оставка за правителството на Денков! За всички следващи Министър предатели да е обица на ухото,че България трябва да е над всичко! Тея рептили в парламента само Украйна им е в устата или кой да е националния ни празник! Аман от продажници,все повече симпатизирам на Путин!!
46
7
 
9
 
! Отговори
ВОЙНАТА НА РУСИЯ преди 7 месеца
ПРОМЕНИ КЛИМАТА В БЛИЗКИТЕ ДЪРЖАВИ - ТУРЦИЯ-ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ,.. БЪЛГАРИЯ - ПОЖАРИ, НАВОДНЕНИЯ, РУМЪНИЯ - НАВОДНЕНИЯ, ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ..........ТИЯ БОМБИ И СНАРЯДИ РАЗТРЕСОХА ЕВРОПЕЙСКИЯ КЛИМАТ..... .
45
5
 
10
 
! Отговори
Нешев преди 7 месеца
Президента и Денков вече свикват щабове и фирми от обръчи за помощ с водния АД,Тагаренко вика запаса,може да плува и през минута звъни до Украйна,ПОМОЩ.. май ще има,Кирчо и Кокорчи обещаха твърдо...по 300 леваБЕЗВЪЗМЕЗДНО,на семейство и хотел,Сега как да не ви е ЯД,ето на закриха и сезона!
44
2
 
9
 
! Отговори
Нешев преди 7 месеца
Президента и Денков вече свикват щабове и фирми от обръчи за помощ с водния АД,Тагаренко вика запаса,може да плува и през минута звъни до Украйна,ПОМОЩ.. май ще има,Кирчо и Кокорчи обещаха твърдо...по 300 леваБЕЗВЪЗМЕЗДНО,на семейство и хотел,Сега как да не ви е ЯД,ето на закриха и сезона!
43
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българинът сам си е виновен. Яде, пие, вдига ялови байраци, гази деца и все някой друг му е виновен: Сорос, жендъри, глобализъм и какво ли още не.
42
2
 
21
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
някои от населените места са доста по на високо и пак са пълни с вода, няма канализации, няма отдводняване и т.н.!!Ххахахаха, малко търпение, чакайте ***! Кризисния щаб ако работеше щеше да е създаден още преди 1-2 дена гражданска защита е няма отдавнааа, когато ДПС и една министърка на Доган опраскаха цялата система!!!
41
7
 
26
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Предлагам Денков и Тагарев да ги вържем за една каравана и каквото Господ реши! Ако ги вземе морето,вземе,ако пък ги удави дерето,удави! Да видят те ,че без техника не става,но те подаряват ли подаряват,защото Украйна е над всичко!
40
7
 
27
 
! Отговори
Той преди 7 месеца
бай Тошо едно време като каза, че това което е построено по негово време сега даже няма да успеят да го боядисат някои не вярваха!