Критична ситуация, трима души вероятно са отнесени от водите в Царево

Два язовира преливат, има наводнени къщи, отнесени коли, разрушени пътища
5 сеп 2023 16:06, Анисия Иванова
110

Тежки наводнения по Южното Черноморие. Евакуират хора, има наводнени къщи, отнесени коли и разрушени пътища.

По непотвърдена информация има трима души отнесени от придошлите води на един от двата срутените моста, съобщи кметът на Царево Георги Лапчев пред bTV.

"Ситуацията в Царево е изключително тревожна, да не кажа критична. Село Кости е под вода, село Бродилово започва да страда от прииждащата река Велека. Имаме няколко отнесени мостови съоръжения. В град Царево има два моста, които паднаха", каза още кметът.

Още по темата

Два от язовирите на територията на общината Ясна Поляна и Хаджи Яни преливат, но засега няма опасност за населението.

"Обмисля се и обявяване на частично бедствено положение в община Малко Търново, където граничното съоръжение е компрометирано", заяви областният управител Пламен Янев пред Bulgaria ON AIR.

"В най-критичните къмпинги по последна информация всички хора са евакуирани на безопасно място, възможно най-нависоко. В село Костѝ ситуацията остава критична, но там има високи точки, където хората знаят да се изтеглят, там беше първият сигнал за прииждащи води. Към момента никой не е потвърдил окончателно, че някой липсва", обясни още Янев.

В момента в Царево се провежда щаб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Не намесвайте политика." - Няма как да не намесваме политиката. Бедствието си е бедствие, но ако няма държавен контрол или има политика на държавно бездействие и корупция, дори и малко дъжд се превръща в огромно бедствие. Правилната политика може да овладее повечето такива природни феномени с минимално щети.
38
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига с това безпомощен е човек пред природата. Срещу земетресения, да, и пак Япония доказва, че има начини. Но да вали 3 часа и да издави хора не обвинявайте природата. В Холандия вали с дни и са под морското равнище. По Вашата логика трябва да са се издавили и да обвиняват природата и локацията си. Но, не. Взети са мерки, отводняване, корита, канали, шлюзове.
37
0
 
15
 
! Отговори
бай Бай преди 7 месеца
на кой му пука на Бойко или киро или Доган???нали българчетата си ги избираха и продължават , първата работа която направи Бойко мутрагента е да разруши напоителни системи!!!Е нали си избирате и гробари кметове дет мислят за вас!! А на морето това застрояване какво може да доведе освен мръсотия .Изобщо да си 80% човек е много убаво нещо!!
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ДВИЖЕНИЕ 3.МАРТ.?? Особено долен лицемер си бе
35
0
 
11
 
! Отговори
А преди 7 месеца
как точно се ,,провежда'' щаб? Хубаво е да не се употребяват думи, на които пишещият не знае значението! Щабът може да провежда, а не него да го провеждат!
34
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Де я бронетехниката бе Тъгарев, че сега ще е тъкмо на място - високопроходима и може даже да плава според мен.
33
16
 
9
 
! Отговори
ДВИЖЕНИЕ 3.МАРТ.?? преди 7 месеца
ВИКАЙТЕ ПУТИН ДА ВИ ОСВОБОДИ ОТ БОЖИЯТА ВОЛЯ...... РУСКИ ПРАЗНОГЛАВИ...
32
5
 
25
 
! Отговори
Гражданска Защита преди 7 месеца
Тагарев подари БТР-ите на Украйна! А в такива бедствени ситуации тези машини са незаменими! Колко европейско, колко демократично! Браво!
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мостовате "ново строителство" ли бяха ?
30
3
 
30
 
! Отговори
Патриот преди 7 месеца
А иначе за Украйна има всичко! А българите от Карлово още *** рани! Сега да видим предателското правителство на Денко и Тагаренко ,как ще помогне на пострадалите в потопа! Ако няма адекватна помощ,ОСТАВКА!!!
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Турците в Бг гласуват за Доган. Доган изсича горите, краде от парите за канализация, пътища и кво ли не. Пита се КОЙ е виновен!!! Ама нали сте ТъъъПИ !!
28
3
 
16
 
! Отговори
българина преди 7 месеца
бтр на МВР не плуваха ли, има спомен че бяха за такива ситуации.... а да и едни спасителни хеликоптери ми се губят 33 г вече ... колкото сме по евроатлантици, по малко и по бедни ще ставаме!!!? факти, само факти
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
3 седмици суша и сега 2 дена валя и почнаха наводненията. Какво ще правим зимата, когато по цели седмци ще вали без да спира? Тогава направо потоп ни чака.
26
15
 
7
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 7 месеца
Понякога човек е безпомощен срещу огън,земетресение и вода. Не намесвайте политика.
25
6
 
26
 
! Отговори
Държава на СамоТек преди 7 месеца
Ако Правителството си Върши Работата - никое Наводнение не може да се случи - Обаче, Канализация, ВълноЛоми и т.н. всичко е От Времето на Лошото БКП - след 1989 е само Крадене на Построеното е БКП с Помоща на СССР - които обаче сега са Лошите, а тези дето Точат Кръвта на България - ЕС и САЩ - са Добрите!
24
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хайде ла*ната идват. Пък после държавата и РЗИ Бургас нека ви лъжат, че в Царево никой не нарушава закона. Навсякъде по морето така държавата си затваря очите за всякакви нарушения в строителството и канализацията и затова се стига до такива бедствия.
23
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Вчера се смеехте на гърците в Халкидики. Айде сега честито!! А това че трима селяни ги отнесла водата. Ами БРАВО!! Да беше отнесла 30 хиляди най-добре.
22
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Така е след като в продължение на 16 години ГЕРБ и ДПС изсичаха горите изнасяха дървесината.
21
4
 
30
 
! Отговори
БТР-те преди 7 месеца
Да се включат в помощ на бедстващите!Денков Тагарев веднага да отиват на място на бедствието!Всички украинци да ги впрегнат да разчистват! Стига са ни яхали!Кой изсича горите? Турската мафия!Тая лакомия се наказва!
20
5
 
25
 
! Отговори
Ельоменат преди 7 месеца
Мирише ми на скъсан микро язовир. Такава вода няма как да дойде от валеж за няколко часа