500 000 невръчени глоби на шофьори отлежават в архивите

Депутат зове фишове да се връчват и в общините
8 сеп 2023 09:31, Росен Стойчев
30
500 000 невръчени глоби на шофьори отлежават в архивите
Снимка: БГНЕС

В момента има над 500 000 невръчени наказателни постановления за шофьори. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред БГНЕС.

Депутатите приеха вчера на първо четене четири проекта за промени в Закона за движение по пътищата. Един от проектите е от Александър Ненков (ГЕРБ-СДС). Според него е нужно шофьорите, които не са платили глобите си, могат да получат фиш при заявление за друга административна услуга в общината, така че с тези промени контролът ще се завиши, тъй като нарушителите ще получават наказателните си постановления в кратък срок.

“Законопроектът мина на първо четене с консенсусно мнозинство. Трябва да се доработи до второ гласуване са тези 70% приходи, които ще останат в бюджетите на общините. Трябва ясно да се регламентира за какво да се харчат тези средства и те да бъдат насочени към пътната безопасност”, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Още по темата

По думите му камерите ще бъдат поставени на кръстовища. „Когато сте засечен от такава камера, това се изпраща към МВР, респективно към КАТ, от където издават наказателното постановление, което да може да бъде връчено и от общините. Това означава, че общините ще ги ангажираме много по-сериозно в пътната безопасност, превенцията и санкционирането на водачите”, поясни депутатът от ГЕРБ-СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: шофьориглоби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Случай преди 8 месеца
В Германия шофирах автомобил, с който возех собственика. Наближавахме малко населено място, в навлизането на което трябваше да караш до 30 км/ч. Обаче зад мен колата ме пресираше, караше плътно и не можах навреме да падна на 30 км/ч, и само чух щракването на пътната камера. След известно време дойде писмо вкъщи със снимката ми зад волана, отпечатана на хартия, карал съм с 42 км/ч пред камерата малко преди да навляза в населеното място, тогава глобата беше 15 евро. Платих ги и това е.
25
1
 
1
 
! Отговори
Така е, прав си преди 8 месеца
До 16 Гадняр. На Запад изпращат уведомително писмо за нарушението по пътя до собственика на автомобила; с черно-бяла снимака от камерата с този, който е зад волана на превозното средство; нарушението, дата, час, размера на глобата; време за обяснение, ако зад волана не е бил собственика и има някакви претенции. Ако не платиш глобата и не предявиш претенции, има глоби след изничане на времето и неплащане на глобата
24
1
 
1
 
! Отговори
Ужас! преди 8 месеца
До 25 Несъобразена скорост. "Ако се спазват ограниченията и пътните знаци, 100% някой ще те удари отзад." Това е най-голямата глупост и инфантилщина, която съм чел!!! То и на червен светофар може да те удари някой отзад, това означава ли, че не спираш на червено?????
23
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 8 месеца
Защо не ги изпращат по пощата на адрес, както е в другите държави и едномесечен срок да се плати глобата, след което да се начислява лихва с всеки изминал ден?!
22
1
 
0
 
! Отговори
Несъобразена скорост преди 8 месеца
Или глобявате всички или никой, при несъразмерно висока глоба следва обжалване и протакане, докато изтече тригодишната давност. Ако се спазват ограниченията и пътните знаци, 100% някой ще те удари отзад.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За да има толкова невръчени глоби има двама виновни - главният секретар на МВР и министърът на МВР. Те са тези, които трябва да организират работата. Може да удържите сумата за глобите от заплатите им, а ако не стигат от бюджета на МВР. Така де, поне нещо да ги мотивира да работят.
20
0
 
2
 
! Отговори
КАКВО ПРЕЧИ : преди 8 месеца
..ГЛОБИТЕ ОТ КАТ ---ДА СЕ СЪБИРАТ ЕЛЕКТРОННО И НАТРУПВАТ ВЪРХУ ДАНЪКА НА КОЛАТА, ЗА ПЛАЩАНЕ В КРАЯ НА ГОДИНАТА С ЯКА ЛИХВА -/СЛЕД ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД НА НЕПЛАЩАНЕ/!??????????????????ЩОМ ИЗВИНИТЕЛНИТЕ БЕЛЕЖКИ НА УЧЕНИЦИТЕ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ "ЕЛЕКТРОННО" ЗАЩО И ГЛОБИТЕ ДА НЕ СА "ЕЛЕКТРОННИ"....ХА,ХА,ХАААААААААА
19
1
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 8 месеца
ТОВА "СОЦИАЛНА ГРИЖА ЛИ Е" ---ДА НЕ ТЪРСИТЕ ГЛОБИТЕ ОТ КАТ, НАПРАВЕНИ ОТ НАШИТЕ ХОРА НА "ПАРТИЯТА"...ХА,ХА,ХААААААААА.....ТОГАВА ОСТАВА ДА ПРИЗНАЕМЕ И "КУ"ВЕНЛЪКА"----ЗА СОЦИАЛТА ДЕЙНОСТ!!!!!1
18
1
 
4
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 8 месеца
У КАТ ВСИЧКИ ЛИ СА ТОЛКОВА ЗАДРЪСТЕНИ И ПРОСТИ , ИЛИ ИМ СЕ НАРЕЖДА ОТГОРЕ ДА НЕ СИ ТЪРСЯТ ГЛОБИТЕ ---НА "нашите момчета" ..... И АКО ТОВА НЕ Е "КОРУПЦИЯ НА ДЪРЖАВНО НИВО"--- КАКВО Е ТОГАВА???!!!!!!!!!!!!!!!!
17
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 8 месеца
Простотии на квадрат! Как пък (иначе гадните) ЧСИ-та успяват да намерят , връчат и съберат задължения, а КАТ - не може? Въпросът е риторичен.А противоконституционната практика да ти ограничават права заради административно безсилие трябва да бъде прекратена незабавно! Пример - не те пускат да минеш границата ако не си платил глоба?!?! АЛОУУУ? Помните ли тая (за пореден път ГЕРБерска) простотия? Никога повече ГЕРБ!Всички простотии в политиката са следствие от техните действия (РР,Вгъзр)
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България е на първо място в галактиката по брой шуробадженакорушветчийски корумпирани трудоустроени ceлuнчuта на глава от населението. Като по данни на НСИ, когато протестират за пари и чорапи, престъпността рязко спада.
15
3
 
5
 
! Отговори
99 преди 8 месеца
пак някоя калинка. общината не може да ме принуди да получа фиш, и не може да ми откаже обслужване, защото нарушава конституционните ми права! Освен това какво общо има ваденето на скица за имот с пътната безопастност?
14
1
 
10
 
! Отговори
Гадняр преди 8 месеца
В чужбина защо няма невръчени глоби? Изпращат ти писмо по пощата на адреса вписан в шофьорската книжка. Ако ме я платиш до определен срок ти я търсят с бърза съдебна процедура. Ако пак не платиш, данъчното директно си дръпват сумата от следващата заплата.
13
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Слабо ме вълнува кой минал със 70 при ограничение 50- това не е нарушение, а някаква хранилка. Искам ефективен контрол над бедняците с немски 10+ годишни бракми. Това са най-наглите шофьори. Предреждат се по светофари, наглеят, държат се нетолерантно. Използвам думата "бедняци", защото най-толерантните шофьори, които виждам и познавам са като мен- с нови премиум автомобили, образовани, заможни, кадърни, без комплекси на пътя.
12
2
 
13
 
! Отговори
Офф преди 8 месеца
Има поне 10 начина да ти връчат глобата и още повече начини да ти я съберат. Стига да има желание. В другите страни много отдавна са открили топлата вода. Тук пак умуват. Симулират дейност. Важното е да върви заплатата.
11
2
 
3
 
! Отговори
Ано преди 8 месеца
Tия ептяти са съвсем откъснати от действителността. Аз не съм стъпвал в общината от пет години поне. ѝЩе ме чакат още поне 10 да ми връчан НП-ето.
10
2
 
18
 
! Отговори
Гербава мафия преди 8 месеца
Гербавият кмет на Трън сгази дете и гербавата полиция изкара че детето се е блъснал само в джипа му. Веждичката кьотук пиян катастрофира с баничарка та си - гербавите му за секретиха пробата. Кристан Николов. Семерджиев. Гербавите си прикриват техните джигити
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А на самите депутати всички фишове се заличават, както ДАНС манс и подобни. Всички трябва да са равни пред закона и тогава може нещата да потръгнат.
8
0
 
11
 
! Отговори
К9 преди 8 месеца
До 8Ами не е точно така! Преди месец ме снима камера на бул. Сливница в София. Широк булевард, 11 вечерта и почти никакво движение. Ограничението е 50 км/ч., а аз съм се движил с 66 км/ч. Това не е обясно каране, но си е нарушение и аз автоматично влизам в статистиката на нарушителите. Никога не шофирам бързо и рисково (а мога, защото доста години се състезавах по ралита), но ето, че понякога се случва човек да стъпи накриво, макар и с малко.
7
1
 
10
 
! Отговори
Кире преди 8 месеца
Какво по-нормално има от това да ти връчат глобите. По какъвто и да е начин.