Сглобката нямало да се разпадне, но ГЕРБ ще поиска повече власт

Партията на Борисов е напът да потвърди доминацията си в местната власт
8 сеп 2023 10:07, Росен Стойчев
90
Сглобката нямало да се разпадне, но ГЕРБ ще поиска повече власт
Снимка: БГНЕС

"Мнозинството няма да се разпадне, но е доста вероятно след местните избори ГЕРБ да поиска повече власт".

Тази прогноза направи пред БНР политологът и университетски преподавател доц. Борис Попиванов.

Според него ГЕРБ е напът да потвърдят доминацията си в местната власт в повечето областни центрове на България.

"Най-интересният и най-несигурният сблъсък се очертава да бъде в София. На повечето други места ГЕРБ има все по-силни шансове. Което означава, че след местните избори мнозинството няма да е изправено пред разпад, а пред преформулиране на баланса между партньорите", каза той.

Още по темата

Политологът подчерта, че ПП-ДБ не притежават силата и волята да противопоставят реална алтернатива на ГЕРБ по места.

"Нивото на местните им структури е ниско. Амбицията им да покажат нещо по-различно в местната власт не изглежда на този етап силна. София е ключов сблъсък, но ситуацията в момента е неясна, а преди 6 месеца не изглаждаше така. Преди 6 месеца изглеждаше сякаш ПП-ДБ категорично доминират в София. ... С кандидатурата на Васил Терзиев и с лансирането на негова алтернатива, която се съмнява именно в неговите морални и политически качества, имам предвид Вили Лилков, с класическата игра на ГЕРБ и Бойко Борисов да пазят до последния момент името на своя кандидат. Всичко това прави софийските избори, които бяха едва ли не сигурна победа на т.нар. Промяна, несигурни и правят нещата да са на кантар. Нещо, което в съвкупност с националната политика на ПП-ДБ, показва серия от тежки политически грешки. От три месеца насам те постоянно отстъпват пред ГЕРБ и дават нови и нови шансове на своите партньори", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: вотправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
6
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 8 месеца
КАКВО ЧУХ ДОКАТО СЛУХТЯХ ПРЕД ВРАТАТА НА БОКО ТИКВАТА. БОКО КРЕЩЕШЕ: ИЗВАДИ ГО ПО НАВЪТРЕ КИРЧОООООО, МАШАЛА, ТОЧНО ТАКА СЕ ПЪЛНИ ТИКВА. ОТ ТЕБ ЩЕ СТАНЕ ПРЕКРАСЕН СТОЖЕР НА СГЛОБКАТА, КЪДЕ Е СЕГА ДЕСА ДУЛОВСКАТА ДА МЕ ЗАБЪРШИ?
53
14
 
7
 
! Отговори
Ралица преди 8 месеца
Борисов водеше успешно държавата ОТ 3 год сме на разруха невиждана инфлация няма правителство европейско БЯХМЕ НАРАВНО С ХЪРВАТИЯ И ЩЯХМЕ СЕГА ДА СМЕ В ЕВРОЗОНАТА А ТОВА ЩЕШЕ ДА ПОМОГНЕ НА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ
52
12
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 8 месеца
ПИСАЧИТЕ КАКВИТО И НЕБИВАЛИЦИ ДА ПИШЕТЕ БОРИСОВ 20 ГОД Е В ПОЛИТИКАТА А ВАШИТЕ ИЗМИСЛИЦИ СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
МЪЛЧИ БЕ, ЧЕ ДА НЕ СЕ РАЗПРИКАЗВА ЧЕРЕПА... ТЕ ЗА ТВА ГО ДОКАРАХА АМЕРИКАНЦИТЕ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ПОЧНЕШ ДА СЕ ПРАИШ НА ИНТЕРЕСЕН...
50
3
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 8 месеца
Посочете по евтини от мен инструменти за забавление. Да знаете, че съм от ромски произход като господаря ми Боко тулупчев.
49
11
 
5
 
! Отговори
ДА СИ ГО КАЖЕМ преди 8 месеца
ДЪРЖАВАТА СИ ВЪРВЕШЕ ПЕРФЕКТНО ДО 2020.ОБАЧЕ ПУТИН, КОЙТО Е ПЛАНИРАЛ ВОЙНАТА СРЕЩУ ЕВРОПА, РАЗПОРЕДИ НА РУСКИТЕ ЕНИЧАРИ ДА ДЕСТАБИЛИЗИРАТ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА Е МОЖЕ ДА ПОМАГА НА БРАТСКА УКРАЙНА, КОЯТО СКОРО ЩЕ БЪДЕ В НАШЕТО СЕМЕЙСТВО НА ЕС И НАТО.....
48
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 8 месеца
До РалицаДоган, Царя, Станишев, Нинова, Симеонов, Костадинов, Петков, Хр.Иванов, А.Атанасов. А бъдещи такива, загряващи на тъчлинията и подкрепени от ДС са: В.Терзиев и много други знайни и незнайни войни.
47
3
 
10
 
! Отговори
Ралица преди 8 месеца
БОКО КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ БЕЕЕ, ОБЕЩА МИ ПАРИ ЗА ДА ПИША ДОЛНИ ЛЪЖИ С КОИТО ДА ТЕ ВЪЗХВАЛЯВАМ И ДА КАЗВАМ, ЧЕ СТАВАШ ЗА НЕЩО. КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ? НА ТРОЛЧЕТАТА СИ НЕ ПЛАЩАШ, ДЪРЖАВАТА СЕ ПЪНЕШ ДА УПРАВЛЯВАШ, КРАДЕЦ ДОЛЕН, С ЧУЖДИЯ ТРУД РЕЙТИНГ СИ ПРАВИШ. КЪДЕ СА МИ ПАРИТЕ ТУЛУПЕ?
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 47,Стани фермер, бе тарикат. Никой не е длъжен да храни руските прасета
45
4
 
8
 
! Отговори
Ралица преди 8 месеца
БОРИСОВ "***", БОРИСОВ "***", БОРИСОВ ПРЕДАТЕЛ, БОРИСОВ ПРОДАЖНИК, ПОСОЧЕТЕ ПО ЧУМАВО ПРЕДАТЕЛСКО "ИЗЧАДИЕ" В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА ОТ ТУЛУПА.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тия мискини докато се занимават със сглобки и интимни връзки държавата се разпада! Фермерите и животновъдите масово се отказват. Вече не можем да се изхранваме без внос! Инфраструктурата се руши, нямат пари да я поддържат след като намаляха парите от ЕС. промишлени производства вече нямаме. АЕЦ няма да строим. Нови мощности няма да строим. Изсичаме горите за износ, за отопление и за шперплат. Демографска криза в цялата страна, цели райони са на път да се обезлюдят напълно. 600 села без жители.
43
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Ралица_с какво точно е успешен?... България беше по-добре от Румъния, а сега сме след нея, сега дълбаем дъното?...
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
с тая гербаджийска съдебна система, както виждаме престъпниците са със специална защита, обикновения гражданин го репресират!
41
2
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 8 месеца
Киро Про100то изпра ББ и сега чист и парфюмиран вече е в позицията да иска повече власт.И ще я получи.ПП лека полека ще разбират в какъв капан ги вкара Про100то.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мислех ги за по-скоро евро-атлантици, докато научих че с парите си са създали ЦСКА-1948.
39
10
 
3
 
! Отговори
Ралица преди 8 месеца
БОРИСОВ ЛИДЕР БОРИСОВ ПОЛИТИК БОРИСОВ ДЪРЖАВНИК ПОСОЧЕТЕ КОИ ПОЛИТИЦИ ДЪРЖАВНИЦИ СА ТОЛКОВА УСПЕШНИ
38
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
герб=корупция, неграмотност и алчност, не ви искаме, видяхме ви вече колко можете
37
3
 
5
 
! Отговори
ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ преди 8 месеца
СРЕЩУ РУСКА ДЕГРАДАЦИЯ
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
искали повече власт ли?... че за 12 години като гледам как сте управлявали, че станахме най-бедни в европа, за какво ви е тая власт, вие гербаджии не можете да управлявате, само да крадете, а закона за пътищата вие ли ги предложихте тези промени, при които човек използвал капки за нос го изкарвате наркоман, вземате му колата за 6 месеца и го обявявате за наркоман, съсипвате му живота?...
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Герб са отбора от бистрица.