Йорданов: Нужен е регламент за колекторските фирми

Дори легалните фирми не са близо до закона
21 сеп 2023 14:40, Росен Стойчев
20
Йорданов: Нужен е регламент за колекторските фирми
Снимка: БГНЕС

„Става въпрос за конфликт между хора, които дълго време не са се съобразявали с изискванията на закона. Не зная дали двамата пострадали са колекторска фирма или са изпратени от човек, на когото задържаният е държал пари. Дори т.нар. легални колекторски фирми не са кой знае колко близо до закона."

Още по темата
Това заяви бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в ефира на Нова Нюз.

"Трябва да се създаде регламент, защото част от хората в тези фирми са си чисти рекетьори”.


20
Още по темата: емануил йордановфирми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На практика това са бившите мутри и "застрахователи", но вече не негласно. Докато не започнат масови убийства на събирачи няма нищо да се промени. Но сме овчедушни! Най-смешни ми бяха протестите миналата година! Какво точно промениха (подобриха)!? Нищо! Просто и други облажиха. Орешарски за 1 милиард се свали правителството, а сега вече 10милиарда никой ги няма за нищо.
14
0
 
0
 
! Отговори
до 15 Тепеш преди 2 месеца
Това е ясно вади не един ,а 5 изпълнителни листа ,ама ти нямаш нищо което могат да ти вземат не работиш официално и нямаш постоянен адрес ! Въпроса е 20 г ли ще вадят изпълнителни листове или всичко трябва да има срок -- тука няма ! Накрая от мъка ти продават кредита и пред вас макар че нямат право идват двама и те заплашват накрая ти ги гръмваш тъи като те се опитват и да удрят -- по закон това накрая е забранено но го има и още как ,докога държавата ще дреме !
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вече осъдих 3 такива фирми за надвзети кредити и ми върнаха парите. Фератум,Сити Кеш и Профи кредит. Сега съдя Кредисимо и Минизаем. Откакто спрях хазарта и парички си имам и пак се радвам на живота.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Идват времената на съдия-изпълнителите и колекторските фирми. Скоро двуцифрени проценти по кредитите.
11
1
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
До Мутрата билБанките имат право на бързо производство по член 417 спрямо неизрядните длъжници с директно издаване на изпълнителен лист до три работни дни и възможност за образуване на изпълнително дело, което не се спира при подаване на възражение и нямат никакво основание да прибягват до мутри.
10
1
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
Пълна забрана на извънбанковото кредитиране ще доведе до ръст на нелегалното лихварство - примерно човек може да има нужда от пари за лечение и да не покрива изискванията на банките. По-скоро трябва реално да се ограничава ГПР, като не се разрешава включването на неустойки за липса на обезпечение, възнаграждения на гаранти и т.н.
9
0
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
Въобще не трябва да има подобни фирми - член 410 и 417 от ГПК дават достатъчно добри възможности на финансови инстуции, GSM оператори и т.н. да си вземат дължимото от недобросъвестни длъжници.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Въобще не трябва да има подобно нещо.
7
1
 
2
 
! Отговори
Мутрата бил преди 2 месеца
много смел и си бил турил главата във торбата ! Ама тоя който е завлякъл банката хич не му дреме и предварително знае ,че накрая ще има и мутри ,така че или държавата да си влезе със силата и най накрая да си озапти мутрите или ей така ще ходят по двойки и тройки по хирургиите и по други места ,или сме държава със ред или ей така ....Едно време ги пазеше самата държава сега пак ги пази ,ама внимава да не се разчуе във ЕС че лошо !
6
1
 
5
 
! Отговори
ВЕЧЕНЪ ДЛЪЖНИКЪ преди 2 месеца
След като минат 10 г трябва да си свободен ,а не банките да те поръчват на рекетъорски банди както е във България ! Като нямаш имот и пари ккакво искат от тебе,е еми те са си рискували и са загубили ,като са ти дали кредит, имат си механизми за покриване на лошите кредити и винаги са на печалба -- закона е такъв ,че те дават за отмъщение на милите конектори не за пари, ами да те мъчат --- да ама държавта те губи за данъци тъй като ти повече няма да работиш на чисто все ще се криеш !
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
по-хубаво да забранят бързите кредити, заложните къщи, и всяка форма на кредитиране различна от банка. Който иска кредит да ходи в банката, да си докаже доходите и да си получи парите. А тия със заплати в пликче или да излязат на светло, или да се разпростират до това, което получават.
4
1
 
14
 
! Отговори
Шопа преди 2 месеца
То във всеки град през 2 метра фирма за бързи кредити , казино или автокъща .Кредити и коли ти дават вече само срещу пулс , след това дупе да ти е яко .... Идват мутрите и се почва рекета . Мутрата си пере парите , а държавата го пази .
3
1
 
3
 
! Отговори
Като са рекетъори преди 2 месеца
Се звъни на полицията , и се самозаписваш за после--- идват рекетъорите отново и със каквото имаш законно или не караш наред ! Подобре 6 г затвор отколкото 6 да те носят Като това се случчи 5-6 пъти във България ще се вземат мерки ! Вече толкова години това се дъвче .като почне да се трепем ще решат проблема ! Оня човек бил нарко зависим бил от крими контигента -- значи рекетъорите не са виновни че са отишли у тях ,ако е така много хубаво ! По този начин искат да спрем да се отбраняваме когато
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази дейност и тези фирми трябва да се забранят със закон ВЕДНАГА!!!
1
1
 
23
 
! Отговори
Qwerty преди 2 месеца
Нужно е направо да се забранят със закон подобни фирми. Имаш дълг към някого - има държавни институции. А не задължение от 50лв. да стане 2350лв. щото е минало в ръцете на частна колекторска фирма...