Камион помете кола в аварийна лента, 23-годишна загина

Шофьорът на камиона е дал положителен тест за метамфетамин
28 сеп 2023 14:13, Александър Попов
62
Камион помете кола в аварийна лента, 23-годишна загина
Снимка: БГНЕС

Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия", съобщи на извънреден брифинг в Сливен днес главен инспектор Илиян Николов, началник сектор "Пътна полиция" - Сливен.

Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин.

Сигналът за произшествието е получен на 27 септември около 10:50 часа на 236 км на АМ "Тракия" в посока София, допълни гл. инспектор Николов.

Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал аварирал автомобил "Форд Фиеста" с бургаска регистрация, спрял в аварийната лента, заради спукана гума. Пострадали са тежко две жени, които са се намирали извън автомобила, а трета е с леки наранявания. Те са били откарани в областната болница в Стара Загора.

Окръжната прокуратура в Сливен привлече към наказателна отговорност водача на товарния автомобил за това, че е нарушил правилата на движение, след като е употребил наркотично вещество, каза говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева. Резултатът от пробата за алкохол е била отрицателна.

Задържаният обяснил, че не е видял автомобила, но от прокуратурата уточниха, че колата е била с включени аварийни светлини.

На шофьора на камиона е наложена мярка за задържане 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Камионът е собственост на търговско дружество.

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство, допълни прокурор Белева./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Тракиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ще ти се друг да ти е виновен!
44
0
 
0
 
! Отговори
Сашо преди 6 месеца
Като спукаме гума на магистрала какво правим? Пътна помощ или я сменяме.
43
1
 
2
 
! Отговори
За шофьора преди 6 месеца
9мм за по сигурно и в зависимост от мястото ннвкоя артерия!
42
2
 
6
 
! Отговори
Велински преди 6 месеца
С наркоманите и пияни шофьори трябва да се действа брутално, тези явно са ни убявили война
41
0
 
7
 
! Отговори
кокала преди 6 месеца
затова съм казал на жената и детето - който иска да се нас ира или напи кава в колата, но аз в аварийната лента на Тракия не спирам
40
1
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
Простата истина е, че за да пазят родата си, дупедатите приемат закони с хиляда дупки по тях! Всеки полу-*** знае как да се измъкне през пролуките оставени от дупедатите! Докато нямаме закон за споделена отговорност, а именно ако съдия пусне някой с условна да се смята за съучастник в бъдещи престъпление докато трае условна/пробация няма да се оправи законодателството ни!
39
2
 
7
 
! Отговори
един там преди 6 месеца
Щом е убил човек, няма значение дали е пил или дрогиран. Трябва да се влиза в затвора за 10г. без право на обжалване и без от до. Няма закони в тази държава. Колко още ще се влачи делото на Семерджиев? Онези горе само за камери и събиране на пари говорят. И закони няма.
38
2
 
7
 
! Отговори
Майна преди 6 месеца
Време е за доносници на дрогирани шофьори,аз знам поне двама които шофират всеки ден в Пловдив
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички връзкари неминуемо станат престъпници! Въпрос на време.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ужас безкрай!
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никъде не пише на колко години е водача!
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На 24 години има 21 фиша. Средно повече от три на година. Как така все още има книжка
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Камионджиятс ква работа има да кара в аварийната??? И 10 триъгълника да сложиш друсания *** си изпреварва в аварийката и това е ..
32
2
 
4
 
! Отговори
до 22 преди 6 месеца
До Дд "Само за седмица ще има железен ред в България,но ония горе не дават,щото било демокрация!"Това ми го каза лично старши полицай!
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
...да, слага се и триъгълник (май беше на 100м извън града), но ако камионджията не вижда колата, едва ли ще види и триъгълника. Абе пази Боже!
30
2
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 6 месеца
Яко се е напукал с амфети,за да не види кола на аварийни и да се движи в аварийната вместо в активната лента.Пиян или дрогиран шофьор на камион трабва да се приравни на терорист.
29
11
 
5
 
! Отговори
ДА преди 6 месеца
То хубаво,аварийки,ама не се ли слагаше триъгълник първо!?За камиона-ясно,за отстрел е водача,ама кой знае с какво ще се размине.
28
2
 
11
 
! Отговори
До31 преди 6 месеца
Ами какво е правил според теб?Според мен когато се качиш на черешата е трудно да установиш коя лента е аварийна,коя лента е за движение!
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Камионът какво е правил в аварийната лента? Само това да вземеш е достатъчно. Амфетамина е допълнителна тежест.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Дд - "Много от катастрофите стават от заслепяване на насреща движещият се особено с тези китайски ксенони" Да в -"около 10:50 часа" почти по обяд ,направо са го ослепили с ксенони шофьора на камиона ....