Камион помете кола в аварийна лента, 23-годишна загина

Шофьорът на камиона е дал положителен тест за метамфетамин
28 сеп 2023 14:13, Александър Попов
62
Камион помете кола в аварийна лента, 23-годишна загина
Снимка: БГНЕС

Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия", съобщи на извънреден брифинг в Сливен днес главен инспектор Илиян Николов, началник сектор "Пътна полиция" - Сливен.

Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин.

Сигналът за произшествието е получен на 27 септември около 10:50 часа на 236 км на АМ "Тракия" в посока София, допълни гл. инспектор Николов.

Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал аварирал автомобил "Форд Фиеста" с бургаска регистрация, спрял в аварийната лента, заради спукана гума. Пострадали са тежко две жени, които са се намирали извън автомобила, а трета е с леки наранявания. Те са били откарани в областната болница в Стара Загора.

Окръжната прокуратура в Сливен привлече към наказателна отговорност водача на товарния автомобил за това, че е нарушил правилата на движение, след като е употребил наркотично вещество, каза говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева. Резултатът от пробата за алкохол е била отрицателна.

Задържаният обяснил, че не е видял автомобила, но от прокуратурата уточниха, че колата е била с включени аварийни светлини.

На шофьора на камиона е наложена мярка за задържане 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Камионът е собственост на търговско дружество.

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство, допълни прокурор Белева./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Тракиякатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
4
 
! Отговори
Fty преди 7 месеца
Бьлгарските прокурори и съдии са продажни и ще му сменят буквата на нарушение то и ще се размине с 1-2 години.
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За данъците въведоха доносите. Искам да се въведат доноси срещу неадекватни шофьори. Всеки с видеорегистратор или дори телефон да може да доносничи, доказвайки с клип, какво се е случило. Защото това е системно за определено шофьори, десетки пъти им минава номера докато не убият някого, а това рано или късно става.
23
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Лошо!Съболезнования за близките на момичето и дано останалите се възстановят бързо.Сигурен съм в едно,че това не му е първото карана в аварийна лента на този дрoгиран убиец! Това е било системно,щото е тарикат,свикнал е да изпреварва от дясно в аварийната.Много пъти му е минавал номера,но ето сега-беля.Едно 23 годишно момиче в разцвета на живота си е попиляно,а още 3 ранени. Ако имаше ефективен контрол,ако имаше ефективни наказания, това момиче щеше утре да е в университета,а не под земята.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Имаме приет закон,ама на практика той не върши работа,ето и един пример,младеж който се има за извънземен се напасва порядъчно с дрога след което прави ПТП преди около две седмици,нито автомобилът е спрян от движение,нито е прибран в наказателен паркинг до излизане на резултатите от кръвната проба,същият си се вози в него каран от своите подчинени!
21
2
 
18
 
! Отговори
Промяната дойде! преди 7 месеца
Всеки ден убийства, бедствия, дронове, бомби, хеликоптери падат, по няколко човека убити от пияни и наркомани... истинска промяна!
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Спокойно, това ще муе 22-рото и пак няма е там, където му се полага мястото.
19
0
 
22
 
! Отговори
Дд преди 7 месеца
Полицията не си върши работата .с 20 нарушения дрогиран и кара .щото няма полиция да го спре и провери .те стоят в колите зад някои храст или в барче сложели триногата и после има инциденти
18
16
 
7
 
! Отговори
Дд преди 7 месеца
Много от катастрофите стават от заслепяване на насреща движещият се особено с тези китайски ксенони
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това с аварийните върви в София, тук даже има по двама баровеца успоредно на булевардите. Купили си кола по 200-300к, ще им падне реномето ако вървят пеша. На магистралата обаче, се слага задължително триъгълник, а старите кучета направо спират на тревата ако може. Защото пак няма гаранция, че като бутне триъгълника- тираждията ще се събуди.
16
1
 
26
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
Смъртна присъда трябва, а не затвор. Какъв е смисъла 15 години да лентяйства в затвора на издръжка от данъците на роднините на жертвата? Или смъртна присъда или трудово изправителни лагери, сам да си изработва издръжката! Също така да не се намаля присъда при добро държание или като работи! И най важното ако те хванат дрогиран или пиян зад волана да се води предумишлено убийство!
15
4
 
6
 
! Отговори
гост преди 7 месеца
До Българин. Бог не затрива, а Спасява, що за коментар си написал. Можеше да напишеш Бог да ни спаси, не да ни затрие.
14
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 месеца
Всеки ден смърт се лее на талази, без война се избихме по пътищата и по битови скандали. Да те е страх да тръгнеш на път, трябва да си с танк или комбайна та някой да не те помете.
13
0
 
31
 
! Отговори
Братчеда преди 7 месеца
До АнонименТи нормален ли си? Спукали са гума, спрели в аварийната лента и пуснали аварийните? К'ви ги приказваш? Няма нищо общо със включването на аварийните веднага при инцедент. Чети и тогава пиши, шушляк. Помлял си ги е за добър ден!
12
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това за аварийните светлини не е много сигурно, защото от незнам коя година почнаха да ги правят, при инцидент да се включват автоматично. Но това не оправдава камионджията, че е карал в аварийната лента.
11
1
 
23
 
! Отговори
Българин преди 7 месеца
Лично съм виждал човек който знам че е наркодилър да се качва за малко в камион на една ДС мутренска фирма и сега някой ще каже защо не звънна в полицията?Защо и после лично да доложат на мутрите кой е подал сигнала ли?!!!!Ех БЪЛГАРИО Бог да те закрие дано умрат и тия м1рши!!!!
10
6
 
8
 
! Отговори
Te Amo Italia преди 7 месеца
15 Уворихме се да живеем в държавата на червената ДС мафия известна пред света като Генгста Парадайс България е външен руски Ке н е ф!Срам е да си българин и мразя всичко българско!
9
2
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 7 месеца
СЕРИОЗНО ЛИ БЕ "УМНИК" ПО-ДОБРЕ ДАЖЕ И В ХЕЛИКОПТЕР ДА СЕ КАЧАТ ? Боже, простотията яко е овладяла България ? ЩОМ СЪЩЕСТВУВАТ ТАКИВА ЧОВЕКОПОДОБИЯ КАТО 14-ти, ЗНАЧИ ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ МНОГО ТРАГЕДИЯ В БЪДЕЩЕ !
8
6
 
21
 
! Отговори
Емигрант преди 7 месеца
Много страшно става в България през мирно време, избиват ви наркомани и пияници освен на пешеходни пътеки, а вече и на аварийни ленти и пак наркозависим, а депутатите ви "преуморени" от работа излизат във ваканция защото уморени не могат да гласуват, машините ще им се сторят сложни и вредни ! Не се ли уморихте бе българи да и избирате едни и същи червени шарлатани, сменете малко политическата си "фауна" бе, тази я поднесете "курбан" на Пеевски, може пък да ссе задави смъртоносно с нея !
7
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В аварирала кола не се стои, винаги се изчаква извън колата, отвъд мантинелите.
6
1
 
7
 
! Отговори
--------- преди 7 месеца
Тези неща трябва да се учат в училище