Куцкова: Нямаше да се направи нещо по-добро с действащото законодателство

Очаква промени
Обновена: 29 сеп 2023 15:32 | 29 сеп 2023 15:20, Росен Стойчев
5
Куцкова: Нямаше да се направи нещо по-добро с действащото законодателство
Снимка: БГНЕС

Според бившия председател на Съюза на съдиите Нели Куцкова не е имало как да се направи нещо по-добро в рамките на действащото законодателство и Конституция.

„Все пак се постигна нещо, за което се говори от много години.

Още по темата
Нека припомня, че България беше осъдена в Европейския съд за правата на човека поради липсата на възможност да бъде разследван адекватно главния прокурор. Факт е, че с това последно изменение беше преодоляно становището на прокурорската колегия на ВСС , че в закона има празнота. Така или иначе законодателят си отстрани пропуска. Тепърва ще видим равносметката. Това е съвсем нов механизъм на разследване на висшите постове в Прокуратурата. Това ще бъде и голямо предизвикателство за колегата съдия, която би следвало да бъде назначена за прокурор. Разбрах, че в преходните и заключителни разпоредби на това последно изменение е записано, че изборът, който сега е направен, остава. Колегата Талева ще остане човекът, който би следвало да бъде назначен от прокурорската колегия”, поясни Куцкова в предаването Нова Нюз.

„Трябва да отчетем и съществения принос на Иван Гешев, който с поведеното си направи достатъчно ясно и за широката публика, че е необходима някаква процедура, по която да се търси отговорност на главния прокурор и съответно на неговите заместници, заключи бившият председател на Съюза на съдиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: правоНели Куцкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Куция кон преди 6 месеца
За Гешев е права обаче какви вежди само е засукала ммм аз например може и да не съм прав ама кюфтета без лук не може
2
0
 
4
 
! Отговори
Майора преди 6 месеца
А кой ще реформира и разследва съдии ,пускащи предсрочно убйци на свобода оли намаляващи присъдите или освобождаващи ги от отговорност?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Те и даскалите искаха промяна на учебните планове и съдържанието на учебния материал, обаче след като им вдегнаха заплатите няколко пъти, се оказа, че всеичко е О.К.