Борисов за Василев: Това за "Лукойл" в трамвая ли го е чул?

Управление на опозицията ще изолира страната
Обновена: 19 окт 2023 19:30 | 19 окт 2023 19:24, Росен Стойчев
99
Борисов за Василев: Това за "Лукойл" в трамвая ли го е чул?
Снимка: БГНЕС

"Лукойл" плаща нула данъци". Асен Василев заяви, че "Лукойл" се продава, а Денков го опроверга. Откъде го е чул? В трамвая ли го е чул или в автобуса?".

Още по темата
Това попита Бойко Борисов в Перник.

"Първо трябва да се мисли, да се пише и след това да се говори, особено когато говориш от чуждо име, защото притеснителното е, че ако финансовият министър има информация за това, я е придобил по някакъв начин и не е прозрачен. Ако е отрекъл Денков, това значи все едно някой да говори от ваше име, че си продаваш апартамента. И в двата случая това е едно необмислено самохвално интервю. Делян Добрев ме настигна сега и твърди неща, които не искам да вярвам, че са така, но той дойде да ме предупреди за тях, заяви Борисов.

Притеснителното от Добрев, което чувам, че дерогация, която имаме месеци наред, горивата отново са с левче отгоре, това левче си върви години наред, това са милиарди. 3 млрд. долара, а ние говорим, че имаме 3% дефицит и че трябва да теглим заем, 6 млрд. са изтекли от нашите джобове за горива и то повече, отколкото струва, подчерта Борисов.

Притеснително е, че има текст, в който се казва, че се дава 100% монопол на Лукойл. Как се гони Лукойл или се опитваш някой да го продаде и му даваш в същото време дерогация за милиарди и е платил 0 лева данъци. И защо 2 правителства - служебното и това вече 3-4 месеца нищо не правят. А пред чуждата преса се правим, каза Добрев.

Трябва да намалят вноса на горива. Не само, че Лукойл не е платил един лев, миналата година са получили от държавата 150 млн. компенсации за ток. И сега 100% монопол в България, допълни Борисов.

Добрев, каза, че има механизъм да падне бензинът, това е механизмът за компенсациите, от фонда трябва да се върне на всеки по 1 лев, само че те не прилагат този закон, защото не искат да вземат пари от Лукойл, обясни той.

"Как работят срещу руските интереси в България, при положение, че им дадоха 3 млрд. долара. Позволяват им дори да изнасят горива за ЕС, което е забранено с дерогацията. Освен това между първо и второ четене вкарват клауза, която дава пълен монопол на "Лукойл". Така се товари всеки български потребител с по 1 лев да им плащаме".
 
Заварвам, че ме чака тук в Перник и започва да ми светва една лампичка", пошегува се Борисов и допълни, че представят ГЕРБ като опозиция на ПП, но това не е така. Според Борисов, ако опозицията се докопа до власт, България ще е в изолация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шофьорът на Живков пак се изказа:)
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 59 Строехте трънци
59
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не, няма как да го е чул в трамвая, защото не се вози на трамвай. Може да го е чул в гейклуба.
58
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При герб строяхме магистрали, тея комунисти от ПП и ДБ само крадат!
57
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Баце изобщо не харесва ПП-ДБ, но нма да им дръпне стола. Държат го за топките. Паднат ли те пада и той.
56
3
 
6
 
! Отговори
До КЪДЕ СИ БОЙКООО? преди 7 месеца
Бойко продължава промяната заедно с ППДБ. Ако не му харесва лесно може да им дръпне шалтера. Щом не го прави, значи одобрява управлението, каквито и да ги дрънка лицемерно пред камерите.
55
1
 
8
 
! Отговори
икономист преди 7 месеца
Пак тая претоплена манджа за левчето на Делян Добрев. Да вземе да си направи рафинерия и да продава бензина и дизела на народни цени, да го видим дали ще излезе на печалба...
54
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Личи си, че държавата се управлява директно от посолството. Никой от смешната сглобка не знае какво става.
53
1
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 7 месеца
Защото ги перат, за това го крепят.
52
6
 
7
 
! Отговори
КЪДЕ СИ БОЙКООО? преди 7 месеца
ТРУДНО СЕ ЖИВЕЕШЕ ПРИ БОЙКО, БЕШЕ СКЪПО! НООО ДОЙДЕ ПРОМЯНАТА И СТАНА ДВА ПЪТИ ПО-СКЪПО???!!! АМА НАЛИ НИ Е ГОТ, НАЛИ САМИ СИ ГО НАПРАВИХМЕ? КЪДЕ СА СЕГА БАБИКЯН, ЙОЛО ДЕНЕВ, ЧОРАПА С ЮМРУКА, ОРЛОВ ГРАД, ПОСЛЕДНИЯ СОФИЯНЕЦ, ОТРОВНОТО ТРИО, МАЯ, МАЙКИТЕ, ДА НИ СПАСЯВАТ ОТ КИРО, АСЕН И ХИМИКА? НЯМА ГИ. СИПВАХ НАФТА 1.70 ПРИ МАРЕШКИ, СЕГА - 3.00 ЛВ. ЗА ПУТИН?
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Значи, уж Герб не били опозиция на ПП, а Бойко постоянно ги критикува и е в противоречие с решенията им.. Това не е ли вид опозиция?! Разглобка от ГЕРБ и ДПС!
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПП и ДБ лъжат колкото БСП! Дали не са едно и също?
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Боко винаги се е изсулвал от отговорост и сега ще е така и някой друг ще понесе негативите.
48
3
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 7 месеца
Мижо Денков и Кокорчо и Простото - ако наистина издържат мандата си от 9 месеца , чак националите по футбол ще им завидят как може толкова поразии за толкова кратко време да сътворят.
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тиквата като че ли се опитва да се дистанцира от безумията на правителството, ама няма да му се получи - това правителство е и негово. Тая власт управлява с негова благословия.
46
3
 
12
 
! Отговори
... преди 7 месеца
Буци, трай си ,крадливо хиено, ти ограби цялата българска родина, сега фасони предаваш, мълчи че ще ходиш отново в американското посолство 10 пъти седмично, да няма санкции срещу теб.
45
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре, че Хасан Василев ни отдалечава и от еврозоната.
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това, което е построил Борисов не могат да го ремонтират.
43
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хем разправяш колко корумпирани са ППДБ, хем ги крепиш на власт - герберска работа...
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На ГЕРБ като не им харесва това, което прави Асен Василев и Денков, защо им крепят правителството?