Борисов и Пеевски питат какво предприема кабинетът за енергетиците

Парламентът е гарант за постигнатото споразумение
10
Борисов и Пеевски питат какво предприема кабинетът за енергетиците
Снимка: БГНЕС

Какви мерки са предприети по отношение на изпълнението на точките от Споразумението между министър-председателя, министри, народни представители и представители на синдикалните организации в сектор „Енергетика“, сключено на 3 октомври т.г., питат в писмо до премиера Николай Денков лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Още по темата

Двамата искат информация какви мерки са предприети по точка 5 (категорично отпадане от териториалните планове на предприятие за конверсия на въглищните райони), чийто краен срок за изпълнение е 31 октомври т.г.. Борисов и Пеевски искат и отговор за мерките по точки 2 и 3 (срок за изпълнение 30.11.2023 г.), както и дали има предприети действия по останалите точки, съобщиха от ГЕРБ в социалната мрежа Facebook .

В писмото си до премиера Николай Денков депутатите посочват, че Народното събрание е гарант за изпълнение на постигнатото споразумение. Напомнят, че във връзка с контрола, който трябва да осъществи по неговото изпълнение, народните представители изискват ежеседмична информация по отделните мерки.

С приетото на 3 октомври решение се възлага на Министерския съвет да продължи процедурата за въвеждане на механизъм за капацитет, както и да започне процедура за поддържане необходимия състав от синхронно работещи и резервни генериращи източници, директно присъединени към електропреносната мрежа (без силова електроника), чрез законосъобразни решения, които да гарантират работата на съвременни диспечируеми електропроизводствени мощности, като основен елемент от критичната енергийна инфраструктура и националната енергийна сигурност за постигане на плавен енергиен преход. Срокът е до 31 декември 2023 година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 5 месеца
Вирусът гербщайн бар е силно заразен и убива бавно, но сигурно всеки свой приемник...
4
6
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
двете прасенца ПИТАТ ?!?!...Та нали ТЕ дърпат конците на сламените "управляващи" ?!...Защо не КАЖАТ какво трябва да се направи,а САМО ПИТАТ ?....Знаете ли,вероятно ще бъда разбран погрешно,но:..ШАЙКАТА "герп" и УНИКАЛНИЯ СЕЛСКИМУТРОИД "бориссоф" СА ВРЕДНИ за България!...герп е СБИРЩАЙН от измета на нацията,а лицето "Боко М. Бориссофф" е ТУМОРА,който генерира РАЗСЕЙКИ.../нищо лично,само факт!../
3
0
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 5 месеца
С питане и " до Цариград ще стигнем " .
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хехе егати артистите питат все едно не са в сглобката и провителството не е и тяхно.
1
7
 
21
 
! Отговори
СИГУРНО преди 5 месеца
Когато боко и пиевски влязат в затвора, само тогава ще се оправи държавата ни