Зов за доброволци: Голям пожар край Безден

Ситуацията е под контрол
22 окт 2023 09:50, Росен Стойчев
8
Зов за доброволци: Голям пожар край Безден
Снимка: БГНЕС

Горски масиви пламнаха в три общини в област София: Драгоман, Костинброд и СливницаМ. Огънят пламнал в събота следобед.

Още по темата

Ситуацията е сложна, но е под контрол, според Община Костинброд, откъдето апелираха да се включат доброволци. Очакват ги днес в 7,30 ч. в центъра на село Безден, както и пред кметството в село Василовци, община Драгоман. Пожарните коли нямат достъп до огъня, защото е нависоко, съобщи БНР.

Късно снощи, във Фейсбук страницата на община Костинборд беше съобщено, че пожарът в село Понор е овладян, но вятърът е разнесъл огъня над вилната зона в село Безден.

Огънят се вижда от високите етажи на блокове в столичните райони "Люлин", "Овча купел" и "Симеоново", показват снимки в социалните мрежи. Според очевидци горят вековни дъбови и борови гори, огънят се е разпрострял на километри.

На 5 октомври над село Василовци е имало пожар, който е овладян същия ден. След десет дена, на 15 октомври, е потушен умишлено подпален пожар в района на Драгоман, с четири огнища, припомнят местни медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: доброволцибезден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Доброволци ли?!Държавата е ПЪЛНА с пожарникари,които спят по дежурните стаи-1"дежурство"-3 дена почивка!!През 3-те дена лепят плочки,окачени тавани,дограми и др.Когато идват да проверчват договори,бягат като зайци!Държавата иска да си почиват..от"дежурството"!!1 кат.труд,20 заплати и т.н.Събудете героичните тлъстаци и командировайте!!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Безден е било и без нощ.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ушевите корумпета са сто хиляди. Вместо по цял ден да се мотат и чудят кой дилър или шофьор да ощавят,къде стълба да занесат и чадър да разпънат,да ги командироват да гасят. Току виж свършили нещо полезно.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БТР- и трябват ли ?
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тъпaнaри - не се подигравайте с хорското нещастие! Никой не ви калесва силом.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само да си проверя фейсбука и ида