Частично бедствено положение в четири села от община Дулово

Бурята нанесе сериозни щети върху района
5 ное 2023 13:16, Анисия Иванова
3
Частично бедствено положение в четири села от община Дулово
Снимка: БГНЕС, архив

Частично бедствено положение е обявено в четири села от община Дулово. Това са Долец, Прохлада, Полковник Таслаково и Колобър, съобщиха за БТА от администрацията.

Причината е силният вятър от вчера, който бе придружен от дъжд и градушка. Бедствието нанесе сериозни щети върху публичната инфраструктура, частни домове и автомобили.

Със заповед на Юксел Исмаил, временно изпълняващ длъжността кмет на община Дулово, е въведен в изпълнение общинският план за действие при бедствия и аварии. Постъпилите сигнали са разпределени по компетентност за ограничаване на щетите.

Най-тежко от вчерашната буря пострада село Долец. По данни на общинската администрация вятърът отнесе покривите на над 80 имота. Щети по къщи имаше и в други села в общината. Няма пострадали или бедстващи хора.

Затруднено е електрозахранването в част от Североизточна България – без ток са 11 населени места, съобщават от Енерго-про. Ангажирани са над 110 дежурни екипа на дружеството, които работят за възстановяване на работата на електросъоръженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Торнадо, урагани, за Бг са доста странни явления, така както и тези проливни дъждове и потопи., които от 2-3 г се появиха.
1
1
 
2
 
! Отговори
Продължавайте да преди 5 месеца
Сечете горите! Новатс цел е вече цели планини да се изсекат за бъдещето на България!