Облачно и с валежи от дъжд в сряда, градусите до 13°

В София ще е около 5°, облачността ще е предимно значителна
3
Облачно и с валежи от дъжд в сряда, градусите до 13°
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През нощта в много райони валежите ще продължат, но след полунощ от северозапад ще започнат да спират, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Облачността ще се разкъса. Ще духа слаб и умерен югозападен, в Дунавската равнина - запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, малко по-високи по Черноморието, в София - около 0°.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

В сряда облачността ще е предимно значителна. На места в Южна България ще има валежи, главно от дъжд, в планинските райони - от дъжд и сняг, но до вечерта навсякъде ще спрат.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен запад-северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Преобладаващите максимални температури ще са между 5° и 10°, на места в южните райони до 12°-13°, в София - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и на места там ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие - умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще 2-4 бала, след обяд ще отслабва.

Над планините облачността ще е значителна със слаби валежи от сняг, под около 1800 метра - от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

През следващите дни над страната ще има разкъсана висока и средна облачност. Със слаб, в Източна България умерен южен вятър ще се затопли. В сряда сутрин в низините и котловините, защитени от вятъра, ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. В четвъртък минималните температури ще са между минус 5° и 0°, по-високи в югоизточните райони, а в петък навсякъде ще са положителни. Дневните температури ще се повишат значително и в петък максималните ще са между 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската равнина, където ще се задържи облачно и мъгливо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
ПЛАТЕНИ МИСИРКИ преди 4 месеца
Снимка на човек БЕЗ МАСКА нямате ли?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тоз чиляк що е с маска навънка а?