24 семейства без дом заради пожар в Стара Загора

Ремонтът ще бъде най-рано през април
29 ное 2023 10:11, Стела Стоянова
3
24 семейства без дом заради пожар в Стара Загора
Снимка БГНЕС, архив

24 семейства останаха без дом заради огромен пожар в Стара Загора, а огънят е тръгнал от запален комин. Покривът е изцяло опожарен, а жилищните етажи са необитаеми след потушаването на пожара.

В три през нощта Валентин, съпругата и детето му чули силен шум и тропане по вратата. "Пожарна и полиция ни евакуираха много бързо, защото стихията се беше разбушувала. Бързо се отзоваха и от общината и помогнаха на всички нуждаещи се", спомня си той, предаде NOVA.

Баба Илийка със сълзи на очи сподели, че е преживяла нещо ужасно. "Благодарение на полицаите сме спасени. Ужасяващи са последиците при нас. Не е възможно скоро да се живее в жилищата. В момента живея при приятели, но ще ми осигурят общинско жилище", обясни тя.

От общината посочват, че е обявено частично бедствено положение. "Назначена е Комисия по бедствия и аварии, която в момента прави оглед на щетите. Ще трябва да направим конструктивно становище, за да се види дали блокът е безопасен. През април или май догодина може да бъде извършен ремонт. Първо трябва да се осигурят средства. Няма бедстващи, всички нуждаещи се са настанени в общински жилища", отбеляза Ангел Стоманярски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Стара Загорапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
егати късмета преди 4 месеца
са извадили тия,двоен късмет,хем са се иамъкнали живи ( и как иначе нали са богоизбрани българи),хем сега пак ще имат безплатно жилище,български рай,какъвто няма микъде по света
1
1
 
4
 
! Отговори
hm преди 4 месеца
До АнонименИ какво ще направи застраховката? Огъня ще те заобиколи любезно? Или застрахователите на сутринта ще ти купят ново жилище с мебели?Ще ти дадат стотина лева и ще те пратяд да си търсиш ново жилище.